«Η UEFA μιλά για συμπερίληψη των οπαδών, εμείς προχωράμε σε αποκλεισμό τους»

Δημοσιεύθηκε 6.6.2024
«Η UEFA μιλά για συμπερίληψη των οπαδών, εμείς προχωράμε σε αποκλεισμό τους»

Τη θέση του σε σχέση με τις δηλώσεις από πλευράς της Αστυνομίας σχετικά με τις μετακινήσεις οπαδών (διαβάστε ΕΔΩ) έδωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της αστυνομίας: «Ομολογώ ότι μου έκανε έκπληξη η δήλωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας. Υπολόγιζα ότι ήθελαν να εκμεταλλευτούν αυτό το χρόνο. Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Το μέτρο που αποφασίστηκε ήταν λανθασμένο από εκείνη την εποχή. Ήλπιζα ότι στη διάρκεια που ίσχυε το μετρό θα έφτιαχναν τις συνθήκες για το νέο πρωτάθλημα. Είναι μια συνεχιζόμενη ήττα της πολιτείας και της αστυνομίας από τους χούλιγκαν. Ένα μέτρο που μπήκε δήθεν περιστασιακά, τείνει να γίνει μόνιμο. Θα γίνουμε όπως στην Ελλάδα που εδώ και χρόνια δεν πάνε οι οπαδοί σε άλλα γήπεδα».

Γιατί δεν πάρθηκαν άλλα μέτρα: «Άλλαξαν πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που εντοπίστηκαν ήταν η κατάσταση των γηπέδων, οι ελλείψεις που είχαν τα γήπεδα.Τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, αλλά και σε πρόνοιες του νόμου για τη βία στα γήπεδα. Είχαν δοθεί οδηγίες από δυο κυβερνήσεις για να γίνουν μελέτες για το τι χρειάζονται τα γήπεδα και να βρεθεί ένα συγκεκριμένο κονδύλι και να διορθώσει τα γήπεδα η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση λέει στα γήπεδα πως είναι δική τους δουλειά. Τα γήπεδα δεν έχουν να φαν, οι ομάδες παίζουν και δεν πληρώνουν και μιλάμε για τέτοια πράγματα; Την άλλη φορά πήγαν στο Αντώνης Παπαδόπουλος, Αμμόχωστος και Δασάκι και είπαν ότι χρειάζονται 59 εκ. για να διορθωθούν τα γήπεδα. Με αυτά τα χρήματα κάνουμε τρία γήπεδα ολοκαίνουργια κατηγορίας 4, χωρητικότητας 10 χιλιάδων».

Για τον έλεγχο στα γήπεδα: «Για τον έλεγχο είναι ευθύνη των επιτηρητών. Για να κάνουμε πιο γρήγορα τον έλεγχο κάναμε συνεργασία με την αστυνομία. Τελευταία η αστυνομία πρόσθεσε περισσότερους αστυνομικούς στην είσοδο. Βοήθησε, αλλά πάλι έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Πάντοτε θα περνούν ποσότητες με φωτοβολίδες μέσα, ότι και να γίνει. Είναι ενάντια στην πολιτική της UEFA. Η UEFA μιλά για συμπερίληψη των οπαδών, εμείς προχωράμε σε αποκλεισμό των οπαδών».

Για τη βόρεια στο ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ: «Η αστυνομία όχι μόνο προχώρησε ενάντια στο νόμο, αλλά εξέδωσε και μια παραπλανητική ανακοίνωση για να δικαιολογηθεί. Δεν ήταν δουλειά της αστυνομίας αυτό και αποφάσισε μόνη της. Εγώ είμαι υπεύθυνος ασφάλειας, δεν μου μίλησε κανένας. Η ανακοίνωση ήταν και παραπλανητική γιατί έλεγε ότι θα μείνουμε με την απόφαση της ΚΟΠ η οποία έλεγε ότι παν πενήντα άτομα σε ξεχωριστή κερκίδα. Το ξεχωριστή κερκίδα ήταν εφεύρεση του συντάκτη της ανακοίνωσης. Η ΚΟΠ δεν είπε τέτοιο πράγμα, ούτε στην απόφαση της ούτε στην ανακοίνωση της. Εφευρέθηκε από την αστυνομία για να δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη απόφαση».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας η ΚΟΠ

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας η ΚΟΠ

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025