Στον τελικό για πρώτη φορά η Πάφος με μαγεία Τάνκοβιτς στο 90+4΄!

Δημοσιεύθηκε 17.4.2024
Στον τελικό για πρώτη φορά η Πάφος με μαγεία Τάνκοβιτς στο 90+4΄!

Έγραψε ιστορία η Πάφος! Χάρη σε καταπληκτικό γκολ του Τάνκοβιτς στο 94ο λεπτό (η μοναδική της προσπάθεια εντός στόχου), ισοφάρισε σε 1-1 τον Απόλλωνα στη ρεβάνς των ημιτελικών που διεξήχθη στο στάδιο «Alphamega» και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 2-1 στον πρώτο αγώνα, έκλεισε θέση για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου, αφήνοντας παράλληλα εκτός Ευρώπης την ομάδα της Λεμεσού.

Στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου στο ΓΣΠ, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια (η οποία απέκλεισε τον Άρη), με τους Παφίτες να διεκδικούν τόσο το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους, όσο και το πρώτο τους ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στη ρεβάνς που έγινε στο κατάμεστο «Alphamega» (oι γηπεδούχοι ανακοίνωσαν sold out) η Πάφος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 70ό λεπτό, όταν ο Σαγάλ με εκτέλεση πέναλτι (μετά από ανατροπή του Μάρκες από τον Ίβουσιτς) το οποίο δόθηκε μέσω on-field review, έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα ο οποίος έφερε το ζευγάρι σε ισορροπία (συνολικό σκορ 2-2). Και παρότι η παφιακή ομάδα δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει κι όλα έδειχναν πως ο ημιτελικός θα οδηγούνταν στην παράταση, ο Τάνκοβιτς είχε... άλλη άποψη, σκοράροντας από το πουθενά με ένα φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση, το οποίο έπιασε απροετοίμαστο τον Λέουβενμπεργκ.

Την ώρα που η Πάφος πανηγυρίζει την ιστορική πρώτη της πρόκριση σε τελικό κυπέλλου, για τον Απόλλωνα η σεζόν έχει ολοκληρωθεί με τραγικό τρόπο καθώς η αποτυχία του να βρεθεί στον τελικό συνεπάγεται με μη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Ο αγώνας

Αρκετά καλό ρυθμό είχε το πρώτο ημίχρονο και παρότι οι καλές φάσεις δεν ήταν πολλές, υπήρξαν κάποιες πολύ σπουδαίες ευκαιρίες. Ο Απόλλωνας είχε τη μεγάλη του στιγμή στην πρώτη φάση του ματς, όταν στο 4ο κι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μάρκες, ο Ίβουσιτς απέκρουσε το σουτ του με την μπάλα να χτυπά ακολούθως στο δοκάρι, ενώ η Πάφος «άγγιξε» το γκολ στο 23’ με τον Ζάιρο (μετά από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Βαλακάρι) να φτάνει στο τετ-α-τετ με τον Λέουβενμπεργκ, ο οποίος του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Στο 29’ ο Μάρκες απέτυχε για δεύτερη φορά να νικήσει τον πορτιέρο της Πάφου, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ζάιρο έχασε καλή ευκαιρία αστοχώντας με κεφαλιά, στη μοναδική καταγεγραμμένη τελική προσπάθεια των φιλοξενουμένων (τέσσερις είχαν οι Λεμεσιανοί).

Το β΄ μέρος ξεκίνησε με ρυθμό πολύ χαμηλότερο και είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο του μισό δεν καταγράφηκε η παραμικρή αξιόλογη φάση. Παρ’ όλα αυτά, αφότου στο 56΄ ο Απόλλωνας δεν πήρε το πέναλτι που ζήτησε για ανατροπή του Μαλεκκίδη από τον Ρους, πήρε άλλο στο 68ο λεπτό, όταν μετά από ανατροπή του Μάρκες από τον Ίβουσιτς, ο διαιτητής κλήθηκε στο on-field review κι ακολούθως σφύριξε την παράβαση, με τον Σαγάλ να ευστοχεί από τα 11 μέτρα δίνοντας το προβάδισμα στους κυανόλευκους κι ισοφαρίζοντας το συνολικό σκορ. Η Πάφος δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, ο Απόλλωνας έψαξε περισσότερο το γκολ, όμως μια στιγμή μαγείας του Τάνκοβιτς στο 90+4΄ ήταν αρκετή για να στείλει στον τελικό την παφιακή ομάδα, με τον Σουηδό να σκοράρει με σουτάρα από τα 30 και πλέον μέτρα!

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, η Πάφος για πρώτη φορά στον τελικό

90+4' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Πάφος με απίθανο γκολ του Τάνκοβιτς! Ο Σουηδός σούταρε από τα 30+ μέτρα και χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση!

90+3' Κίτρινη κάρτα στον Χάμπο.

-Έξι λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Ζητά για τρίτη φορά πέναλτι ο Απόλλωνας μετά από πέσιμο του Μπακενγκά, δεν σφυρίζει ο ρεφ.

87' Ο Πέρετς στη θέση του Ντανίλο.

84' Μπακενγκά αντί Σαγάλ, Φιλιώτης αντί Σάντος.

83' Ευκαιρία για την Πάφο με κεφαλιά του Ζάιρο μετά από εκτέλεση κόρνερ, έξω.

78' Ο Κοντρέρας στη θέση του Πέπε.

-Αν δεν σημειωθεί άλλο γκολ ο αγώνας οδηγείται στην παράταση.

72' Μακρινό σουτ του Ντανίλο, άστοχο.

70' ΓΚΟΛ, 1-0 ο Απόλλωνας με εκτέλεση πέναλτι του Σαγάλ!

68' Πέναλτι για τον Απόλλωνα!

67' Πάει στο on-field review ο διαιτητής για να εξετάσει πέναλτι για τον Απόλλωνα για παράβαση του Ίβουσιτς στον Μάρκες.

65' Κίτρινη κάρτα στον Μπότσκαϊ.

60' Ο Τζάτζα στη θέση του Βαλακάρι.

56' Ζητά πέναλτι ο Απόλλωνας για ανατροπή του Μαλεκκίδη από τον Ρους, παίζετε δείχνει ο ρεφ.

-Xωρίς φάση το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης με τον ρυθμό να είναι πεσμένος σε σχέση με το πρώτο μέρος.

54' Κίτρινη κάρτα στον Βαλακάρι.

Δεύτερο ημίχρονο

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

39' Εκτέλεση φάουλ του Χάμπου, έξω.

36' Μακρινό σουτ του Ντανίλο, δεν βρήκε στόχο.

32' Ευκαιρία για την Πάφο με κεφαλιά του Ζάιρο, αστόχησε.

29' Απειλεί ο Απόλλωνας με σουτ του Μάρκες από το ύψος της περιοχής, μαζεύει ο Ίβουσιτς.

23' Φοβερή ευκαιρία για την Πάφο με τον Ζάιρο ο οποίος μετά από απίθανη πάσα του Βαλακάρι βγήκε τετ-α-τετ με τον Λέουβενμπεργκ και πήγε να τον περάσει από πλάγια, όμως ο Ολλανδός του πήρε την μπάλα και την... μπουκιά από το στόμα.

13' Επικίνδυνο γύρισμα του Σαγάλ, δεν πρόλαβε ο Μάρκες να κάνει την προβολή.

11' Εκτέλεση φάουλ του Πέπε, μάζεψε ο Λέουβενμπεργκ.

4' Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Μάρκες να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει, απέκρουσε ο Ίβουσιτς κι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι!

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπρεγκ, Σάντος (84΄ Φιλιώτης), Εκπολό, Σέλβικ, Γιούρτσεβιτς, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Ντανίλο (87΄ Πέρετς), Νταρίκουα, Σαγάλ (84΄ Μπακενγκά), Μάρκες.

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Ρους, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ, Ντράγκομιρ, Πέπε (78΄ Κοντρέρας), Ναμ, Βαλακάρι (60΄ Τζάτζα), Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

ΣΚΟΡΕΡ: 70΄ πεν. Σαγάλ / 90+4΄ Τάνκοβιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90+3΄ Χάμπος / 54΄ Βαλακάρι, 65΄ Μπότσκαϊ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Siebert Daniel Stanislaw

Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος

VAR: Pfeifer Johann

AVAR: Εγγλέζου Νίκος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ένα στο χέρι της, το άλλο όχι

Το ένα στο χέρι της, το άλλο όχι

Το ένα στο χέρι της, το άλλο όχι

Το φανερώνει η φωτογραφία για τον Μπεργκ

Το φανερώνει η φωτογραφία για τον Μπεργκ

Το φανερώνει η φωτογραφία για τον Μπεργκ

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Γιατί δεν αντιγράφουμε Βέλγους και Δανούς;

Υπέδειξε κι άλλο κίνητρο ο Καρσέδο για την Πάφο ενόψει τελικού με Ομόνοια

Υπέδειξε κι άλλο κίνητρο ο Καρσέδο για την Πάφο ενόψει τελικού με Ομόνοια

Υπέδειξε κι άλλο κίνητρο ο Καρσέδο για την Πάφο ενόψει τελικού με Ομόνοια