Χριστοφή - Σταυρίδης: Στόχος στο Παγκόσμιο, ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 10.3.2022
Χριστοφή - Σταυρίδης: Στόχος στο Παγκόσμιο, ένα νέο παγκύπριο ρεκόρ

Η αποκάλυψη της χρονιάς στον κλειστό στίβο είναι για το 2022 η Ναταλία Χριστοφή. Στα 25 της χρόνια, η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη, διανύει τις ωραιότερες στιγμές (μέχρι τις επόμενες) της καριέρας της, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά τη συμμετοχή της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή από την Κύπρο, και ιδιαίτερα στον κλειστό στίβο, να επιτύχει τα πολύ υψηλά όρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να εξαργυρώσει την τεράστια προσπάθειά της με συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Και δεν είναι μόνο αυτό, η Χριστοφή βελτίωσε φέτος την ατομική της επίδοση κατά 30 εκατοστά του δευτερολέπτου!


Μπήκε στη χρονιά έχοντας ως ατομική επίδοση στα 60μ. με εμπόδια το 8.40, από την ημέρα που γιόρταζε τα 22α γενέθλιά της, στις 10 Φεβρουαρίου 2019 και κατάφερε μέσα στο 2022 να την φτάσει στα 8.10 στις 5 Μαρτίου, συντρίβοντας το παγκύπριο ρεκόρ. Πλέον, η Ναταλία Χριστοφή αποτελεί την κορυφαία αθλήτριά μας στα ψηλά εμπόδια, αφού στις 27 Ιουνίου 2021, στο Σμεντέρεβο της Σερβίας, έκανε δικό της και το παγκύπριο ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδια, με 13.17. Σύμπτωση, και οι δύο κορυφαίες επιδόσεις της σημειώθηκαν στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Στίβου.

Εδώ και λίγες ημέρες η 25χρονη πρωταθλήτριά μας και ο προπονητής της Αλέξανδρος Σταυρίδης, μπήκαν σε μία πρωτόγνωρη γι’ αυτούς εμπειρία, την προετοιμασία για συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Ναταλία Χριστοφή θα είναι παρούσα στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2022, στη «Σταρκ Αρίνα» του Βελιγραδίου στη Σερβία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, τα 60μ. με εμπόδια γυναικών θα διεξαχθούν όλα σε μία ημέρα, το Σάββατο 19 Μαρτίου. Οι σειρές του πρώτου γύρου είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 09:50 το πρωί (10:50 για μας στην Κύπρο), ενώ το απόγευμα τις ίδιας ημέρας, 18:15 (19:15) είναι προγραμματισμένες οι ημιτελικές σειρές. Ο μεγάλος τελικός των 60μ. με εμπόδια θα διεξαχθεί το ίδιο βράδυ, στις 21:05 (22:05).

Με τη Ναταλία Χριστοφή και τον προπονητή της Αλέξανδρο Σταυρίδη, μιλήσαμε για τη φετινή εκπληκτική πορεία της πρωταθλήτριάς μας στον κλειστό στίβο και άλλα ενδιαφέροντα, τα οποία σάς παρουσιάζουμε:

Ερ.: Με τον Αλέξανδρο πόσα χρόνια είστε μαζί προπονητικά;

«Με τον Αλέξανδρο ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί από το 2017. Φέτος κλείνουμε πέντε (5) χρόνια μιας υπέροχης και δυναμικής συνεργασίας».

Ερ.: Είχες τρία χρόνια να κάνεις κλειστό. Τι σε ώθησε φέτος να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία;

«Εξαιτίας του Covid-19 τα τελευταία δύο χρόνια η συμμετοχή μου σε αγώνες κλειστού στίβου δεν ήταν εφικτή. Φέτος, είχαμε την ευκαιρία, λόγω των χαλαρώσεων των μέτρων, να παρευρεθούμε σε διάφορες διοργανώσεις στο εξωτερικό, με κύριο στόχο να βελτιωθώ και να πετύχω νέο παγκύπριο ρεκόρ».

Ερ.: Τι είναι αυτό που σε έφερε να κάνεις δικά σου τα Παγκύπρια ρεκόρ και στα 100μ. και στα 60μ. με εμπόδια;

«Για να είμαι ειλικρινής, τα παγκύπρια ρεκόρ τα είχα στο μυαλό μου από μικρό παιδί. Αγαπώ αυτό που κάνω και το κάνω με όλη μου την καρδιά, δουλεύω σκληρά και πάντα προσπαθώ για το καλύτερο».

Ερ.: Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σου μόλις αντιλήφθηκες το φανταστικό 8.10 στην Κωνσταντινούπολη, που σου έδωσε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κλειστού;

«Στην αρχή όταν τερμάτισα δεν αντιλήφθηκα ότι είχα τρέξει αυτό τον χρόνο, και όταν είδα στα αποτελέσματα δίπλα από το όνομα μου να γραφεί 8.10, εννοείται ότι δεν μπορούσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Έψαχνα τον Αλέξανδρο για να πανηγυρίσουμε μαζί το νέο παγκύπριο ρεκόρ και συνάμα την πρόκριση μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ερ.: Με ποιους στόχους πηγαίνεις στο Βελιγράδι, στην πρώτη μεγάλη σου διεθνή διοργάνωση;

«Το ότι είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν αλλάζει κάτι για εμένα, το αντιμετωπίζω όπως κάθε άλλο αγώνα, με τον βασικό μου στόχο να είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

Ερ.: Πλέον ωριμάζεις αθλητικά και το δείχνεις με κάθε ευκαιρία. Τι άλλαξε στη ζωή σου, στην προπόνησή σου και φτάνεις στις κορυφαίες επιδόσεις στην Κύπρο;

«Κατάφερα να έχω δίπλα μου μια ομάδα από εξαιρετικούς ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν σε εμένα και έχουμε τους ίδιους στόχους. Τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ και είμαι τυχερή που σε αυτό το ταξίδι τους έχω δίπλα μου».

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο 2022;

«Όπως και κάθε άλλη χρονιά, στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερη».

Ερ.: Μετά το Παγκόσμιο Κλειστού πώς θα είναι το πρόγραμμά σου και πότε υπολογίζεις να αρχίσεις τους αγώνες σου στον ανοικτό στίβο;

«Ακόμα δεν γνωρίζω πότε θα ανοίξω τη σεζόν για τον ανοιχτό στίβο. Φυσικά, μετά το παγκόσμιο προτεραιότητα έχει η προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο».

Ερ.: Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας της γυναίκας, ποιο είναι το μήνυμά σου, σε ό,τι αφορά τις γυναίκες στον αθλητισμό και γενικά στη ζωή;

«Το ότι χρειάζεται μια τέτοια μέρα για να μας υπενθυμίζει την αξία της γυναίκας και την ισότητα των φύλων, αποτελεί από μόνο του ένα πρόβλημα. Το μήνυμα που θέλω να στείλω αφορά τον κάθε άνθρωπο, να βάζει στόχους, να μην συμβιβάζεται και να κυνηγά τα όνειρά του».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

Ερ.: Πώς αξιολογείς τη φετινή εκπληκτική πορεία σας στον κλειστό στίβο;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, καταφέραμε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ερ.: Η έλλειψη κλειστού γηπέδου στην Κύπρο, πόσο δυσχεραίνει την προετοιμασία μίας αθλήτριας για συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις;

«Η έλλειψη κλειστού στίβου στην Κύπρο δυσχεραίνει την προετοιμασία όλων των αθλητών μας. Αν είχαμε την ευκαιρία για προετοιμασία σε κλειστό γήπεδο, δεν θα πηγαίναμε στους πρώτους αγώνες στη Γαλλία και να τους αντιμετωπίζαμε σαν κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο για εμάς. Επιπλέον, δεν θα κάναμε προπόνηση στο κρύο και στις βροχές».

Ερ.: Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί της φετινής εντυπωσιακής παρουσίας της Ναταλίας στον κλειστό στίβο;

«Η ίδια η Ναταλία. Εννοώντας το ζήλος και το πάθος της που την ωθούσαν σε κάθε προπόνηση να γίνεται καλύτερη».

Ερ.: Ποιο θα ήταν το ιδεατό με τη συμμετοχή σας στο Παγκόσμιο Κλειστού;

«Το ιδανικότερο θα ήταν να δούμε στην οθόνη, δίπλα από το όνομα της Ναταλίας, ένα καινούριο παγκύπριο ρεκόρ».

Ερ.: Ποιο είναι το μεγάλο προσόν της Ναταλίας και πού χρειάζεται βελτίωση, ώστε να κατεβάσει ακόμα περισσότερο τους χρόνους της;

«Το μεγάλο προσόν της Ναταλίας είναι η θέληση της για βελτίωση. Πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και αυτό είναι το κίνητρό μας».

Ερ.: Πώς θα κυλήσει η προετοιμασία σας τις επόμενες ημέρες μέχρι το πρωινό της 19ης Μαρτίου, όταν η Ναταλία θα αγωνιστεί στις σειρές των 60μ. με εμπόδια στο Βελιγράδι;

«Δεν θα έχουμε κάποιες ιδιαίτερες αλλαγές στο πρόγραμμά μας όσον αφορά τις προπονήσεις, αντιμετωπίζουμε το Παγκόσμιο όπως και κάθε άλλο αγώνα, με τον ίδιο ενθουσιασμό».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ