Τα πάντα όλα για την κόντρα... προς Champions League και Conference

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 16.5.2022
Τα πάντα όλα για την κόντρα... προς Champions League και Conference

Μετά τη βαθμολογική οριστικοποίηση ότι ο Απόλλωνας είναι ο πρωταθλητής και η μία από τις δύο ομάδες που θα μας εκπροσωπήσει στο Champions League, απομένουν οι υπόλοιπες θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Η ομάδα της Λεμεσού θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στη χειρότερη περίπτωση έχει εξασφαλισμένη θέση για τους ομίλους του Conference League.


Για τη δεύτερη θέση που στέλνει στο Champions League (σ.σ. θα ξεκινήσει από το δεύτερο προκριματικό) ερίζουν τρεις ομάδες ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Αυτή τη στιγμή εκεί βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ με 52 βαθμούς, ενώ τον ακολουθούν ΑΕΚ με 51 και Ανόρθωση με 49.


Εάν οι γαλαζοκίτρινοι κερδίζουν στην τελευταία αγωνιστική την Πάφο τότε το εισιτήριο είναι δικό τους. Αν όμως δεν τα καταφέρουν έχουν ελπίδα οι άλλες δύο. Η ΑΕΚ παίζει με τον Απόλλωνα, ενώ η Ανόρθωση με τον Άρη. Σημειώνεται ότι η ομάδα της Αμμοχώστου χρειάζεται οπωσδήποτε να μην χάσει από το συγκρότημα της Λεμεσού, αφού σε αντίθετη περίπτωση η «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα είναι αυτή που θα βγει στην Ευρώπη.


Να αναφέρουμε ότι οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη και τέταρτη θέση της βαθμολογίας ξεκινούν την ευρωπαϊκή τους πορεία από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο κυπελλούχος αρχίζει από τον τρίτο του Europa League.


ΑΠΟΕΛ


Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν εξασφαλισμένη έξοδο στην Ευρώπη, απομένει να φανεί σε ποια διοργάνωση θα παίξουν. Με νίκη, ή έστω καλύτερο αποτέλεσμα από τους διώκτες του, κόντρα στην Πάφο, ο ΑΠΟΕΛ μένει δεύτερος και πάει Champions League.


AEK


Αυτή τη στιγμή είναι τρίτη και για να ξεπεράσει τον ΑΠΟΕΛ χρειάζεται νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Υπάρχει και το σενάριο της ισοπαλίας με τους πρωταθλητές για να ανέβει πιο πάνω, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κερδίσει την Πάφο.


Ανόρθωση


Πρέπει απαραίτητα να κερδίσει τον Άρη για να κλειδώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη και από εκεί και πέρα για να σκαρφαλώσει πιο πάνω χρειάζεται να ηττηθούν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στα δικά τους παιχνίδια.


Άρης


Αυτή τη στιγμή είναι εκτός εισιτηρίων και για να βγει στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο το διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση.


*Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ανόρθωση ευνοείται η ομάδα της Λάρνακας. Σε ισοβαθμία μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, κερδισμένη θα είναι η ομάδα της Αμμοχώστου. Ισοβαθμία ΑΕΚ με Ανόρθωση (αυτό το σενάριο είναι μονάχα για τη 3η και 4η θέση) κερδίζει η πρώτη.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ




















































ΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΝ-Ι-ΗΓ.Υ. – Γ.Κ.ΒΑΘΜΟΙ
Απόλλωνας3116-10-550-3258
ΑΠΟΕΛ3114-10-747-3852
ΑΕΚ3113-12-643-2951
Ανόρθωση3113-10-848-3749
Άρης3112-11-834-3247
Πάφος3110-13-836-2943



ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

10η αγωνιστική

Σάββατο 21.05.2022
19:00 Ανόρθωση - Άρης

Κυριακή 22.05.2022
19:00 Απόλλων - ΑΕΚ
19:00 Πάφος FC - ΑΠΟΕΛ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ