Προβάδισμα τίτλου για Πετρολίνα ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε 23.5.2024
Προβάδισμα τίτλου για Πετρολίνα ΑΕΚ

Η Πετρολίνα ΑΕΚ διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας της, επικρατώντας με 74-61 του Κεραυνού στον τρίτο τελικό της ΟΠΑΠ Basket League και πήρε προβάδισμα σε 2-1 στις νίκες.

Ο τέταρτος τελικός είναι ορισμένος να γίνει την Δευτέρα, 29 Μαΐου, στις 19:00 στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας», όπου η Πετρολίνα ΑΕΚ θα επιδιώξει την τρίτη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο και ο Κεραυνός την ισοφάριση για να στείλει τη σειρά των τελικών να κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι.

Οι Σιζόπουλος (13π.), Ηοllingsworth (14π.) και Brown (15π.) πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς των νικητών, ενώ ισάριθμους είχε και η ομάδα του Στροβόλου με πρώτο σκόρερ τον Crockett (17π.) και τους Chandler και Τίγκα να πετυχαίνουν 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα μετά από εναλλαγή στο σκορ έγινε το 6-6, έπειτα από το λέι απ του Crockett για τον Κεραυνό. Ακολούθησε σερί επτά πόντων για την Πετρολίνα ΑΕΚ που στο 6' με το καλάθι του Hollingsworth ήταν μπροστά με 13-6. Στο 9' η διαφορά ήταν στους έξι (20-14) μετά το τρίποντο του Σιμιτζή, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με τρίποντο από τον Στυλιανού (20-17).

Στο 13' μετά από δύο συνεχόμενα καλάθια του Raynolds το σκορ ήταν ισόπαλο 23-23, για να ακολουθήσει μία βολή από τον Patton και το δίποντο του Hollingsworth που έκαναν το 26-23 για λογαριασμό της ομάδας της Λάρνακας. Έπειτα, το συγκρότημα του Στροβόλου έφτιαξε σερί επτά πόντων που ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Crockett (26-30) δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου.

Μετά από τάιμ άουτ οι «κιτρινοπράσινοι» επέστρεψαν και πήραν το προβάδισμα χάρις σε τρίποντο του Παντελή και δίποντο του Σιμιτζή (31-30), με ενάμιση λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Οι «ερυθροκίτρινοι» πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με δυο πόντους, μετά από τη βολή του Μιχαήλ και το καλάθι, λίγα δευτερόλεπτα μετά, από τον Στυλιανού (31-33).

Οι γηπεδούχοι έκαναν ξεκίνημα με σερί επτά πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο και στο 23' με τη βολή του Brown προηγούνταν με 38-33, ενώ ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος της περιόδου με λέι απ του ίδιου καλαθοσφαιριστή ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (53-42). Στο 29' οι Στροβολιώτες μείωσαν σε 53-47 με βολή του Πασιαλή, με τη διαφορά των έξι πόντων (55-49) να παραμένει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τις δυο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα καλάθι. Ο Brown το πέτυχε από πλευράς της Πετρολίνα ΑΕΚ και ο Raynolds για τον Κεραυνό.

Στο 32' η διαφορά ήταν στο ένα καλάθι μετά το δίποντο του Στυλιανού (57-55), όμως μετά ακολούθησε σερί εννέα πόντων για την Πετρολίνα ΑΕΚ που στα μισά του τέταρτου δεκάλεπτου με το λέι απ από τον Bishop έκανε το 66-55. Η διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους «κιτρινοπράσινους» να παίρνουν το ροζ φύλλο με 74-61.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-17, 31-33, 55-49, 74-61

Πετρολίνα ΑΕΚ (Χριστόφορος Λειβαδιώτης)

Hollingsworth 14 (1), Brown 15, Patton 9, Παντελή 8 (2), Μαντοβάνης, Bishop 8, Σιμιτζής 7 (1), Σιζόπουλος 13 (2)

Κεραυνός (Μιχάλης Κακιούζης)

Μιχαήλ 1, Τίγκας 10, Crockett 17 (1), Raynolds 8, Taylor 3, Chandler 12 (1), Πασιαλής 3, Στυλιανού 7 (1)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ξεκινάει καλαθοσφαιρικό τμήμα ατόμων με νοητική εμπειρία η Ομόνοια 29Μ

Ξεκινάει καλαθοσφαιρικό τμήμα ατόμων με νοητική εμπειρία η Ομόνοια 29Μ

Ξεκινάει καλαθοσφαιρικό τμήμα ατόμων με νοητική εμπειρία η Ομόνοια 29Μ

Με Κακιούζη και τη νέα σεζόν ο Κεραυνός

Με Κακιούζη και τη νέα σεζόν ο Κεραυνός

Με Κακιούζη και τη νέα σεζόν ο Κεραυνός

Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

Άλλα δύο χρόνια Λειβαδιώτης και Γρηγορίου

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη

«Σειρήνες» από τη Γαλλία για τον Μιχάλη Κακιούζη