Ξένοι σε όλα τα ματς

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 24.9.2021
Ξένοι σε όλα τα ματς

Είναι τελεσίδικο! Aπό τη μία η οργή των παραγόντων για τη διαιτησία και από την άλλη τα κενά που διαπίστωσαν στην ΚΟΠ σε σχέση με τον ελλιπή αριθμό διαθέσιμων διαιτητών οδήγησαν την ηγεσία της ομοσπονδίας να λάβει απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο VAR.


Ενώ αυτή η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής την επόμενη Τρίτη, οι διαδικασίες έτρεξαν νωρίτερα. Ήδη στο σημερινό παιχνίδι Δόξα – Εθνικός, με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, ορίστηκε ως VAR o Πορτογάλος Φερνάντες Κορέια Γκουστάβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξένοι ρέφερι στο VAR θα υπάρχουν και στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια.


Το πιθανότερο είναι ο Γκουστάβο να είναι ο χειριστής του VAR και σε άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα ενδότερα της ΚΟΠ, η ενίσχυση της κυπριακής διαιτησίας με ξένους ρεφ θα συνεχιστεί και τις επόμενες αγωνιστικές. Ωστόσο, είναι δύσκολο να ορίζονται σε όλα τα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής ξένοι διαιτητές.


Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει διαθεσιμότητα διαιτητών από το εξωτερικό. Την ίδια ώρα μια τέτοια ενέργεια ίσως να δημιουργούσε περισσότερες αντιδράσεις στους κόλπους των Κύπριων διαιτητών. Σκοπός της ΚΟΠ δεν είναι να παραγκωνίσει τους Κύπριους διαιτητές αλλά να τους βοηθήσει στο δύσκολο τους έργο.


Άλλωστε ο ίδιος ο Μίλοραντ Μάζιτς ανέφερε πρόσφατα ότι δεν υπάρχει επαρκής αριθμός διαιτητών που να μπορούν να διευθύνουν αγώνες της πρώτης κατηγορίας. Επιπλέον, η απόφαση της ΚΟΠ αποσκοπεί στο να μειώσει την προκατάληψη των ομάδων και φιλάθλων κατά της κυπριακής διαιτησίας.


Τόσο ο πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας είναι σε ανοικτή γραμμή με ξένες ομοσπονδίες και προσπαθούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για κάθοδο ξένων διαιτητών στο νησί μας και το επόμενο διάστημα.


Οι εξελίξεις αυτές ήταν αναπόφευκτες μετά το ισχυρό ρεύμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στις διοικήσεις των ομάδων, οι οποίες θεωρούν ότι μόνο με την ενίσχυση της διαιτησίας μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά το πρωτάθλημα.


Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας κατέληξαν στην εκτίμηση ότι με τα υφιστάμενα δεδομένα δεν υπήρχε άλλη λύση για να βγει το κυπριακό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο το οποίο μπήκε φέτος από πολύ νωρίς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ