Η Πάφος του Μπεργκ διέλυσε την Ομόνοια και (ξεκάθαρα) πάει για πρωτάθλημα

Δημοσιεύθηκε 22.10.2022
Η Πάφος του Μπεργκ διέλυσε την Ομόνοια και (ξεκάθαρα) πάει για πρωτάθλημα

Ναι είναι νωρίς, ναι κρατάνε χαμηλούς τόνους, αλλά αυτή η ομάδα δεν αφήνει περιθώρια να αμφισβητηθεί το ότι... πάει για πρωτάθλημα! Η Πάφος με άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση διέλυσε με 3-0 την Ομόνοια, με τον Χένινγκ Μπεργκ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη απέναντι στην πρώην του ομάδα και τον Γιανίκ Φερέρα να έχει... πολλά να φτιάξει.

Ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, ο Βαλακάρι με εκτέλεση πέναλτι στο 60' (μετά από ανατροπή του Ζουνίνιο από τον Μάθιους) διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ ο Σεμέδο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 64' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τρομερή η ατμόσφαιρα στο «Στέλιος Κυριακίδης», με περισσότερους από 6.000 οπαδούς της Πάφου να στηρίζουν την ομάδα τους και να πανηγυρίζουν το σπουδαίο τρίποντο, ενώ γύρω στους 1.500 ήταν οι οπαδοί των πρασίνων. «Φέρτε το πρωτάθλημα μες στο Παφιακό» ήταν το σύνθημα που δόνησε το γήπεδο από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Από κοντά παρακολούθησε τον αγώνα ο νέος προπονητής της Ομόνοιας, Γιανίκ Φερέρα, την ώρα που την ευθύνη της ομάδας είχε ο υπηρεσιακός προπονητής Μάριος Νικολάου. Ο Βέλγος έχει σαφέστατα πολλά να διορθώσει εάν θέλουν οι πράσινοι να ελπίζουν σε διάκριση στη φετινή σεζόν.

Η Πάφος, η οποία διατήρησε το αήττητό της, έφτασε με την έκτη της νίκη τους 20 βαθμούς και διεύρυνε στους πέντε τη διαφορά της από τον Απόλλωνα (γκέλαρε με Ολυμπιακό) και τον Άρη (παίζει την Κυριακή με Ένωση), ενώ έστειλε στο -11 το τριφύλλι, το οποίο με την πέμπτη του ήττα σε οκτώ αγώνες (και τρίτη σερί στον θεσμό, τέταρτη αν υπολογιστεί η Ευρώπη) έμεινε στους εννέα βαθμούς και την όγδοη θέση.

Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ζάιρο (35') και στην Πάφο επικρατεί αγωνία για το μέγεθος του τραυματισμού του.

Ο αγώνας

Η Πάφος πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα κι έφτανε πιο εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, όμως η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από την Ομόνοια στο 9', με τα αλλεπάλληλα σουτ των Παπουλή και Λοΐζου να κοντράρουν. Διπλή ήταν και η πρώτη ευκαιρία της Πάφου, στο 14', με τα σουτ των Τάνκοβιτς και Ζάιρο, ενώ στο επόμενο λεπτό το πλασέ του Κβίντα από ευνοϊκή θέση ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε τον Ουζόχο. Ο Μπρούνο στο 20' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άντος, όμως στο 25' ο Σεμέδο τα κατάφερε απέναντι στον Ουζόχο, καθώς μετά από γύρισμα του Ζάιρο πλάσαρε από κοντά για το 1-0 της Πάφου. Η Ομόνοια δεν έβγαλε αντίδραση παρά μόνο στο τέλος του ημιχρόνου, όμως το ωραίο πλασέ του Παπουλή στο 43' αποκρούστηκε από τον Άντος ενώ το σουτ του Ανσαριφάρντ στο 45+3' κόντραρε.

Οι πράσινοι μπήκαν στην επανάληψη με στόχο την ισοφάριση, έφτιαξαν μια-δυο προϋποθέσεις για να σκοράρουν, όμως το δεύτερο γκολ του αγώνα το βρήκε κι αυτό η Πάφος. Μετά από ανατροπή του Ζουνίνιο από τον Μάθιους ο Ιταλός Κολόμπο σφύριξε πέναλτι κι ο Βαλακάρι από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 2-0, ενώ ο αγώνας... τελείωσε οριστικά τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Σεμέδο, μετά από ασίστ του Μπεσάρτ, διπλασίασε τα γκολ του για το 3-0! Τίποτα ιδιαίτερο δεν συνέβη από εκεί και πέρα, με μοναδική αξιόλογη φάση από πλευράς πρασίνων το σουτ του Μπέζους στο 78' και την Πάφο να κρατά πολύ εύκολα το υπέρ της σκορ πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

-Tρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Αλλαγή για την Πάφο, ο Ναμέ στη θέση του Βαλακάρι.

83' Αλλαγή για την Ομόνοια, Κίτσος αντί Μπρούνο.

78' Σουτ του Μπέζους, λίγο έξω.

-Χωρίς φάσεις το τελευταίο διάστημα το ματς.

69' Αλλαγές για την Ομόνοια, Μάταβζ αντί Ανσαριφάρντ, Μπέζους αντί Παπουλή και Κακουλλής αντί Λοΐζου.

68' Σουτ του Σεμέδο, μαζεύει ο Ουζόχο.

-Με δύο γκολ σ' ένα τετράλεπτο η Πάφος... «καθάρισε» την Ομόνοια.

64' ΓΚΟΛ, 3-0 η Πάφος με τον Σεμέδο! Μετά από λάθος ο Μπεσάρτ πήρε την μπάλα, έδωσε αριστερά στον Σεμέδο κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ουζόχο για δεύτερη φορά.

61' Απειλεί με Παπουλή η Ομόνοια, διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Άντος.

60' ΓΚΟΛ, 2-0 η Πάφος με εκτέλεση πέναλτι του Βαλακάρι!

58' Πέναλτι για την Πάφο! Για ανατροπή του Ζουνίνιο από τον Μάθιους.

57' Σουτ του Παπουλή, απομακρύνει με το κεφάλι ο Ζουνίνιο, στη συνέχεια πάει να απειλήσει με κεφαλιά ο Μπρούνο αλλά ο Ιταλός σφυρίζει επιθετικό φάουλ.

54' Έδιωξε σωτήρια προ του Μπρούνο ο Ικόκο μετά από μπαλιά του Παπουλή.

Δεύτερο ημίχρονο

45+3' Κεφαλιά του Γιούστε, πολύ άστοχη.

45+3' Ευκαιρία για την Ομόνοια με πλασέ Ανσαριφάρντ από την καρδιά της περιοχής, κόντραρε, κόρνερ.

-Tρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

45' Κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Ομόνοιας Μάριο Νικολάου.

43' Φαλτσαριστό πλασέ του Παπουλή, πέφτει και διώχνει σε κόρνερ ο Άντος.

38' Κεφαλιά του Λανγκ, άστοχη.

35' Τώρα η αλλαγή για την Πάφο, Μπεσάρτ αντί Ζάιρο.

32' Aντιμετωπίζει πρόβλημα ο Ζάιρο και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή.

25' ΓΚΟΛ, 1-0 η Πάφος με τον Σεμέδο! Γύρισμα του Ζάιρο από δεξιά και ο Αφρικανός με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

24' Ο Λοΐζου αστοχεί από πολύ κοντά μετά από πάσα του Μπρούνο, εντέλει ο Βραζιλιάνος υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

20' Καλό σουτ του Μπρούνο λίγο έξω από την περιοχή, πέφτει και μαζεύει ο Άντος.

15' Απειλούν ξανά οι γηπεδούχοι μετά την εκτέλεση του κόρνερ, αδύναμο πλασέ του Κβίντα από ευνοϊκή θέση, μαζεύει ο Ουζόχο.

14' Καλή φάση για την Πάφο με σουτ του Τάνκοβιτς από το ύψος της περιοχής, κόντραρε, νέο σουτ από τον Ζάιρο, νέα κόντρα και κόρνερ.

14' Εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς, πάνω από τα δοκάρια του Ουζόχο.

9' Διπλή μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Παπουλής σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Λοΐζου, νέο σουτ, έκοψε σωτήρια ο Μπάιριτς.

6' Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο.

2' Στο έδαφος ο Ζάιρο μετά από διεκδίκηση με τον Γιούστε, φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι, παίζετε λέει ο Ιταλός Κολόμπο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΠΑΦΟΣ: Άντος, Ζούνιορ, Μπάιριτς, Κβίντα, Ικόκο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (89' Ναμέ), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Ζάιρο (35' Μπεσάρτ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Γιούστε, Λανγκ, Λέτσιακς, Κασάμα, Χαραλάμπους, Μπρούνο (83' Κίτσος), Παπουλής (69' Μπέζους), Λοΐζου (69' Κακουλλής), Ανσαριφάρντ (69' Μάταβζ).

ΣΚΟΡΕΡ: 25', 64' Σεμέδο, 60' Βαλακάρι (πέναλτι) /

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / 6' Μπρούνο, 45' Νικολάου (προπονητής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Colombo Andrea

Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος

VAR: Maggioni Lorenzo

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος

Παρατηρητής: Ζαφείρης Σάββαςa

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ