Από τον Πιολά του 1980 στην ΑΕΚ του 2023…

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 12.3.2023
Από τον Πιολά του 1980 στην ΑΕΚ του 2023…

Το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι κυπριακής ομάδας που παρακολούθησα στη Λάρνακα, θυμάμαι πως ήταν το μακρινό 1980 μεταξύ του ΠΟΛ και της Στουτγκάρδης. Ο ερχομός της γερμανικής ομάδας ήταν μεγάλο γεγονός για την αθλητική Λάρνακα και την Κύπρο γενικότερα, αφού εκείνα τα χρόνια δεν ήταν σύνηθες φαινόμενο κυπριακές ομάδες να φιλοξενούν μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Γι' αυτό και στο παλιό ΓΣΖ στριμώχτηκαν (σαν σαρδέλες) μερικές χιλιάδες φίλαθλοι, διαφόρων οπαδικών προτιμήσεων. Θυμάμαι, τότε, τους ανθρώπους του παλιού ΓΣΖ που πότιζαν μέχρι και τα δέντρα που βρισκόντουσαν εντός του σταδίου, προκειμένου το γήπεδο να φαίνεται πιο όμορφο στα μάτια των φημισμένων Γερμανών που συνόδευαν την αποστολή της Στουτγκάρδης.

Ήταν τα πρώτα χρόνια που το παλιό ΓΣΖ είχε χορτοτάπητα. Παρεμπιπτόντως, η Στουτγκάρδη κέρδισε 4-1 σε εκείνο τον αγώνα τον ισχυρό, τότε, ΠΟΛ (Θεοφάνους, Κουννάς, Κασπάρης, Ραματάν, Βέρνον, Δαμιανού κ.α.). Το παιχνίδι διεξήχθη υπό το φως της ημέρας, διότι προβολείς δεν υπήρχαν.

Έπειτα από 43 χρόνια, η ποδοσφαιρική Λάρνακα άλλαξε παντελώς. Στη θέση του γραφικού παλιού ΓΣΖ είναι η «ΑΕΚ Αρένα». Ένα σύγχρονο γήπεδο – στολίδι για τη Λάρνακα και την Κύπρο. Και στη θέση του ΠΟΛ είναι πια η ΑΕΚ, η ομάδα που κάνει υπερήφανη την πόλη της, τον κόσμο της, την Κύπρο ολόκληρη. Μια ομάδα που γράφει τη δική της ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια τη φημισμένη Γουέστ Χαμ που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και στο τέλος κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα 6.000 οπαδών της. Η ΑΕΚ είναι πολλαπλά κερδισμένη. «Μεγάλωσε» σε όλους τους τομείς και «κέρδισε» κόσμο. Έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως μία εκ των μεγαλύτερων ομάδων της Κύπρου!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ