Ο ασταμάτητος Λεβαντόφσκι είναι εθισμένος στο σκοράρισμα - BINTEO

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 31.5.2020
Ο ασταμάτητος Λεβαντόφσκι είναι εθισμένος στο σκοράρισμα - BINTEO

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κάνει πράγματα και θαύματα τη φετινή σεζόν, ξεπερνά επιτεύγματα των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο και είναι αυτή την περίοδο (ή μήπως εδώ και χρόνια;) ο καλύτερος φορ του πλανήτη.


«Είμαι εθισμένος στο σκοράρισμα». Το είχε πει ο ίδιος ο Πολωνός μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στη νίκη με 6-0 επί του Ερυθρού Αστέρα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Τέσσερα γκολ σε 14 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα (το πιο γρήγορο καρέ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο πρώτος που πετυχαίνει... πόκερ με δύο ομάδες καθώς το είχε κάνει και με τη Ντόρτμουντ) είχε βάλει στο Βελιγράδι ο Λεβαντόφσκι. Τα στατιστικά του είναι εξωφρενικά, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στην πρώτη σεζόν του στους Βαυαρούς είχε βάλει... μόλις 25 γκολ.

Είναι μόλις ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης που έχει ξεπεράσει τα 60 τέρματα έχοντας μπροστά του τον Καρίμ Μπενζεμά με 64, τον Ραούλ ο οποίος στμάτησε στα 71 και φυσικά τον Μέσι με 113 και τον πρώτο Ρονάλντο με 127. Καθώς η Μπάγερν προχωρά ακάθεκτη προς τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο της στη Μπούντεσλιγκα, αφού διέλυσε με 5-0 το Σάββατο και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο «Λέβα» έβαλε άλλα δύο γκολ και δείχνει πιο έτοιμος από πότε να ξεπεράσει τον Κλάους Φίσερ και τον Γκερντ Μίλερ. Σε 27 παιχνίδια στη φετινή Μπούντεσλιγκα ο Πολωνός έχει βάλει 29 γκολ και έχει σκοράρει κόντρα σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Από το 2014 που άφησε τη Ντόρτμουντ για τους Βαυαρούς, ο Λεβαντόφσκι έχει βάλει 157 γκολ στο πρωτάθλημα. Αν μετρήσουμε και αυτά που πέτυχε με τη φανέλα των Βεστφαλών τότε έχει 231 γκολ σε 317 παιχνίδια. Μπροστά του έχει μόνο τον Φίσερ (268 τέρματα σε 535 αγώνες) και, φυσικά, τον Μίλερ (365 γκολ σε 427 παιχνίδια). Και όλα δείχνουν ότι γίνει ο παίκτης που θα έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν ξεπερνώντας τα 31 του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (31 τη σεζόν 2016-17), αλλά και τα 34 τέρματα του Ντίτερ Μίλερ από το 1977.

Από τη σεζόν 2009-10, το «Χρυσό Παπούτσι», που δίνεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης, έχουν κατακτήσει έξι φορές ο Λιονέλ Μέσι και τέσσερις ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μόνο ο Λουίς Σουάρες, την περίοδο 2015-16 κατάφερε να μπει σφήνα στους δύο και να τους αμφισβητήσει. Φέτος, ο Αργεντινός και ο Πορτογάλος απλά δεν… βλέπουν τον Λεβαντόφσκι σε αυτή την κατάταξη. Μόνο ο Τσίρο Ιμόμπιλε μπορεί να τον απειλήσει, όταν αρχίσει ξανά η Serie A.

«Ο Λεβαντόφσκι παίζει περίπου σαν κι εμένα αλλά είναι δέκα φορές καλύτερος από εμένα. Είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, δυνατός στον αέρα και με εξαιρετικό σουτ» έχει πει ο Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ πολλοί τολμούν να σχολιάσουν ότι τέτοιον... μπόμπερ είχε να δει η Μπάγερν από την εποχή του σπουδαίου Γκερντ Μίλερ. Και πρόκειται για μια ομάδα από την οποία πέρασαν ο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε, ο Κλαούντιο Πιζάρο, ο Τζιοβάνε Έλμπερ, ο Κλόζε φυσικά, ο Λούκα Τόνι, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο Μάριο Γκόμεζ. Σίγουρα είναι ο πιο παραγωγικός φορ της ομάδας την τελευταία δεκαετία.

Με τον τρόπο που παίζει δείχνει ότι το σκοράρισμα είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Έτσι το κάνει να φαίνεται. Αρκετοί αρχίζουν να αναρωτιούνται αν είναι ο καλύτερος φορ των τελευταίων δέκα ετών; Είναι καλύτερος από τον Λουίς Σουάρες, ας πούμε; Βέβαια, κάτι το γεγονός ότι είναι Πολωνός, ότι παίζει στη Γερμανία και όχι στην Αγγλία ή στην Ισπανία και ότι δεν είναι και τόσο... φαντεζί, αλλά μάλλον αντιεμπορικός τον κρατούν ελαφρώς πίσω σε ό,τι αφορά την δημοτικότητα και την απήχηση. Κακώς, φυσικά.

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε στα χρόνια που φορά τη φανέλα της Μπάγερν είναι ότι δεν έχει πλαισιωθεί από ποιοτικά εξτρέμ και έναν κατάλληλο παρτενέρ στην επίθεση της ομάδας. Ο ίδιος λέει ότι τα καλύτερα για τον ίδιο δεν έχουν έρθει. Δουλεύει απίστευτα στην φυσική κατάστασή του και επίσης κάνει έξτρα προπόνηση μόνος του όταν αποχωρούν οι συμπαίκτες του.

«Μπορεί σύμφωνα με την ταυτότητά μου να είμαι 31 ετών, αλλά το σώμα μου νιώθει νεότερο. Κατάλαβα μάλλον αργά πως πρέπει να το δουλέψω και να το προσέξω, αλλά τώρα πια ξέρω ότι μπορώ να το δουλέψω σωστά ώστε τα καλύτερα να είναι μπροστά μου» είπε ο Λεβαντόφσκι μιλώντας πριν από λίγο καιρό στην εφημερίδα «Bild».

Αυτή η αφοσίωσή του στο να προσέχει το σώμα του μοιάζει θυμίζει αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μην ξεχνάμε πως οι πιο παραγωγικές σεζόν του Πορτογάλου (όπως και τα τρία από τα τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ του με τη Ρεάλ Μαδρίτης) ήρθαν μετά τα 30 του. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τον Λεβαντόφσκι. Φανταστείτε τον να παίζει ως τα 36 -37. Ακόμα και ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, έχει καταφέρει σε... προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία να παίζει στη Φιορεντίνα. Μπορεί ο Λεβαντόφσκι να είναι ο επόμενος Κλαούντιο Πιζάρο!

Ακόμα, βέβαια, και αν η καριέρα του Πολωνού δεν τραβήξει τόσο πολύ, είναι βέβαιο πως είναι ένας ποδοσφαιριστής που γράφει ιστορία τώρα. Λέγεται συχνά πως είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή που μεγαλουργούν ο Μέσι και ο Ρονάλντο, αλλά εκτός από αυτούς υπάρχουν ποδοσφαιριστές τους οποίους χαίρεσαι να βλέπεις να παίζουν. Και ο Λεβαντόφσκι είναι τα τελευταία χρόνια ο καλύτερος από αυτούς τους... υπόλοιπους.

To video:



Πηγή: SDNA

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ