Το παρασκήνιο της μετακόμισης όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι

Δημοσιεύθηκε 22.2.2023
Το παρασκήνιο της μετακόμισης όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι

Ο θεσμός της οικογένειας ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα σημαντικός για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο δύο φορές MVP και μία φορά πρωταθλητής του NBA, είχε την τύχη όχι μόνο να βρει χώρο, χρόνο και εμπιστοσύνη για να γίνει ηγέτης των Μπακς, αλλά και ανθρώπους που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να φέρουν την οικογένειά του στο Μιλγουόκι, προσφέροντας του τη θαλπωρή και τη στήριξη που είχε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλο. Κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Χερμπ Κολ, πρώην ιδιοκτήτης των Μπακς και άλλοτε Γερουσιαστής στο Ουισκόνσιν.

"Ένας υποψήφιος μετανάστης πρέπει να αποδείξει ότι οι οικονομικοί, οικογενειακοί και κοινωνικοί δεσμοί του εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αναχωρήσει στο τέλος της εξουσιοδοτημένης διαμονής του και ότι οι επιδιωκόμενες δραστηριότητές του στις ΗΠΑ θα συνάδουν με το καθεστώς βίζας", αναφέρει η ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας, κι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Τσαρλς, η Βερόνικα, ο Κώστας και ο Άλεξ δεν πληρούσαν τα εν λόγω κριτήρια, μιας και ζούσαν παράνομα στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθειάς τους για εξασφάλιση βίζας έπεφτε στο κενό, ρίχνοντας όλο και περισσότερο ψυχολογικά των Greek Freak, ο οποίος είχε καταστήσει σαφές στους Μπακς ότι η μετακόμισή της οικογένειάς του στο Μιλγουόκι ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να παίξει εκείνος στο NBA.

Ο Κολ, ο οποίος είχε διατελέσει Γερουσιαστής για 24 ολόκληρα χρόνια (1989-2013) δεν είχε ασκήσει ποτέ την πολιτική του επιρροή για θέματα που αφορούσαν το μπάσκετ, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διαφορετική. Τον Οκτώβριο του 2013, τηλεφώνησε στον Υπουργό Εξωτερικών, τον πρώην Γερουσιαστή, συνάδελφο και φίλο του, Τζον Κέρι. Ο Κέρι δεν μπορούσε να εμπλακεί προσωπικά με προξενικές υποθέσεις για ηθικούς λόγους και δεν έδωσε καμία υπόσχεση. Ωστόσο, οι γνώσεις του γύρω από τη μεταναστευτική πολιτική και τη σχετική γραφειοκρατία βοήθησε τα μέγιστα τους Μπακς, που εκκίνησαν εκ νέου διαδικασία για να εξασφαλίσουν βίζα στην οικογένεια του Γιάννη.

Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς αυτή τη φορά. Στις 28 Ιανουαρίου του 2014 οι Αντετοκούνμπο ενημερώθηκαν ότι ο Τσαρλς εξασφάλισε βίζα P-1S ως προσωπικό συναισθηματικής και ψυχικής υποστήριξης στον Γιάννη. Η Βερόνικα, ο Κώστας και ο Άλεξ θα μπορούσαν επίσης να μεταβούν στην Αμερική με τη βίζα του Τσαρλς, κάτι που συνέβη τελικά στις 2 Φεβρουαρίου.

"Όταν ο Γιάννης έφτασε στο Μιλγουόκι, εμείς ως οργανισμός χρειαζόμασταν και θέλαμε να τον βοηθήσουμε να πετύχει. Η οικογένειά του ήταν τόσο μεγάλο μέρος της θέλησης και της εστίασής του, ειδικά ο πατέρας του που ήταν προπονητής του. Ήταν μια αρκετά μοναδική και συναρπαστική κατάσταση. Αυτή είναι η υπόθεση που στοιχειωθετήσαμε και τελικά μπορέσαμε να παρουσιάσουμε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να φέρουμε τους γονείς του, Τσαρλς και Βερόνικα, μαζί με τους αδελφούς Κώστα και Άλεξ σε αυτό που θα γινόταν το νέο τους σπίτι, το Μιλγουόκι", δήλωσε ο ίδιος ο Κολ στη Milwaukee Journal Sentinel.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι τόνισε: "Ο Χερμπ δεν ήθελε να κάνουμε τίποτα αν δεν ήταν 100% νόμιμο. Ήταν η ακεραιότητα προσωποποιημένη. Είχε κίνητρο να κάνει το σωστό για αυτόν τον νεαρό που δεν είχε φύγει ποτέ από τη χώρα του και που ήθελε να έχει δίπλα του τους γονείς του κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του. Ο Χερμπ νοιαζόταν ακόμη περισσότερο για την ευημερία του παίκτη του κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης μετάβασης στη ζωή".

Πηγή: sport24.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ