Ομόνοια: Η «χρυσή» τετράδα του σαφάρι

Δημοσιεύθηκε 20.10.2022
Ομόνοια: Η «χρυσή» τετράδα του σαφάρι
4+1 προϋποθέσεις έθεσε η διοίκηση της Ομόνοιας για τον διάδοχο του Λένον

Το προφίλ του νέου προπονητή της Ομόνοιας έχει διασαφηνιστεί πλήρως από τους ιθύνοντες της ομάδας και προς αυτήν την κατεύθυνση «τρέχουν» τη διαδικασία. Τέσσερις προϋποθέσεις έχει καθορίσει η διοίκηση των πρασίνων για την εξεύρεση του εκλεκτού. Ηλικιακά, πρέπει να κινείται κοντά σε αυτήν των προκατόχων του, να μπορεί να εμφυσήσει επιθετική φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές, να έχει παραστάσεις πρωταθλητισμού και να συνεχίσει την υλοποίηση του πλάνου των ακαδημιών, με την αξιοποίηση επιπλέον παικτών. Με απλά λόγια, να συνεχίσει το μοτίβο Τζιωνής, Λοΐζου, Κακουλλής, Παναγιώτου, Χαραλάμπους. Συμπερασματικά, ο πήχης έχει τεθεί αρκετά ψηλά και ο Σταύρος Παπασταύρου πιθανώς να χρειαστεί να προτείνει ένα «παχουλό» συμβόλαιο στον νέο τεχνικό ηγέτη του τριφυλλιού. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στα προαπαιτούμενα συστατικά δεν υπάρχει η γνώση της κυπριακής πραγματικότητας και γι’ αυτό το βάρος δόθηκε σε υποψηφίους με καριέρα στο εξωτερικό.

Επιτυχημένος αλλά δεν… έφτανε

Ο Νιλ Λένον συνέχισε με επιτυχία το έργο του προκατόχου του Χένινγκ Μπεργκ. Εξέπεμπε σεβασμό στους ποδοσφαιριστές, οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου και στην είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με δύο νίκες επί της Γάνδης, έκανε βασικό-αναντικατάστατο και πρωταγωνιστή τον Χάμπο Χαραλάμπους και στο εγχώριο πρωτάθλημα έδειξε ένα μεγάλο φάσμα ικανοτήτων στο επιθετικό κομμάτι. Οι τέσσερις ήττες σε επτά αγώνες ήταν ο λόγος που έκαναν τη διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου να πάρει την απόφαση του «διαζυγίου» με τον Βορειοϊρλανδό προπονητή.

Τις έλειψαν πολλά…

Μία «παθογένεια» που παρουσίασε η Ομόνοια στον αγώνα με τους ερυθρόλευκους ήταν η απουσία καθαρού μυαλού στην τελική πάσα. Ο κυριότερος λόγος φαντάζει να είναι η πνευματική και όχι η σωματική κούραση από τους αγώνες με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει προπονητής σε αυτόν τον πλανήτη που να μην επιβεβαιώνει πως μια μετάβαση από το «Ολντ Τράφορντ» στο ΓΣΠ είναι δύσκολη για πλήθος αιτιών. Επιπρόσθετα, ο Ρόμαν Μπεζούς χρειάστηκε να κάνει τη δουλειά του «ψευτοδεκαριού» που προϋποθέτει και στοιχεία που η Ομόνοια δεν είχε στο παιχνίδι της. Ο εκ των κορυφαίων του πρωταθλήματος Μπρούνο Φελίπε δεν είχε τη φρεσκάδα και τις ιδέες που μας συνήθισε. Γι’ αυτό και ο Λένον στη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «αποδιοργάνωση» όταν ρωτήθηκε για τις μη ταχύτερες κινήσεις από τον πάγκο, γιατί όντως, όπως σωστά διέγνωσε η ομάδα, δεν είχε τη συνηθισμένη της ροή στο επιθετικό τρίτο.

Υποψήφιοι

Όπως προκύπτει από τον Ελλαδικό Τύπο, η Ομόνοια έχει στα υπόψη της τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Τζον Φαντ Σχιπ, ο οποίος τηρεί τις προϋποθέσεις και πάραξε αξιόλογο έργο, «στρώνοντας» κόκκινο χαλί στον διάδοχό του Γκουστάβο Πογέτ. Ο Σότα Αρβελάτζε επίσης αυτοπροτάθηκε, με προϋπηρεσία κυρίως σε ομάδες πρώτης κατηγορίας της Τουρκίας. Καταληκτικά, οι ιθύνοντες του τριφυλλιού είναι πολύ πιθανό να έχουν αποφασίσει ήδη από χθες βράδυ και σήμερα να ανακοινωθεί ο «εκλεκτός».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ