Σίλβερ: «Υπάρχει κίνδυνος και στην Disney»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2020
Σίλβερ: «Υπάρχει κίνδυνος και στην Disney»

O επίτροπος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ παραδέχτηκε σε τηλεδιάσκεψη ότι η συνέχεια και η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην κεντρική Φλόριντα δεν μπορεί να θεωρείται πως θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια, από την πανδημία του κορονοϊού.


Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου με τους Γιούτα Τζαζ να αντιμετωπίζουν τους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης και τους κλίπερς να αγωνίζονται με τους Λέικερς. Η σεζόν έχει διακοπή από τις 11 Μαρτίου, ενώ οι ομάδες θα φτάσουν στην Disney για προπονήσεις έως τις 11 Ιουλίου.

«Γνωρίζουμε ότι η COVID-19 θα είναι μαζί μας για το άμεσο μέλλον και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό. Δεν υπάρχουν επιλογές που να είναι χωρίς κίνδυνο αυτήν τη στιγμή. Το απόλυτο συμπέρασμά μου είναι ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον ιό και ότι αυτό θα ζήσουμε για το άμεσο μέλλον. Γι 'αυτό σχεδιάσαμε την συνέχεια του πρωταθλήματος με τον τρόπο που κάναμε. Και έτσι είναι ένα κλειστό δίκτυο. Και ενώ δεν είναι αδιαπέραστο, στην ουσία προστατεύουμε από κρούσματα γύρω μας. Τουλάχιστον, αυτό είναι το μοντέλο. Έτσι, για αυτούς τους λόγους, είμαστε ακόμα πολύ άνετοι στο Ορλάντο», είπε ο Άνταμ Σίλβερ.

Μάλιστα όπως τόνισε θα υπάρχει καραντίνα για τους παίκτες που φεύγουν από το συγκρότημα της Disney, το ίδιο θα συμβαίνει με παίκτη που εξετάζεται θετικός, αλλά δεν θα σταματάνε τα παιχνίδια. ΝΒΑ και ΝΒPA ανακοίνωσαν ότι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό 16 παίκτες, σε σύνολο 302 τεστ.

Ο Σίλβερ , πρόσθεσε ότι η Φλόριντα με τα περίπου 9.000 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Παρασκευή προκαλεί ανησυχία.

«Το επίπεδο ανησυχίας έχει αυξηθεί, όχι μόνο λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη Φλόριντα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα», είπε. «Τουλάχιστον σήμερα, πιστεύω, 29 από τις 50 πολιτείες έχουν αυξημένο αριθμό περιπτώσεων. Φυσικά, κάναμε το σχέδιο για να απομονωθούμε. Θέλουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε πώς λειτουργεί το σχέδιό μας και πώς λειτουργούν τα πρωτόκολλα και μετά θα πάρουμε αποφάσεις καθώς πηγαίνουμε».

Τα παιχνίδια κανονικής περιόδου στο συγκρότημα της Disney θα διεξαχθούν σε τρία διαφορετικά γήπεδα. Τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια θα παίζονται κάθε μέρα μετά τα δύο πρώτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ