Πιστέψτε το πρώτα εσείς

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 26.3.2023
Πιστέψτε το πρώτα εσείς

«Είμαι στεναχωρημένος γιατί δεν μπορέσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που πιστεύω ότι μπορούμε» δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την ήττα με 3-0 από τη Σκωτία στη Γλασκώβη, όμως το ερώτημα είναι εάν πράγματι πιστεύει ο Γεωργιανός ομοσπονδιακός προπονητής πως μπορούμε καλύτερα. Γιατί ο τρόπος με τον οποίον παρουσίασε την εθνική μας δείχνει ηττοπάθεια και ενδεχομένως μη πίστη στις ικανότητες των διεθνών μας.

Ο Κετσπάγια είτε που υπερεκτίμησε τον αντίπαλο, είτε που υποτίμησε την ίδια του την ομάδα. Για να είμαστε, βεβαίως, ειλικρινείς, η εθνική μας όντως δεν είναι και για... πολλά-πολλά, όμως απέναντι σε μια μέτρια ομάδα όπως η Σκωτία, η οποία σαφώς είναι ανώτερή μας αλλά όχι φόβητρο, είμαστε τουλάχιστον σε θέση να διεκδικήσουμε κάτι.

Ο σχηματισμός 5-3-1-1 με τρεις αμυντικούς χαφ και μόλις δύο επιθετικογενείς παίκτες στην ενδεκάδα (Κάστανος-Πίττας) έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεση του Κετσπάγια να πάει για το 0-0 κι όταν δεχθήκαμε το γκολ στο 21' το πλάνο του ανατράπηκε κι η σύνθεση της εθνικής μας δεν επέτρεπε να βγάλει αντίδραση. Από τη στιγμή που η είσοδος του Κακουλλή δεν άλλαξε το πλάνο (μιας και αντικατέστησε τον Πίττα), ουσιαστική διαφοροποίηση δεν έγινε παρά μόνο στο 79', όταν οι Λοΐζου-Τζιωνής αντικατέστησαν τους Γκόγκιτς-Κάστανο κι είχαμε πλέον στο γήπεδο τρεις επιθετικογενείς παίκτες. Ήταν αργά, ωστόσο, και το μόνο που καταφέραμε ήταν μια φάση με τον Κακουλλή στο 85', πριν έρθει η κατάρρευση στο τέλος και δεχθούμε τα άλλα δύο γκολ.

Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται, οι διαφορές μικρών-μεγάλων έχουν σμικρυνθεί, αρκετές μικρές εθνικές κοιτάζουν στα μάτια μεγαλύτερους αντιπάλους, παίρνοντας ενίοτε και αποτελέσματα, όμως εμείς επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε μέτριες ομάδες σαν να παίζουμε με «μεγαθήρια» κι αυτό ελαχιστοποιεί τις πιθανότητές μας να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Για να έρθουν νίκες απέναντι σε καλύτερές μας ομάδες και να κάνει η Κύπρος βήματα μπροστά θα πρέπει πρώτα από όλα να το πιστέψουν ο Κετσπάγια και οι παίκτες του και να παρουσιαστεί η εθνική μας με διαφορετική νοοτροπία στους επόμενους αγώνες του ομίλου. Διαφορετικά η τελευταία θέση όχι μόνο θα είναι δεδομένη, αλλά επίσης θα μας αξίζει και με το παραπάνω.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Survivor

Survivor

Survivor

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Φράνκο Τόνγκια: Ο άνθρωπός τους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Χαρείτε το φίλοι μου, Αντώνη Κούνιο και Γιώργο Ηρακλέους

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!

Αν ο Τζολάκης ήταν Κύπριος, θα ήταν δανεικός κι αγύριστος!