Δεν αρκεί το διαβατήριο για Κορέια

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 25.3.2022
Δεν αρκεί το διαβατήριο για Κορέια

Αρκετή κουβέντα γίνεται για το θέμα Άντερσον Κορέια, την προσπάθειά του να αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα και την πιθανότητα να μην παίρνει τη νέα σεζόν μια από τις 15 θέσεις της Ανόρθωσης για ξένους/κοινοτικούς, κάτι που θα έχει μεγάλο όφελος για την «Κυρία».


Είναι σημαντικό ωστόσο να διευκρινίσουμε πως για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν αρκεί να αποκτήσει ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ κυπριακό διαβατήριο.


Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ, για να μπορεί μια ομάδα να αφαιρέσει έναν «Κυπριοποιημένο» ποδοσφαιριστή από τη λίστα ξένων/κοινοτικών και να αγωνίζεται με το καθεστώς του γηγενή, θα πρέπει πρώτα ο παίκτης να καταγράψει συμμετοχή με την εθνική μας ομάδα.


Αυτό θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη της σεζόν (ή αλλιώς μέχρι τον Γενάρη, για να ισχύσει στο δεύτερο μισό), επομένως, από τη στιγμή που η απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου είναι χρονοβόρα διαδικασία και στην περίπτωση Κορέια βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, οι πιθανότητες για την Ανόρθωση να γλιτώσει μια θέση ξένου/κοινοτικού, δεν είναι με το μέρος της. Σημειώνεται πως οι αγώνες της εθνικής μας για το Nations League θα είναι τον Ιούνιο και οι επόμενοι τον Σεπτέμβριο, δηλαδή μετά την έναρξη της σεζόν.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ