Σε εξέλιξη το... λίφτινγκ στην Αρένα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 21.6.2020
Σε εξέλιξη το... λίφτινγκ στην Αρένα

Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζονται τα βελτιωτικά έργα στο «ΑΕΚ Αρένα», το οποίο, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των διοικούντων, θα καταστεί «Κατηγορίας 4» μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή θα μπορεί να φιλοξενεί και αγώνες στο πλαίσιο ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί και το στέγαστρο στη δυτική εξέδρα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι εργασίες επεκτείνονται στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο. Στον πρώτο όροφο, τα δημοσιογραφικά θεωρεία έχουν ξηλωθεί και πλέον χτίζονται προς τα δεξιά όπως βλέπουμε το γήπεδο, με τα boxes να είναι προς το κέντρο του γηπέδου και πιο αριστερά το δωμάτιο ελέγχου με τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος. Κάτω από τα καινούργια δημοσιογραφικά θεωρεία θα δημιουργηθεί ένας επιπλέον χώρος, όπου οι αθλητικοί συντάκτες θα μεταβαίνουν για να εργαστούν μετά το τέλος του αγώνα.

Κτίζονται, επίσης, γραφεία προπονητών και υπευθύνων σταδίου στο πίσω μέρος όπου θα εργάζονται οι δημοσιογράφοι για τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και την κάλυψη των αγώνων.

Θα υπάρχει χώρος VIPs για δεξιώσεις, ειδικά στους ευρωπαϊκούς αγώνες, όπως επιβάλλεται από την UEFA. Στον πιο πάνω όροφο ανεγείρεται το στούντιο για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων. Θα υπάρχουν, επίσης, κάμερες στη γραμμή των 16 μέτρων για έλεγχο των οφσάιντ.

Όσον αφορά το στέγαστρο που θα σκεπάσει τη δυτική κερκίδα του «ΑΕΚ Αρένα», θα κοστίσει συνολικά 848.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα είναι δυνατόν να τοποθετηθεί και να ολοκληρωθούν όλα τα έργα του γηπέδου. Η τοποθέτηση του στεγάστρου θα δώσει μια νέα, σύγχρονη όψη στο «Αρένα», ενώ θα βοηθήσει στο να υπάρχει καλύτερη ηχητική. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί, στις 22 Αυγούστου το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει κανονικά αγώνες πρωταθλήματος.

Παράλληλα, όμως, τα έργα θα συνεχίζονται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, όταν αναμένεται να ολοκληρωθούν με την εγκατάσταση και του στεγάστρου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ