Αντιδράει η Αστυνομία για επιστροφή των φιλοξενουμένων – «Τι θα ακολουθήσει, θα το δούμε...»

Δημοσιεύθηκε 6.6.2024
Αντιδράει η Αστυνομία για επιστροφή των φιλοξενουμένων – «Τι θα ακολουθήσει, θα το δούμε...»

Για την απόφαση που πάρθηκε από την ΚΟΠ για άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM.

Για την άρση του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών: «Έγινε μια συνάντηση με την ΚΟΠ στο αρχηγείο της αστυνομίας για το θέμα. Η συνάντηση έγινε στις 8 Μαΐου και εμείς ήμασταν υπέρ της συνέχισης του μέτρου απαγόρευσης μετακίνησης των οπαδών. Αυτή είναι η θέση μας. Το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε».

Γιατί υπάρχει αυτή η θέση απ’ την αστυνομία: «Είναι μέτρο που λειτούργησε και δεν είχαμε παρατράγουδα με την υλοποίηση του. Η μοναδική εξαίρεση που υπήρξε πλην του τελικού, ήταν ένας άλλος αγώνας κυπέλλου που είχε παρατράγουδα».

Αν αυτή είναι η λύση; «Η προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του κόσμου. Είδαμε νεαρό παιδί να τυλίγεται στις φλόγες, αστυνομικούς να τραυματίζονται και πολλά άλλα. Προτιμούμε να υπάρξει η εφαρμογή του μέτρου που απέδωσε».

Για την απόφαση της ΚΟΠ: «Φυσικά η ΚΟΠ αποφασίζει, όμως η αστυνομία είναι σημαντικό κομμάτι και θα έπρεπε να ρωτηθούμε πριν ληφθεί απόφαση ή έστω να ενημερωθούμε νωρίτερα. Ενδεχομένως στις επόμενες μέρες να υπάρξουν κάποιες συναντήσεις και θα δούμε».

Για την κωδικοποίηση και αυστηροποίηση των ποινών από πλευράς ΚΟΠ: «Να σας θυμίσω πως την περσινή σεζόν είχαμε βάλει την πρόταση σαν αστυνομία, ομάδες των οποίων οι οπαδοί τους είχαν προχωρήσει σε παρατράγουδα να μην μπορούν να έχουν οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έγινε αυτό και ύστερα ήρθε το μέτρο με την ολική απαγόρευση».

Ποια μέτρα εφάρμοσε η αστυνομία: «Προχωρήσαμε με κάποια μέτρα. Βάλαμε αστυνομικούς στις εισόδους για έρευνες, έστω κι αν αυτό ήταν δουλειά των επιτηρητών, ενώ δημιουργήσαμε και δυο αντιοχλαγωγικές μονάδες. Είναι επίσης το θέμα του νάρκοτεστ που θα πρέπει να δούμε σε περίπτωση που ψηφιστεί η νομοθεσία».

Για τα στάδια και την επιθεώρηση της: «Με την ολοκλήρωση της επιθεώρησης όλων των σταδίων που καταγράφονται όλα τα θέματα των γηπέδων συντάσσεται μια έκθεση που θα πάει στην αρχή αδειοδότησης σταδίων που θα εγκρίνει ή όχι την χρήση ενός σταδίου. Δεν είναι όμως μόνο θέμα αστυνομίας. Υπάρχουν οι σύλλογοι, τα στάδια, οι ομοσπονδίες κι όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούν ώστε να σταματήσουν τα παρατράγουδα».

Για το γεγονός πως δεν υπήρχαν επεισόδια στο κύπελλο: «Βοήθησαν πολλά δεδομένα ώστε να μην γίνει κάτι. Η μια ομάδα δεν είχε τόσο κόσμο και δεν έχει παρελθόν με παρατράγουδα, το ημίχρονο ήταν στο 3-0 και έτσι οι οπαδοί της μιας ομάδας άρχισαν να φεύγουν. Γενικότερα δεν λέω πως θα υπήρχαν επεισόδια όμως αξιολογούνται όλα».

Πηγαίνει η βία εκτός γηπέδων: «Είχαμε κάποια περιστατικά κυρίως κοντά σε χώρους που πηγαίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί τα γνωστά ΣΥ.ΦΙ. Αξιολογούμε όλες τις πληροφορίες πάντοτε. Είχαμε κλείσει δυο τέτοια υποστατικά με δικαστική απόφαση. Η αστυνομία κάνει τα πάντα».

Για το γήπεδο στην Περιστερώνα: «Δεν θα πρέπει να συγκεντρώνεται κόσμος εκτός γηπέδου. Δεν έχω λεπτομέρειες επί τούτου».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Μεγάλες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε Μπάντζι η Ομόνοια Αραδίππου

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας η ΚΟΠ

Ανακοίνωσε ημερομηνία για την κλήρωση του πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας η ΚΟΠ

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025

Οι έδρες των ομάδων για την σεζόν 2024 - 2025