Πενταπλάσιες κόκκινες!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 29.9.2021
Πενταπλάσιες κόκκινες!

Σε 27 παιχνίδια την περσινή περίοδο είχαμε δύο κόκκινες με το πέρας της 4ης αγωνιστικής, που για να συμπληρωθεί υπολειπόταν ένα παιχνίδι. Τη φετινή σεζόν, την ίδια περίοδο, βλέπουμε πως έχουμε θεαματική αύξηση, και μάλιστα σε λιγότερους αγώνες. Συγκεκριμένα, σε 22 αναμετρήσεις βγήκαν από το τσεπάκι των διαιτητών 11 κόκκινες κάρτες. Δηλαδή, μία ανά δύο παιχνίδια.


Ασφαλώς υπάρχει λόγος που έχουμε αυτή την αύξηση. Από τη μία είναι το VAR, το οποίο δεν το είχαμε πέρσι και μπήκε στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2020, ενώ και οι ποδοσφαιριστές είναι πιο επιπόλαιοι και σκληροί και ξεχνούν πως πλέον υπάρχει ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια των διαιτητών όπως είναι το VAR. Κάνουν παραβάσεις που δεν… συγχωρούνται, και κακά τα ψέματα, αρκετά μαρκαρίσματα είναι πολύ σκληρά και μερικές φορές δεν χρειάζεται η τυπική επικύρωση από το VAR.


Ενδεικτικό είναι ότι από τις 11 κόκκινες, οι έξι, δηλαδή περισσότερες από τις μισές, δόθηκαν απευθείας. Η Δόξα είναι η ομάδα με τις περισσότερες κόκκινες. Οι Μέσκα και Σισκόφσκι είδαν δεύτερη κίτρινη και οι Τινζανί - Μπαλντέ αποβλήθηκαν απευθείας. Από μία μετρούν η Ομόνοια (Γκόμεθ), ΑΕΛ (Κεραυνός), Απόλλων (Χάμπος Κυριάκου) και ΠΑΕΕΚ (Σουμαόρο). Οι συγκεκριμένοι αποβλήθηκαν απευθείας, ενώ με δεύτερη κίτρινη αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο οι Ντέλετιτς (Ανόρθωση), Σαμπίνια (Ολυμπιακός) και Οκριασβίλι (ΑΠΟΕΛ).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ