Ανόρθωση-Ομόνοια: Πράσινο διπλό... κι αγκαλιά με τον τελικό!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 26.4.2022
Ανόρθωση-Ομόνοια: Πράσινο διπλό... κι αγκαλιά με τον τελικό!

Απόδραση που της δίνει μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στον τελικό της 25ης Μαΐου έκανε η Ομόνοια από το «Αντώνης Παπαδόπουλος»! Με γκολ των Παπουλή και Λοΐζου, οι πράσινοι επικράτησαν με 2-0 της Ανόρθωσης στον πρώτο ημιτελικό κι ενόψει της ρεβανς μέσα στο «σπίτι» τους, την Τετάρτη 4 Μαΐου, έχουν το πάνω χέρι για να επιστρέψουν σε τελικό κυπέλλου έπειτα από έξι χρόνια (2016) και σε κατάκτηση μετά από δέκα (2012).


Η Ανόρθωση, η οποία είδε τις πιθανότητές της για back-to-back κατάκτηση του κυπέλλου να μειώνονται, ήταν αγνώριστη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο πλήρωσε την κακή της εμφάνιση με δύο γκολάρες του αντιπάλου. Στο 11΄ ο Παπουλής «κρέμασε» τον Τζουρ με ένα από τα γνωστά φαλτσαριστά του σουτ, αλλά από μακρινή και πλάγια θέση (κοντά στο κόρνερ!) και στο 36΄ ο Λοΐζου με ωραία ενέργεια (έπειτα από κάθετη του σκόρερ του πρώτου γκολ) έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.


Στην επανάληψη, η «Κυρία» ανέβηκε, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, τις μεγαλύτερες με Χριστοδουλόπουλο (52'), Χριστοφή (66') και Ουάρντα (74'), όμως ο Φαμπιάνο ήταν παρών όποτε χρειάστηκε και η Ομόνοια κράτησε το «γερό» προβάδισμα.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα


-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.


82΄ Σουτ του Κακουλλή, άστοχο.


74΄ Σέντρα του Ντέλετιτς από δεξιά, ο Φαμπιάνο είπε όχι στον Ουάρντα ο οποίος αμαρκάριστος, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βραζιλιάνο.


72΄ Ο Μάταβζ έκανε το βολέ μέσα από την περιοχή, σε ετοιμότητα ο Τζουρ.


69΄ Μπάσιμο του Παπουλή από δεξιά, το πλασέ του ήταν αδύνατο και μάζεψε με ευκολία ο Τζουρ.


66΄ Πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή απέναντι στον Φαμπιάνο, πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.


62΄ Ο Νοβότνι ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή της Ομόνοιας, το δυνατό βολέ του όμως με το αριστερό, πήγε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Φαμπιάνο.


59΄ Φαλτσαριστό σουτ από τον Παπουλή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της «Κυρίας».


57΄ Ωραία ενέργεια του Λοΐζου από αριστερά, η κεφαλιά-ψαράκι του Ματαβζ πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


56΄Διαμαρτυρίες από την Ομόνοια για πέναλτι. Σε σουτ του Παπουλή η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Ρισβάνη αλλά διαιτητής και VAR έκριναν ότι δεν υπήρχε παράβαση.


52΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε τον Σέχου αλλά ο Φαμπιάνο ήταν σε ετοιμότητα, μη επιτρέποντας παραβίαση της εστίας του.


50΄ Αδύνατο πλασέ από τον Χριστοδουλόπουλο, η μπάλα στα χέρια του Φαμπιάνο.


49΄ Ο Μάταβζ σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πήγε πάνω από τα δοκάρια.


Έναρξη β΄ ημιχρόνου


44΄ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση όμως ακυρώθηκε μιας και ο Χριστοδουλόπουλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το χέρι μετά από σέντρα του Χουσμπάουερ. Ο Ελλαδίτης τιμωρήθηκε και με κίτρινη κάρτα για αυτή του την ενέργεια.


36΄ ΓΚΟΛ: 0-2 για την Ομόνοια: Κάθετη μπαλιά από τον Παπουλή στον Λοΐζου ο οποίος «άδειασε» Εσκοβάλ και Ρισβάνη και έδωσε αέρα δύο γκολ στους πράσινους.


34΄ Δυνατό βολέ από τον Σέχου μέσα από την περιοχή από πλεονεκτική θέση.


32΄ Κίτρινη κάρτα στον Κορέα.


29΄ Εξαιρετική ενέργεια από τον Λοβέρα ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, αναγκάζοντας τον Τζουρ να διώξει σε κόρνερ.


25΄ Κίτρινη κάρτα στον Λανγκ.


21΄ Κίτρινη κάρτα στον Βερχόβετς.


17΄ Απίστευτη φάση για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή σέντραρε από δεξιά, ο Ρισβάνης μπήκε στην πορεία της μπάλας και σούταρε αλλά ο Φαμπιάνο είπε όχι και στην επαναφορά το νέο πλασέ του Ελλαδίτη βρήκε στον Γιούστε.


11΄ ΓΚΟΛ: 0-1 η Ομόνοια με Παπουλή! Εκπληκτική έμπνευση από τον μεσοεπιθετικό των πρασίνων ο οποίος από τα αριστερά με δυνατό δεξί βολέ «κρέμασε» το Τζουρ και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.


Πρώτη μεγάλη φάση για την Ομόνοια. Ωραία ενέργεια του Παπουλή από αριστερά, γύρισε στον Λοΐζου ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Τζουρ.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τζουρ, Εσκοβάλ (54΄ Αμπαρτζουμιάν), Κορέα, Ρισβάνης, Κορέια, Αρτυματάς, Βερχόβετς (46΄ Ιωάννου), Χουσμπάουερ (46΄ Νοβότνι), Χριστοδουλόπουλος (79' Χρυσοστόμου), Ουάρντα, Χριστοφή (73΄ Ντέλετιτς).


ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Σέχου (77΄ Ψάλτης), Λανγκ, Γιούστε (64΄ Χούμποτσαν), Λέτσιακς, Μπασιρού, Μιξ, Παπουλής (70΄ Ζαχαρίου), Λοβέρα (77΄ Χαραλάμπους), Λοΐζου, Μάταβζ (77΄ Κακουλλής).


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21΄ Βερχόβετς, 32΄ Κορέα / 25΄ Λανγκ, 87' Χαραλάμπους


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:  Manganiello Gian Luca
Α' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Ghersini Davide
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ