Για να έρθουν οι διακρίσεις χρειάζονται ηγέτες...

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 7.6.2020
Για να έρθουν οι διακρίσεις χρειάζονται ηγέτες...

Ο Απόλλωνας θα βρίσκεται και πάλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Europa League, ασχέτως εάν η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν περίεργη στην κυανόλευκη πλευρά της Λεμεσού και γενικότερα στο νησί μας.


Οι ιθύνοντες της ομάδας έκαναν λάθος επιλογή με τον Ιβάν Βουκομάνοβιτς το καλοκαίρι, κάτι το οποίο και αντιλήφθηκαν, επαναφέροντας τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο ενός συνόλου που το γνωρίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στα κυπριακά γήπεδα. Ο φιλόδοξος προπονητής έχει όρεξη για δουλειά και περισσότερες διακρίσεις, οι οποίες ονειρεύεται ότι θα έρθουν με εκείνους που του έδωσαν το χρίσμα του προπονητή.

Το πρόωρο φινάλε της σεζόν για τον Απόλλωνα περιελάμβανε ανάμεικτα συναισθήματα, διότι μέσω πρωταθλήματος δύσκολα θα έφταναν το τρένο του Champions League (-5), ενώ μέσω του κυπέλλου ήταν μία μοναδική ευκαιρία για την κατάκτηση του δέκατου τροπαίου στον θεσμό. Στο Κολόσσι είναι δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για κούπες και τούτο φαίνεται σε κάθε ευκαιρία από τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο.

Για να έρθουν διακρίσεις στους κυανόλευκους χρειάζονται ηγέτες. Κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο πεισματάρης Ζοέλ Μολ που διαθέτει ταλέντο και όρεξη, έχοντας μία εξαίρετη αμυντική γραμμή μπροστά του, με τους Βαλεντίν Ρομπέρζ και Έκτορ Γιούστε σαφέστατα να ξεχωρίζουν. Στα μπακ είναι η προσωπικότητα του Ζοάο Πέδρο, ενώ πιο μπροστά θα γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις για να εμφανιστεί στα γήπεδα ένα πληρέστατο σύνολο με υψηλές προσδοκίες σε όλες τις διοργανώσεις που θα πάρει μέρος.

Ο Φώτης Παπουλής αποχώρησε από την ομάδα και σίγουρα θα λείψει ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος, καθώς στα αποδυτήρια ξεχώριζε για την ενότητα του και μέσα στο χορτάρι για τις ηγετικές του ικανότητες. Η επιλογή των υπευθύνων για τον αντικαταστάτη του πρέπει να είναι απολύτως προσεκτική, αφού υπάρχει κενό σε μία νευραλγική θέση στην ενδεκάδα.

Η περίπτωση του Ντάνιελ Λάρσον φαντάζει ως ιδανική, καθώς ο Σουηδός αποδεικνύει ότι είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξεως, ενώ διαθέτει και φοβερά χαρακτηριστικά στο δημιουργικό κομμάτι. Ο παίκτης του Άρη που έπαιξε καλά απέναντι στον ΟΦΗ, επιθυμεί να ολοκληρώσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο (κύπελλο) και μία καλή θέση στον πίνακα βαθμολογίας της Super League.

Οι κίτρινοι θα δώσουν το παρών στο Europa League και θέλουν να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί για να εισέλθουν στα Group Stage του τουρνουά. Ο Μίχαελ Ένινγκ απέδειξε ότι υπολογίζει στις ικανότητες του πρώην άσου της Ακίσασπορ, βάζοντας τον στην αρχική ενδεκάδα και εκείνος του ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη με μία γεμάτη εμφάνιση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στους Κρητικούς.

Η περίπτωση του 33χρονου δεν είναι από τις εύκολες, αξίζει όμως τον κόπο από τους διοικούντες, διότι μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις, εμφανίζοντας συνέπεια, ομαδικότητα, αλλά και ηγετικότητα.

Δεν πρέπει όμως να ρίχνουν και σε άλλους τα βλέμματα τους; Η Super League αποτελεί μία σχετικά φθηνή αγορά με ποιοτικούς παίκτες, ένας από αυτούς είναι ο Αμρ Ουάρντα που ανήκει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά στη Λάρισα.

Ο Αιγύπτιος μπορεί να έχει αλμυρό κασέ, διαθέτει όμως μερικά χαρακτηριστικά που δύσκολα τα συναντάς. Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ανήκει στα πλην, αλλά η ποδοσφαιρική του μαγκιά και φαντασία τον υπερκαλύπτουν. Ο συμπαίκτης του Μο Σαλάχ στην Εθνική αναζητά την Ιθάκη του, έτσι ώστε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της Αιγύπτου, γιατί αυτή να μην είναι στη Λεμεσό και τον Απόλλωνα;

Υ.Γ: Η αναφορά μας στον Ουάρντα δε σημαίνει ότι υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τους κυανόλευκους.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ