Η ΠΑΕΕΚ… εκτέλεσε την ΑΕΚ κι έστειλε τον Άρη στην κορυφή

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 14.1.2022
Η ΠΑΕΕΚ… εκτέλεσε την ΑΕΚ κι έστειλε τον Άρη στην κορυφή

Σε ένα παιχνίδι με τρία πέναλτι μετά το 81’, ΠΑΕΕΚ και ΑΕΚ έμειναν στην ισοπαλία 2-2, αποτέλεσμα που έριξε από την κορυφή την ομάδα της Λάρνακας.


Με τις απώλειες αυτές η ΑΕΚ έπεσε στη δεύτερη θέση με 32 βαθμούς, έναν πίσω από τον Άρη που νωρίτερα κέρδισε τη Δόξα και βρίσκεται στο πρώτο σκαλοπάτι με 33 βαθμούς. Η ΠΑΕΕΚ με 13 βαθμούς είναι στην προτελευταία θέση.


Η ομάδα της Λάρνακας χτυπημένη από τον κορωνοϊό (τις τελευταίες ημέρες είχε οκτώ κρούσματα εκ των οποίων τα πέντε αφορούσαν ποδοσφαιριστές) επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή και έφτιαξε λίγες ευκαιρίες.


Όλα τα γκολ επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τα δύο από τα τρία – ένα για κάθε ομάδα – να μπαίνει με εκτέλεση πέναλτι.


Το σκορ άνοιξε στο 68’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κόπηκε από την άμυνα των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Ροσάλες με δυνατό σουτ από μακριά – κι αφού η μπάλα βρήκε σε αμυντικό – έστειλε τη μπάλα στα αριστερό παραθυράκι της εστίας του Πρόσεκ για να γίνει το 1-0.


Με το γκολ αυτό η ομάδα της Λάρνακας φάνηκε να ελέγχει, μιας και η ομάδα της Κερύνειας δεν είχε απειλήσει καθόλου. Στο 79’ όμως μετά από σέντρα στην περιοχή και κεφαλιά του Καπαρτή, ο Βασίλης Δημητρίου υπέδειξε πέναλτι, το οποίο δύο λεπτά αργότερα (81’) μετέτρεψε σε γκολ ο Μπάμπιτς για να έρθει το 1-1.


Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα στο 90’, όταν κέρδισε αυτή με τη σειρά της πέναλτι, σε ανατροπή του Τιάγκο από τον Δημητρίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τρισκόφσκι, που ευστόχησε και επέστρεψε στα τέρματα μετά την 7η αγωνιστική, κάνοντας το 2-1.


Το γκολ αυτό δεν ήταν τελικά αρκετό για την ΑΕΚ να φύγει με το διπλό, αφού στο 90+8’ είχε νέα ευκαιρία με νέο πέναλτι η ομάδα της Κερύνειας μετά από ανατροπή του Βαρέλα από τον Τόμοβιτς. Ο Καπαρτής ήταν εύστοχος και έτσι γράφτηκε το τελικό 2-2.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος του παιχνιδιού

90+8' - ΓΚΟΛ. 2-2. Εύστοχος ο Καπαρτής, ξανά στα ίσα το παιχνίδι

90+4' - Ο Τόμοβιτς ανάτρεψε τον Βαρέλα και ο διαιτητής δείχνει την άσπρη βούλα. Δίνεται και από το VAR.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

90'- ΓΚΟΛ. 2-1. Ο Τρισκόφσκι ευστοχεί και βάζει μπροστά ξανά την ομάδα του

87' - Πέναλτι δίνει ο Βασίλης Δημητρίου για ανατροπή του Τιάγκο από τον Δημητρίου. Επικυρώνεται από το VAR.

81' - ΓΚΟΛ. 1-1. Δυνατή εκτέλεση από τον Μπάμπιτς, νικάει τον Τούμπα

79' - Πέναλτι. Σφυρίζει πέναλτι ο Βασίλης Δημητρίου για χέρια του Άμπραχαμ μετά την κεφαλιά του Καπαρτή. Επικυρώνεται και από το VAR

75' - Σουτ του Μιλντς, πάει έξω

68'- ΓΚΟΛ. 0-1. Με βολίδα από μακριά ο Ροσάλες, η μπάλα βρήκε και σε αμυνόμενο και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα. 

66' - Από μακριά το σουτ του Ενόχ, πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια η μπάλα

47' - Ο Τρισκόφσκι κατέβασε με κεφαλιά στον Μάμα, που από κοντά έκανε το σουτ με τον Πρόσεκ να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση

Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου

-Στο 34%-66% η κατοχή της μπάλας

-Μηδέν τελικές η ΠΑΕΕΚ, τρεις η ΑΕΚ

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

37' - Σουτ του Ροσάλες, αποκρούει ο Πρόσεκ και στην επαναφορά ο Γκιούρσκο μπροστά από την εστία στέλνει ψηλά τη μπάλα έξω

30'- Καμία φάση μέχρις στιγμής στο παιχνίδι

5'- Σέντρα από τον Γκιούρσκο, κεφαλιά από τον Τόμοβιτς πάνω από τα δοκάρια

1'- Έναρξη της αναμέτρησης

ΠΑΕΕΚ: Πρόσεκ, Σουμαόρο, Δημητρίου, Νάντο (58' Mιλντς), Ενόχ (73' Βαρέλα), Αριστοτέλους, Μπάμπιτς (86' Nεοφύτου), Τίμερμανς (73' Καπαρτής), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου


ΑΕΚ: Tούμπας, Τόμοβιτς, Μιλίσεβιτς (84' Εγγλέζου), Γκαρσία, Ροσάλες, Άμπραχαμ, Μάμας (67' Tιάγκο), Εσπινόσα, Γκιούρσκο, Ακοράν (58' Ρομό), Τρισκόφσκι


ΣΚΟΡΕΡ: 81' πεν. Μπάμπιτς, 90+8' Καπαρτής / 68' Ροσάλες


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+9' Καπαρτής / 79' Άμπραχαμ, 90+4' Τόμοβιτς


Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ