Η Μπρέντφορντ εξέδωσε ανακοίνωση αφού ο Τόνεϊ δέχθηκε «καταιγισμό ρατσιστικών μηνυμάτων» μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ

Δημοσιεύθηκε 12.2.2023
Η Μπρέντφορντ εξέδωσε ανακοίνωση αφού ο Τόνεϊ δέχθηκε «καταιγισμό ρατσιστικών μηνυμάτων» μετά τον αγώνα με την Άρσεναλ
Η Μπρέντφορντ εξέδωσε ανακοίνωση με έντονο ύφος, αφού ο Ιβάν Τόνεϊ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση στα social media μετά το παιχνίδι της ομάδας με την Άρσεναλ (1-1).

Ο Ιβάν Τόνεϊ σημείωσε ένα αμφιλεγόμενο γκολ στην ισοπαλία 1-1 της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ στο Emirates το Σάββατο. Το VAR ξέχασε να βάλει τις γραμμές ενώ έλεγχε το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων. Μετά το αποτέλεσμα, ο Τόνεϊ βομβαρδίστηκε με χυδαία μηνύματα στο Instagram, με την Μπρέντφορντ και την Premier League να καταδικάζουν τις προσβολές.

«Αμέσως μετά το παιχνίδι της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ, ο Ιβάν Τονεϊ δέχθηκε έναν καταιγισμό προσβλητικών, ρατσιστικών άμεσων μηνυμάτων μέσω του λογαριασμού του στο Instagram», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου. «Είμαστε αηδιασμένοι και λυπημένοι που ο Ιβάν έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό για άλλη μια φορά. Δεν θα το ανεχτούμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κυνηγήσουμε τα άτομα που εμπλέκονται», σημείωσε η ομάδα.

«Πόσες φορές πρέπει να συμβεί αυτό; Καλούμε τους απανταχού οπαδούς του ποδοσφαίρου να απολαμβάνουν τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ μας, αλλά να σέβονται και να αγκαλιάζουν τις διαφορές μας και να γιορτάζουν την ποικιλομορφία που υπάρχει σε όλη την Premier League. Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό», πρόσθεσε.

Η λίγκα από πλευράς της τόνισε: «Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει προσβολές του είδους που δέχθηκε ο Ιβάν Τονεϊ. Δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία. Υποστηρίζουμε τον Ιβάν και τον σύλλογο με έρευνες. Η Premier League καταδικάζει όλες τις μορφές διακρίσεων. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους».

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παίκτης υφίσταται ρατσιστική κακοποίηση. Συγκεκριμένα ο 26χρονος άσος της Μπρέντφορντ τον Μάιο του 2022 έγινε στόχος τρολ κατά τη διάρκεια της νίκης της Μπρέντφορντ με 3-2 στο Γκούντισον Παρκ.

gazzeta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ