Λίνεκερ: «Ξέρω δύο ομοφυλόφιλους παίκτες, θα έστελναν ηχηρό μήνυμα αν το αποκάλυπταν»

Δημοσιεύθηκε 14.10.2022
Λίνεκερ: «Ξέρω δύο ομοφυλόφιλους παίκτες, θα έστελναν ηχηρό μήνυμα αν το αποκάλυπταν»

Με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός, Γκάρι Λίνεκερ, εξέφρασε την στήριξή του προς τους ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές, καλώντας τους να αποκαλύψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα και να στείλουν ένα ηχηρότατο μήνυμα, ενόψει Μουντιάλ.

Να θυμίσουμε πως η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με επτά χρόνια φυλάκιση, στη χώρα που θα φιλοξενήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 61χρονος άλλοτε επιθετικός των Λέστερ, Έβερτον και Μπαρτσελόνα, αποκάλυψε πως γνωρίζει δύο ποδοσφαιριστές που είναι ομοφυλόφιλοι, ενώ ρωτήθηκε γιατί οι περισσότεροι παίκτες αρνούνται να αποκαλύψουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, απαντώντας:

«Φόβος. Φόβος για το άγνωστο, φαντάζομαι. Ίσως ανησυχούν για το τι μπορεί να σκέφτονται οι συμπαίκτες τους, αν και μάλλον γνωρίζουν ήδη. Θα ήταν υπέροχο αν ο ένας ή κι οι δύο έβγαιναν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πουν. Θα ήταν καταπληκτικό. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήταν πολύ κοντά και το σκέφτηκαν. Υπάρχει ένα ζευγάρι που ξέρω, αλλά προφανώς δεν είναι δική μου δουλειά να πω ποιοι είναι».

«Πάντα θα υπάρχουν μερικοί ηλίθιοι. Αλλά είναι εύκολο για μένα να το πω γιατί δεν είμαι σε αυτή τη θέση. Σίγουρα, αν ήμουν μάνατζερ ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή, αν ήξερα ότι ένας από τους παίκτες μου ήταν ομοφυλόφιλος, αν το ήξερα ακόμα κι αν ήταν κορυφαίος, θα του έλεγα να γίνει ο πρώτος που το αποκαλύπτει».

sport-fm.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ