Στον ΑΠΟΕΛ το σούπερ καπ

Δημοσιεύθηκε 10:29 μμ Ενημερώθηκε 11:23 μμ
Στον ΑΠΟΕΛ το σούπερ καπ

Με ένα τέρμα που επιτεύχθηκε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 1-0 την Πάφο στον αγώνα του σούπερ καπ στο στάδιο «Αλφαμέγα» και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2024-25.

Για τους γαλαζοκίτρινους είναι ο πρώτος τίτλος στον συγκεκριμένο θεσμό μετά το 2019 και συνολικά η 15η φορά στην ιστορία του. Από την άλλη για την παφιακή ομάδα ήταν η παρθενική της παρουσία σε παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την κυπελλούχο.

Η εξέλιξη του αγώνα σημαδεύθηκε πολύ νωρίς αφού από τη μια ο πρωταθλητής άνοιξε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με τέρμα του Σαρφό, ενώ από την άλλη η κυπελλούχος έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές από το 11’ λόγω αποβολής του Τάνκοβιτς.

Το ματς

Ο ΑΠΟΕΛ πήρε δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη του επιθετική δραστηριότητα κατάφερε να πάρει το ζητούμενο, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκει πολύ ωραία στην καρδιά της περιοχής τον Σαρφό ο οποίος έκανε αμέσως το σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ίβουσιτς για να γίνει το 1-0.

Λίγο αργότερα, στο 12’ οι γαλαζοκίτρινοι απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Ντράγκομιρ για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Τσεμπάκ. Αρχικά ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Θεουλής, από τον οποίο στην παφιακή ομάδα είχαν έντονα παράπονα, έδωσε κίτρινη όμως μετά από εξέταση από το VAR επέστρεψε κι έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Από εκεί και πέρα, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα η Πάφος ήταν αυτή που ήταν πιο πιεστική και κυνηγούσε την ισοφάριση του παιχνιδιού. Στο 28΄ μετά από τη μεγάλη απόκρουση του Μπέλετς στην κεφαλιά του Ζάιρο, στη συνέχεια της φάσης σφυρίχτηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πέτροβιτς στον Ζάζα. Μετά από εξέταση από το VAR όμως η απόφαση ακυρώθηκε.

Η πίεση της Πάφου συνεχίστηκε και στα αρχικά στάδια του δεύτερου ημιχρόνου και στο 62’ είχε τεράστια ευκαιρία με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Κορέια. Σταδιακά ο ρυθμός των ευκαιριών μειωνόταν και έτσι εν τέλει το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος του αγώνα

89' - Ο Ίβουσιτς κόβει το σουτ Αμπάνια

81' - Πολύ ψηλά το σουτ του Κορέια

78'- Στα χέρια του Ίβουσιτς το σουτ του Μπα

62'- ΔΟΚΑΡΙ. Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο, μετά από σέντρα του Μπρούνο, ο Κορέια ήρθε με δύναμη με σουτ του να τραντάει το οριζόντιο δοκάρι

47' - Εκτέλεση φάουλ από τον Τάνκοβιτς, ο Ποντέλο - αμαρκάριστος - έκανε την κεφαλιά όμως ήταν άστοχη

Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

32' - Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR κι αφού το είδε ο διαιτητής ακύρωσε την απόφασή του

28' - Μεγάλη απόκρουση από τον Μπέλετς σε κεφαλιά του Ζάιρο. Στη συνέχεια της φάσης σφυρίχτηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πέτροβιτς στον Ζάζα

22'- Aπό μακριά επιχείρησε το σουτ ο Τεχέρα, δεν ανησύχησε ο Ίβουσιτς

12' - ΚΟΚΚΙΝΗ. Μετά από εξέταση από το VAR, ο Ντράγκομιρ αποβάλλεται για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Τσεμπάκ

1' - ΓΚΟΛ. 1-0. Στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Ο Ελ Αραμπί πέρασε στον Σαρφό που με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα

1' - Έναρξη του αγώνα

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Κιντίγια, Πέτροβιτς (67' Ντβάλι), Λαΐφης, Τσεμπάκ (46' Σούσιτς), Τεχέρα (46' Αμπάνια), Κοσταντίνοφ (67' Κόρμπους), Σαρφό, Μαρκίνιος, Εντονγκαλά, Ελ Αραμπί (67' Μπα)

Πάφος FC: Ίβουσιτς, Γκολντάρ, Πέπε, Ποντέλο (55' Κορέια), Λουκάσεν, Σούνιτς (82' Ναμ), Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς (82' Πηλέας), Μπρούνο, Ζάζα (69' Νατέλ), Ζάιρο (55' Άντερσον)

ΣΚΟΡΕΡ: 1' Σαρφό

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18' Τεχέρα, 43' Τσεμπάκ, 65' Πέτροβιτς, 85' Μαρκίνιος, 89' Μπα / 8' Λουκάσεν, 36' Τάνκοβιτς, 90+4' Άντερσον

ΚΟΚΚΙΝΗ: 12' Ντράγκομιρ

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Π. Γιώργος

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πετρίδης: «Αγωνίστηκαν οι δυο καλύτερες και φορμαρισμένες ομάδες»

Πετρίδης: «Αγωνίστηκαν οι δυο καλύτερες και φορμαρισμένες ομάδες»

Πετρίδης: «Αγωνίστηκαν οι δυο καλύτερες και φορμαρισμένες ομάδες»

ΒΙΝΤΕΟ: Η απονομή του τίτλου στον ΑΠΟΕΛ

ΒΙΝΤΕΟ: Η απονομή του τίτλου στον ΑΠΟΕΛ

ΒΙΝΤΕΟ: Η απονομή του τίτλου στον ΑΠΟΕΛ

«Αφιερώνω το τρόπαιο στον κόσμο μας»

«Αφιερώνω το τρόπαιο στον κόσμο μας»

«Αφιερώνω το τρόπαιο στον κόσμο μας»

«Αν μιλήσω όπως σκέφτομαι θα τιμωρηθώ… Η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο»

«Αν μιλήσω όπως σκέφτομαι θα τιμωρηθώ… Η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο»

«Αν μιλήσω όπως σκέφτομαι θα τιμωρηθώ… Η διαιτησία έπαιξε σημαντικό ρόλο»