Το... παραέζησε: Θρίλερ με νικήτρια τη Γιουνάιτεντ και χειροκρότημα στην Ομόνοια!

Δημοσιεύθηκε 6.10.2022
Το... παραέζησε: Θρίλερ με νικήτρια τη Γιουνάιτεντ και χειροκρότημα στην Ομόνοια!

Η Ομόνοια είχε στόχο στο μεγάλο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ να το... ζήσει κι ό,τι βγει και το παραέζησε! Οι πράσινοι, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση εξαιρουμένου του πρώτου ημιώρου, μετέτρεψαν σε θρίλερ τον αγώνα απέναντι στο μεγαθήριο, δεχόμενοι εντέλει την ήττα με 3-2, παρότι προηγήθηκαν!

Ο Ανσαριφάρντ στο 34' άνοιξε το σκορ για την κυπριακή ομάδα, κόντρα στη ροή του αγώνα, η εικόνα του οποίου άλλαξε μετά το γκολ της Ομόνοιας η οποία για λίγο... πήρε τα πάνω της. Νωρίς στην επανάληψη ωστόσο και χάρη στις αλλαγές της η Γιουνάιτεντ έφερε «τούμπα» το ματς με τους Ράσφορντ (53') και Μαρσιάλ (63'), το τριφύλλι έψαξε την ισοφάριση, στο 84' ο Ράσφορντ διπλασίασε τα γκολ του για το 3-1, ενώ ο Παναγιώτου μείωσε στο επόμενο λεπτό (85'), δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά, στα οποία εντούτοις δεν άλλαξε κάτι.

Με αυτοπεποίθηση και θράσος αγωνίστηκαν οι παίκτες του Νιλ Λένον απέναντι στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έπαιξε ενδεκαδάτος, με τον Τεν Χαγκ να επιλέγει αρχικό σχήμα με... φουλ βασικούς.

Τρομερή ατμόσφαιρα από τους φίλους της Ομόνοιας οι οποίοι κατέκλυσαν το στάδιο της πρωτεύουσας, σημειώνοντας sold out σε όλες τις κερκίδες και παρέχοντας ισχυρή στήριξη στην ομάδα τους.

Στην τελευταία θέση του ομίλου χωρίς βαθμό παρέμεινε η Ομόνοια, στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς η Γιουνάιτεντ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σοσιεδάδ έκανε το 3/3 (9β.) κερδίζοντας με 2-0 τη Σέριφ (3β.) στη Μολδαβία. Την επόμενη αγωνιστική (13/10) το τριφύλλι φιλοξενείται από τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και η Σοσιεδάδ υποδέχεται τη Σέριφ.

Αρχή με κόκκινη... καταιγίδα

Μετά τα πρώτα αναγνωστικά λεπτά η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε να ασκεί μεγάλη πίεση και ήταν απόλυτη κυρίαρχος στο γήπεδο. Η ομάδα του Τεν Χαγκ έφτιαξε στο πρώτο ημίωρο εννέα τελικές προσπάθειες (έναντι μηδέν της Ομόνοιας), με κορυφαίες αυτές των Ρονάλντο (9') και Άντονι (27') οι οποίες αποκρούστηκαν από τον Φαμπιάνο, καθώς και τη λόμπα του Φερνάντες στο 17' στο οριζόντιο δοκάρι. Σ' αυτό το διάστημα η Ομόνοια αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, πόσω μάλλον να βγει μπροστά και φαινόταν να είναι θέμα χρόνου να 'ρθει ένα γκολ από τους Άγγλους, αλλά...

Συνέχεια με πράσινο... γκολ!

Στο 32' η Ομόνοια μπήκε για πρώτη φορά στην περιοχή των φιλοξενουμένων, με τον Λίντελοφ να απομακρύνει στο επικίνδυνο γύρισμα του Ανσαριφάρντ και δύο λεπτά αργότερα ο Ιρανός, εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα, έβαλε... φωτιά στις εξέδρες! Μετά από κλέψιμό ο Μπρούνο προωθήθηκε, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός με πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-0! Μετά το γκολ η Ομόνοια πατούσε πολύ καλύτερα, «ξεθάρρεψε», έβγαινε με περισσότερη ευκολία στην επίθεση και παράλληλα δεν απειλήθηκε ποτέ ξανά από τη Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ανατροπή από τον πάγκο

Τα δεδομένα ανατράπηκαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη σε δύο αλλαγές του Τεν Χαγκ. Στο 53ο λεπτό και μετά από εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Φερνάντες, ο Ράσφορντ, 8' μετά την είσοδό του, κατέβασε στο ύψος της περιοχής και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο για την ισοφάριση. Τα σουτ των Έρικσεν (55') και Άντονι (57') δεν έφεραν αποτέλεσμα, όμως στο 63', ένα λεπτό μετά που πέρασε στον αγώνα, ο Μαρσιάλ ολοκλήρωσε την ανατροπή, όταν μετά από τακουνάκι του Ράσφορντ, με έξοχο πλασέ «έγραψε» το 2-1.

Δεν σταμάτησαν να πιστεύουν, ούτε καν στο 3-1!

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας δεν τα παράτησαν, συνέχισαν να πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα και το κυνήγησαν. Ήταν μάλιστα αυτοί που είχαν την επόμενη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 68' ο Μπρούνο μετά από τρομερή μπαλιά του Παπουλή επιχείρησε λόμπα, αλλά δεν την... «έπιασε» καλά. Οι πράσινοι κατάφερναν να φτάνουν στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, απείλησαν με Λοΐζου (75') και Χαραλάμπους (77'), είχαν άλλες μια-δυο προϋποθέσεις, αλλά στο 84', όταν ο Ράσφορντ, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, όλα φάνηκαν να τελειώνουν. Φάνηκαν, γιατί στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναγιώτου μείωσε σε 3-2, επαναφέροντας... άμεσα το ενδιαφέρον, ενόψει των τελευταίων λεπτών! Η Ομόνοια κυνήγησε το «θαύμα» μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

88' Καλό σουτ του Φρεντ εκτός περιοχής, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

87' Κίτρινη κάρτα στον Κακουλλή και τον Μαρτίνες.

85' ΓΚΟΛ, 3-2 μειώνει η Ομόνοια με τον Παναγιώτου!

84' ΓΚΟΛ, 3-1 η Γιουνάιτεντ με τον Ράσφορντ. Μετά από γύρισμα του Ρονάλντο, από πολύ κοντά διπλασίασε τα γκολ του.

82' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Μπέζους στη θέση του Μίλετιτς.

81' Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ, ο ΜακΤόμινεϊ αντικαθιστά τον Κασεμίρο.

78' Απίθανη φάση με τον Ρονάλντο, το κοντινό του σουτ κτυπά στο δοκάρι, μετά στο σώμα του και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Φαμπιάνο!

77' Σουτ του Χαραλάμπους, μαζεύει ο Ντε Χέα.

76' Εξετάστηκε από το VAR περίπτωση πέναλτι για την Ομόνοια για χέρι του Φρεντ, δεν υποδεικνύεται, συνεχίζεται το ματς.

74' Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ, ο Φρεντ στη θέση του Άντονι.

71' Αλλαγές για την Ομόνοια, Λοΐζου αντί Μπρούνο και Παναγιώτου αντί Μιξ.

69' Σουτ του Ρονάλντο, πολύ άστοχο.

68' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Μπρούνο μετά από τρομερή μπαλιά του Παπουλή, πήγε να κάνει λόμπα στον Ντε Χέα αλλά δεν άγγιξε σωστά την μπάλα, μάζεψε εύκολα ο Ισπανός.

63' ΓΚΟΛ, 2-1 γυρίζει το ματς η Γιουνάιτεντ. Εξαιρετικό γκολ από τους Άγγλους με τον Ράσφορντ να βρίσκει με τακουνάκι τον Μαρσιάλ ο οποίος με έξοχο πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνο, στην πρώτη του προσπάθεια μετά που μπήκε στο παιχνίδι.

62' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους.

62' Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ, Μαρσιάλ αντί Φερνάντες.

61' Αλλαγές για την Ομόνοια, ο Παπουλής αντικαθιστά τον Μπάρκερ και ο Κακουλλής τον Ανσαριφάρντ.

57' Σουτ του Άντονι, επίσης άστοχο.

55' Σουτ του Έρικσεν, έξω.

-Δυστυχώς, στην πρώτη της καλή φάση μετά το γκολ της Ομόνοιας, η αγγλική ομάδα βρήκε δίχτυα. Πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια η ομάδα του Λένον για να κρατήσει τουλάχιστον τον βαθμό.

53' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει η Γιουνάιτεντ με τον Ράσφορντ. Μετά από βαθιά μπαλιά κατέβασε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και με ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ομόνοιας.

52' Εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες, μαζεύει χωρίς πρόβλημα ο Φαμπιάνο.

46' Αλλαγές για τη Γιουνάιτεντ, Σο αντί Μαλάσια και Ράσφορντ αντί Σάντσο.

Δεύτερο ημίχρονο

-Είναι αλήθεια, η Ομόνοια πάει στην ανάπαυλα έχοντας το προβάδισμα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι πράσινοι άντεξαν στην... καταιγίδα του πρώτου ημιώρου, βρήκαν το γκολ με τον Ανσαριφάρντ (34') κι ακολούθως δεν κινδύνεψαν καθόλου. Θα χρειαστεί άψογη διαχείριση στην επανάληψη απέναντι σε μια ομάδα που αναμένεται να βάλει τρομερή πίεση.

Τέλος ημιχρόνου

45+1' Μακρινό, δυνατό σουτ του Χαραλάμπους, έξω.

-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

-H Oμόνοια πατάει πολύ καλύτερα μετά το γκολ, βγήκε ακόμη δύο φορές στην επίθεση και δεν επέτρεψε προς το παρόν στους Άγγλους να την απειλήσουν ξανά.

38' Zητάει πέναλτι η Ομόνοια για χέρι του Μαρτίνες, δεν συμφωνούν Πινέιρο (ρεφ) και Γκοντίνιο (VAR).

-Απίστευτη εξέλιξη στο ΓΣΠ με τη Γιουνάιτεντ να κυριαρχεί και την Ομόνοια στην πρώτη της φάση να σκοράρει και να βάζει φωτιά στις εξέδρες!

34' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με τον Ανσαριφάρντ! Οι πράσινοι έφυγαν στην αντεπίθεση τρεις με έναν μετά από κλέψιμο του Μπρούνο, ο Βραζιλιάνος έδωσε στον Ιρανό την κατάλληλη στιγμή κι αυτός με πλασέ νίκησε τον Ντε Χέα!

32' Μπήκε στην περιοχή της Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά η Ομόνοια, γύρισμα του Ανσαριφάρντ για τον Μπάρκερ, πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Λίντελοφ.

27' Σπουδαία φάση για τη Γιουνάιτεντ με φαλτσαριστό σουτ του Άντονι, τρομερή απόκρουση του Φαμπιάνο!

25' Εκτελεί το φάουλ ο Ρονάλντο, πάνω από τα δοκάρια.

24' Φάουλ για τη Γιουνάιτεντ, ετοιμάζεται ο Ρονάλντο.

-Κλείσαμε εικοσάλεπτο με τη Γιουνάιτεντ να έχει 72% κατοχή και 8-0 στις τελικές προσπάθειες.

17' Λόμπα του Φερνάντες, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Κτύπησε στο δοκάρι και ο Μίλετιτς στην προσπάθειά του να διώξει.

16' Μεγάλη ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ, ο Άντονι αντί να πλασάρει πήγε να δώσει έτοιμο γκολ στον Φερνάντες, αλλά η πάσα του δεν ήταν σωστή!

15' Απειλεί για δεύτερη φορά ο Ρονάλντο, το σουτ του κόντραρε στον Μίλετιτς.

10' Βγήκε στην αντεπίθεση ο Ανσαριφάρντ, άνοιξε την μπάλα κι έδωσε την ευκαιρία στον Λίντελοφ να τον κόψει.

9' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Ρονάλντο, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση μετά από πάσα του Άντονι, απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

7' Πήγε για το σουτ ο Φερνάντες, έβαλε την κόντρα ο Μιξ.

6' Σουτ του Σάντσο, άστοχο. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς.

3' Γέμισμα στην περιοχή, διώχνει με το κεφάλι ο Μίλετιτς προ του Φερνάντες.

-Σε σχηματισμό 5-3-2, όπως αναμενόταν, η ομάδα μας.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στην Ομόνοια!

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Λανγκ, Γιούστε, Μίλετιτς (82' Μίλετιτς), Λέτσιακς, Χαραλάμπους, Μιξ (71' Παναγιώτου), Μπάρκερ (61' Παπουλής), Μπρούνο (71' Λοΐζου), Ανσαριφάρντ (61' Κακουλλής).

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ντάλοτ, Λίντελοφ, Μαρτίνες, Μαλάσια (46' Σο), Κασεμίρο (81' ΜακΤόμινεϊ), Έρικσεν, Φερνάντες (62' Μαρσιάλ), Άντονι (74' Φρεντ), Σάντσο (46' Ράσφορντ), Ρονάλντο

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Ανσαριφάρντ / 53' Ράσφορντ, 63' Μαρσιάλ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62' Χαραλάμπους, 87' Κακουλλής / 87' Μαρτίνες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζοάο Πινέιρο (Πορτογαλία)

VAR: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Το θέλει από τα δικά της... πόδια

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει...

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος

Όλες οι αποφάσεις για τον τελικό Ομόνοια-Πάφος