Πάση θυσία Ευρώπη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.3.2022
Πάση θυσία Ευρώπη!

Το λαχείο που κυκλοφόρησε ο ΑΠΟΕΛ και για τη διάθεση του οποίου ο κόσμος της ομάδας δείχνει συγκινητικό ενδιαφέρον, δεν φτάνει από μόνο του για να φτιάξει την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία. Παρά τις τεράστιες επιτυχίες που έγιναν στην Ευρώπη στο πρόσφατο παρελθόν, η κακή διαχείριση προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα. Το ένα εκατομμύριο του λαχείου θα βοηθήσει για τους μισθούς των παικτών για ένα πολύ μικρό διάστημα.


Από εκεί και πέρα, για να εισέλθει χρήμα στο ταμείο θα πρέπει η ομάδα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της στο πρωτάθλημα και να φτάσει παράλληλα και στον τελικό στο κύπελλο. Αυτός είναι ο άμεσος στόχος, ενώ από εκεί και πέρα θα ψάξει για πρόκριση σε ομίλους της Ευρώπης. Αν ο ΑΠΟΕΛ τα πετύχει όλα αυτά τότε κάτι μπορεί να γίνει, διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί λύση με άλλους τρόπους ή επενδυτής. Και, βέβαια, το «πάση θυσία Ευρώπη» στον σημερινό μας τίτλο δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μία επιτυχημένη συμμετοχή σε όμιλο θα φέρει την ηρεμία…

Έτσι κι αλλιώς… μείωση

Στον ΑΠΟΕΛ, είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα πρέπει να γίνει μείωση στον προϋπολογισμό της νέας σεζόν. Στην περίπτωση που δεν θα εξασφαλίσει η ομάδα έξοδο στην Ευρώπη μέσω Champions League (1η ή 2η θέση) ή Εuropa League (κατάκτηση κυπέλλου), ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κάνει σημαντικές μειώσεις στους προϋπολογισμούς της νέας σεζόν. Αν αποτύχει εντελώς και δεν πετύχει έξοδο στην Ευρώπη ούτε καν στο Conference League, τότε η μείωση στον προϋπολογισμό θα είναι δραματική! Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…

Βοηθάει η διακοπή

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων έχει οφέλη για τον ΑΠΟΕΛ, αφού και αυτό το διάστημα είναι αρκετά τα προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα, στο ιατρικό δελτίο είναι οι: Ανδρέας Καρώ, Σιμόνε Σκουφέτ, Τομάς ντε Βινσέντι, Βουγιαντίν Σάβιτς και Τορνίκε Οκριασβίλι, ενώ εκτός είναι και ο Πάουλο Βινίσιους, η επιστροφή του οποίου δεν αναμένεται σύντομα. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι όλοι οι υπόλοιποι θα είναι ετοιμοπόλεμοι ενόψει της επανανέναρξης και της αναμέτρησης με την Ανόρθωση (02/04).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ