Η Ανόρθωση έστησε πάρτι με καλεσμένο τον ΑΠΟΕΛ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 2.4.2022
Η Ανόρθωση έστησε πάρτι με καλεσμένο τον ΑΠΟΕΛ

Σε πάρτι για την Ανόρθωση μετατράπηκε το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, με την «Κυρία» να διαλύει τους γαλαζοκιτρίνους και να παίρνει ευρεία νίκη 4-1. Aυτή είναι η πρώτη νίκη για την Ανόρθωση μετά από πέντε αγώνες (σ.σ. τελευταία νίκη ήταν επί του ΑΠΟΕΛ στις 17 Φεβρουαρίου), ενώ είναι η παρθενική επιτυχία στα πλέι οφ.


Mε το τρίποντο αυτό η Ανόρθωση έφθασε τους 43 βαθμούς και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον Άρη, ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ (σ.σ. οι δυο ομάδες έχουν αγώνα λιγότερο). Ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στους 44 βαθμούς και τη δεύτερη θέση και αν ο Απόλλωνας κερδίσει αύριο τον Άρη θα δει τη διαφορά του από την κορυφή (49β.) να αυξάνεται.


Τρία γκολ για την ομάδα της Αμμοχώστου επιτεύχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου είχε οκτώ τελικές έναντι μόλις μία του αντιπάλου, ενώ ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με άλλο ένα τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο.


Η καλή μέρα για την Ανόρθωση και η κακή για τον ΑΠΟΕΛ φάνηκε από τα πρώτα 11 λεπτά. Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο τέρματα. Πρώτα στο 3’ ο Χριστοδουλόπουλος με διπλή προσπάθεια (σ.σ. η πρώτη χτύπησε στον Ζαμπάλ) άνοιξε το σκορ και έπειτα στο 11’ ο Ουάρντα με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε για δεύτερη φορά τον Σκουφέτ.


Στο 40’ ήρθε και τρίτο τέρμα από την άσπρη βούλα. Η παράβαση υποδείχθηκε από το VAR για ανατροπή του Ουάρντα από τον Σάβιτς και ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-0.


Η Ανόρθωση πέτυχε άλλο ένα τέρμα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τον Αμπαρτζουμιάν, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR ακυρώθηκε για χέρι του Νοβότνι που είχε δώσει την πάσα στον Αρμένιο.


Ο Νοβότνι ήταν πρωταγωνιστής και στο 54’ όταν ήρθε τελικά το 4-0 για την Ανόρθωση. Ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα, ο επιθετικός της «Κυρίας» έπιασε την κεφαλιά, ο Σκουφέτ απέκρουσε με τη μπάλα να χτυπάει στον Ζαμπάλα και να πηγαίνει στα δίχτυα.


Η Ανόρθωση είχε δοκάρι στο 84’ με τον Ντέλετιτς, ενώ στο 90+3' ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να μειώσει με τον Εντονγκαλά σε 4-1.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος του παιχνιδιού

90+3' - ΓΚΟΛ. 4-1. Ο Εντονγκαλά μειώνει για τον ΑΠΟΕΛ

85' - Μετά από φάουλ του Εφραίμ, ο Εντονγκαλά από καλή θέση έκανε την κεφαλιά που πήγε έξω

84' - ΔΟΚΑΡΙ. Μακρινό σουτ από τον Ντέλετις, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι προτού πάει έξω

80' - Σουτ του Θεοδώρου, εκτός στόχου

68' - Σουτ από τον Νατέλ ήταν άστοχο

54' - ΓΚΟΛ. 4-0. Μετά από σέντρα του Ουάρντα, ο Νοβότνι κάνει την κεφαλιά αποκρούει ο Σκουφέτ με τη μπάλα να χτυπάει στον Ζαμπάλα και να πάει στα δίχτυα

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Μετά από φάουλ ο Νοβότνι κατέβασε στον Αμπαρτζουμιάν που εύκολα έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σκουφέτ. Μετά από υπόδειξη του VAR, όμως ακυρώθηκε για χέρι του Νοβότνι

40' - ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Χριστοδουλόπουλος είναι εύστοχος και πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ

39' - Μετά από υπόδειξη του VAR, δίνεται πέναλτι για την Ανόρθωση σε ανατροπή του Ουάρντα από τον Σάβιτς

32'- Mακρινό σουτ από τον Χριστοδουλόπουλου, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

18'- O Σκουφέτ πέφτει κι αποκρούει το σουτ του Χριστοδουλόπουλου

11' - ΓΚΟΛ. 2-0. Λάθος από τον ΑΠΟΕΛ και ο Ουάρντα με σουτ δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του

10' - Σουτ του Νόβοτνι, αποκρούει ο Σκουφέτ

10' - Κεφαλιά του Κορρέα, ήταν άστοχη

7' - Ο Λόρια πέφτει κι αποκρούει την κεφαλιά του Κβιλιτάια

3' - ΓΚΟΛ. 1-0. Πολύ νωρίς η Ανόρθωση ανοίγει το σκορ με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με δεύτερο σουτ. Το πρώτο είχε βρει στον Ζαμπάλα

1' - Έναρξη της αναμέτρησης

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν (61' Εσκοβάλ), Ρισβάνης, Κορρέα, Κορέια, Χριστοφή (72' Ντέλετις), Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Ουάρντα (72' Χρυσόστομου), Χριστοδουλόπουλος (57' Βρχόβετς), Νόβοτνι (57' Ρουσιάς)


ΑΠΟΕΛ: Σκουφέτ, Πέδρο, Καρώ (46' Βινίσιους), Σάβιτς (46' Έσελινκ), Ζαμπάλα, Σόουζα, Σαρφό (70' Θεοδώρου), Οκριασβίλι (46' Σατσιάς), Ντονγκαλά, Νατέλ, Κβιλιτάια (19' Εφραίμ)


ΣΚΟΡΕΡ: 3', 40 πεν. Χριστοδουλόπουλος, 10' Ουάρντα, 45+1' Αμπαρτζουμιάν, 54' αυτ. Ζαμπάλα


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Αμπαρτζουμιάν / 36' Νατέλ, 59' Εντονγκαλά


Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Pairetto Luca
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ