Δημητρίου: «Την ώρα που μιλάμε, δεν έχω ενημέρωση - Ο πρόεδρος έβαλε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία»

Δημοσιεύθηκε 3.2.2023
Δημητρίου: «Την ώρα που μιλάμε, δεν έχω ενημέρωση - Ο πρόεδρος έβαλε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία»

Με αφορμή τη βαριά ήττα από την Ανόρθωση και τις νέες πολύ έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο της Ομόνοιας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 τόνισε πως δεν έχει προς το παρόν κάποια ενημέρωσε για αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο θέμα τεχνικού διευθυντή, στον πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου, στις μεταγραφές, την πώληση Μπρούνο και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θέλουμε να επικοινωνούμε με τον κόσμο. Εκτός του ότι είναι υποχρεώσή μας, νιώθουμε την ανάγκη να το κάνουμε. Ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας. Πραγματικά καταλαβαίνουμε τα συναισθήματά του. Το άκουσε ξανά από εμάς και ίσως δεν είναι κάτι που θέλει να ακούσει τώρα όμως θέλουμε να το εκφράσουμε. Η εικόνα μας ήταν απαράδεκτη, τόσο αγωνιστικά όσο και η ευρύτερη εικόνα μας σε όλα τα φάσματα του αγώνα. Στο αγωνιστικό η ομάδα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά το 1-1 γιατί μέχρι τότε η παρουσία ήταν καλή. Και δέχθηκε τη βαριά ήττα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα όμως οφείλεις αν χάσεις να χάσεις μαχόμενος, με το κεφάλι ψηλά. Η εικόνα που είδαμε χθες κυρίως στο β' ημίχρονο ήταν απαράδεκτη. Είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Η διοίκηση απαιτεί από την υφιστάμενη ομάδα να διεκδικήσει τους εφικτούς στόχους που απομένουν και την κατάκτηση του κυπέλλου και περιμένει από όλους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα με σεβασμό στην Ομόνοια, την ιστορία και τον κόσμο της».

Αν θα συνεχίσει με την ίδια σύνθεση: «Δεν έχω οποιαδήποτε ενημέρωση την ώρα που μιλάμε για άμεσες αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω λάβει ενημέρωση. Προφανώς για να έχει η σεζόν αυτή την κατάληξη δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Η κίνηση της διοίκησης για τεχνικό διευθυντή αποτελεί παραδοχή ότι έπρεπε να αλλάξει το μοντέλο και η δομή, άρα είναι η αφετηρία να μπει σε νέα βάση το ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρόθεση είναι να δουλέψει μακροπρόθεσμα με πλάνο που του εξηγήθηκε. Υπάρχει αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, το δάσος, εκεί στοχεύει η διοίκηση. Όμως δεν θέλουμε να κυλήσει η χρονιά μαρτυρικά όπως στο δέυτερο ημίχρονο χθες άρα έχουν την ευθύνη όσοι αποτελούν την ομάδα να συμπεριφέρονται με ευθύνη και σεβασμό. Η διοίκηση θα κάνει τις άμεσες ενέργειες που θα κρίνει απαραίτητες για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».

Για τον Φερέρα που είναι κόκκινο πανί και τις δηλώσεις του: «Ο προπονητής έκανε μια δήλωση μετά από παιχνίδι με έντονη συναισθηματική φόρτιση, τα όσα είπε τα συζήτησε το πρωί με τους παίκτες. Η διοίκηση περιμένει από όλους να βρουν τις λύσεις για να παρουσιαστεί η Ομόνοια στη συνέχεια με την καλύτερη δυνατή εικόνα κι είναι ευθύνη των παικτών να παρουσιάζονται αντάξιοι του επιπέδου της Ομόνοιας. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω τον προπονητή, εάν και εφόσον θα υπάρχει κάτι για άμεσες ενέργειες θα ενημερώσουμε όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν έχω τέτοια ενημέρωση».

Για το ότι δήλωσε εμπιστοσύνη στο ρόστερ του και χθες δήλωσε πως θα άλλαζε τους δέκα: «Εγώ είμαι εδώ για να μεταφέρω αποφάσεις της διοίκησης. Για τη διοίκηση είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί πρόσληψη του ανθρώπου που θα αναλάβει τα ηνία. Για να γίνει αυτή η πρόσληψη χρειάστηκε δουλειά 2-3 μηνών, αξιολογήθηκαν δεκάδες, έγιναν συνεντεύξεις, ήρθαν στην Κύπρο, ο πρόεδρος κατέληξε στον εκλεκτό, θα αναλάβει καθήκοντα σε περίπου δυο-τρεις βδομάδες, να ολοκληρώσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Αυτή θα είναι η αφετηρία, δεν τελειώνουν όλα με την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή».

Για τα άτομα που είχαν ευθύνη στην επιλογή παικτών κι αν θα συνεχίσουν: «Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι αυτά που έχεις πει, ουσιαστικά είναι ένα περίπου ό,τι λέγεται από πλευράς κόσμου. Θέλω να τα ακούω. Όμως είμαι εδώ για να ενημερώνω για αποφάσεις και ενέργειες, τα υπόλοιπα είναι θέμα της διοίκησης να τα αξιολογεί και να αποφασίζει».

Για τις κατηγορίες οπαδών πως πηγή του κακού είναι ότι το θέμα με το σωματείο και ότι ο Παπασταύρου σκοπίμως δεν βάζει περισσότερα λεφτά: «Καταρχάς η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι πως το θέμα με το σωματείο είναι ανοιχτό, χωρίς ουσιαστικές εξελίξιες αλλά ανοιχτό. Από εκεί και πέρα θα αναφέρω κάποια δεδομένα και ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης του. Ο κ. Παπασταύρου φέτος ανέβαζε το μπάτζετ στο πιο ψηλό σημείο των τελευταίων ετών και ίσως το πιο ψηλό στην ιστορία της με μοναδική παρένθεση τα μπάτζετ της σεζόν 2010 11 που έμειναν χρέη και δεν πληρώθηκαν. Το καλοκαίρι προχωρήσαμε σε πολυδάπανη μεταγραφή, τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος συμμετείχε στη διαδικασία πρόσληψης Τ.Δ. που είχε ο ίδιος προσωπικές συνεντεύξεις, του ανέλυσε ο ίδιος πλάνο μακροχρόνιο. Ο πρόεδρος έχει καθημερινές συζητήσεις κι επαφές με τα στελέχη. Είναι δεδομένα που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς. Ο κόσμος έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της ομάδας μέχρι στιγμής όωμς ο πρόεδρος ως άτομο έχει βάλει τα περισσότερα στην ιστορία. Εγώ παρουσιάζω κάποια δεδομένα, είναι δεδομένα, όχι απόψεις. Πράγματα που είναι εκεί. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Από εκεί και πέρα η πορεία, το αντιλαμβάνεται η διοίκηση ότι κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι σεβαστό, κατανοητό. Η εικόνα της ομάδας στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον είναι αυτή πυο θα δείξει τι πραγματικά γίνεται κι αν υπάρχει το πλάνο να επιστρέψει εκεί που ήταν, οι πράξεις είναι που θα μιλήσουν, υπάρχει αποφασιστικότητα».

Γιατί δεν βγήκε να μιλήσει ο πρόεδρος: «Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μιλά λίγο δημόσια κι όταν νιώσει πως έχει κάτι ουσιαστικό να πει ή όταν έχει μια εξέλιξη, να βγει να μιλήσει. Όταν νιώθει ότι πρέπει να μιλήσει στον κόσμο θα το κάνει, είναι ειλικρινής».

Για τις μεταγραφές: «Τα αγωνιστικά θέματα είναι ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Είναι δική τους ευθύνη. Από εκεί και πέρα υπάρχει διαρκής αξιολόγηση όλων. Είναι οι επαγγελματίες που εργοδοτούνται για αυτό το ζήτημα. Από εκεί και πέρα όταν η διοίκηση αποφασίσει να τοποθετηθεί για περαιτέρω ζητήματα θα το κάνει, αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι να αναφέρω για αυτό το θέμα. Προφανώς από τις δηλώσεις του προπονητή γνώριζε η ομάδα ότι ο Σράντι θα ήθελε χρόνο να ετοιμαστεί, είχε πει αρχές Γενάρη ο προπονητής ότι θα τον περιμένουμε επειδή χρειάζεται χρόνο. Έπαιξε πρώτη φορά χθες. Ήρθε ακόμη ένας, διεθνής Ουκρανός, έκανε εργομετρικά και θα μπει σιγά σιγά στην ομάδα. Έχει εγγραφεί κι είναι θέμα του προπονητή να αποφασίσει. Έγινε προσπάθεια για απόκτηση ακραίου επιθετικού».

Για τον Μπρούνο: «Είχαν απορριφθεί αρκετές προτάσεις της Πάφου, την τελευταία μέρα ήρθε η τελική πρόταση που έγινε αποδεκτή. Έγινε προσπάθεια να αντικατασταθεί, δεν καρποφόρησε».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος