Ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ... δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί!

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.3.2024
Ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ... δεν θα μπορούσε να το διανοηθεί!
Coventry City's Haji Wright (right) celebrates with Ellis Simms scoring their third goal of the game during the Emirates FA Cup quarter-final match at the Molineux, Wolverhampton. Picture date: Saturday March 16, 2024.

Ούτε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο διάσημος Άγγλος σκηνοθέτης και παραγωγός, ο οποίος εθεωρείτο πρωτοπόρος στις ταινίες θρίλερ, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τέτοιο φινάλε στα πρόσφατα παιχνίδια κυπέλλου Αγγλίας, Γουλβς - Κόβεντρι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ. Τέτοιο σασπένς, τέτοιες επικές ανατροπές μόνο το κύπελλο Αγγλίας, ο ιστορικότερος ποδοσφαιρικός θεσμός στον κόσμο, μπορεί να προσφέρει. Η εξέλιξη των αγώνων αυτών, που ήταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του θεσμού, ήταν με μια λέξη ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ! Στο Μόλινιου του Γουλβερχάμπτον, η Γουλβς (τέσσερις φορές κατέκτησε το κύπελλο) αντιμετώπισε την Κόβεντρι (μία κατάκτηση κυπέλλου) που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ. Στο 88' η Γουλβς κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Όλοι τότε πίστεψαν πως το φαβορί, έστω και δύσκολα, θα επικρατούσε. Ο διαιτητής πρόσθεσε 10 λεπτά καθυστερήσεις. Στο 90'+7' η Κόβεντρι ισοφάρισε και στο 90'+10', στην τελευταία φάση του αγώνα, πέτυχε το 2-3. Ήταν ένα τεράστιο σοκ για την ιστορική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, που εδώ και δεκαετίες ψάχνει τη μεγάλη διάκριση.

Η Γουλβς βρίσκεται στην 9η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Κόβεντρι στην 8η θέση της Τσάμπιονσιπ (έχουν απόσταση 18 θέσεων). Πλέον, η Κόβεντρι κληρώθηκε στα ημιτελικά με τη Μ. Γιουνάιτεντ και έχει δικαίωμα στο όνειρο. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε στο Ολντ Τράφορντ τη Λίβερπουλ στο μεγάλο παραδοσιακό ντέρμπι της Αγγλίας. Η Λίβερπουλ προηγούνταν με 1-2 μέχρι το 87', όταν η Μ. Γιουνάιτεντ κατάφερε να ισοφαρίσει (2-2) και να οδηγήσει το ματς στην παράταση.

Στην ημίωρη παράταση η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά οι «Κόκκινοι διάβολοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ισοφάρισαν 3-3 στο 112' και στο 120'+1', δηλαδή στις καθυστερήσεις της παράτασης, πέτυχαν την απίστευτη ανατροπή (4-3) με δράστη τον 21χρονο Αμάντ Ντιαλό, αφήνοντας τέζα τον Γιούργκεν Κλοπ και τους παίκτες του. Αυτό είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πραγματικό κύπελλο. Συγκινήσεις, ακατάλληλες για καρδιακούς, που μόνο αυτός ο ιστορικός θεσμός μπορεί να προσφέρει.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Survivor

Survivor

Survivor

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!