«Αυτοκτονία» για Ολυμπιακό στην έδρα του, προηγήθηκε με 2-0 αλλά έφερε ισοπαλία!

Δημοσιεύθηκε 6:07 μμ
«Αυτοκτονία» για Ολυμπιακό στην έδρα του, προηγήθηκε με 2-0 αλλά έφερε ισοπαλία!
Απρόσμενη απώλεια βαθμών για τον Ολυμπιακό που, αν και βρέθηκε νωρίς να προηγείται με δυο γκολ, εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2-2 με τον Λεβαδειακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι Τσικίνιο (4’) και Αγιούμπ Ελ Κααμπί (21’πέν.) έβαλαν σε θέση οδηγού την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αλλά οι αλλαγές του Νίκου Παπαδόπουλου… έπιασαν τόπο. Οι Αλέν Όζμπολτ (45’+1’πέν.) και Γιάννης Γιαννιώτας (57’) έφεραν το ματς στα ίσια, με τους Πειραιώτες να καλούνται να ανασυνταχθούν ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλμε (24/10, 22:00) για το UEFA Europa League.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι «ερυθρόλευκοι». Ιβάν Κάρμο και Κρίστοφερ Βέλντε συνεργάστηκαν, με τον Τσικίνιο να «σκάβει» την μπάλα πάνω από τον Νταβίντ Γκροφ για το 1-0 στο 4’. Ο Πορτογάλος αρχικά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά όταν από το VAR (Αλέξανδρος Τσακαλίδης και Ανδρέας Μεϊντάνας) μπήκαν οι γραμμές, το γκολ κατακυρώθηκε – πρώτο φετινό του Πορτογάλου μέσου.

Στο 12’ ο Γκροφ απέκρουσε το σουτ του Ελ Κααμπί, αλλά εννέα λεπτά μετά, ο Μαροκινός πήρε… τη ρεβάνς. Από την άσπρη βούλα, καθώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος βρήκε με το χέρι την μπάλα σε φάουλ του Τσικίνιο. Στο 21’ το 2-0, με το πέμπτο τέρμα του Ελ Κααμπί στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, με τον Γκοφ να σταματάει τον Γιώργο Μασούρα (26’) και τους Ελ Κααμπί (29’), Χρήστο Μουζακίτη (31’) να αστοχούν.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει, ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 35’. Και δικαιώθηκε. Κι αν στο 43’ ο Γιαννιώτας απέτυχε προ του Κωνσταντίνου Τζολάκη, στο 45’ ο Ζίνι ανατράπηκε από τον Ανδρέα-Ριχάρδο Ντόη, με τον Όζμπολτ να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι για το 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Τα πράγματα για τους Βοιωτούς έγιναν ακόμα καλύτερα, όταν στο 57’ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά τη σέντρα του Φαμπρίτσιο Πεντρόζο, ο αφύλακτος Γιαννιώτας νίκησε αυτή τη φορά με κεφαλιά-ψαράκι τον Τζολάκη για το 2-2, «παγώνοντας» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει χειρότερη για τον Ολυμπιακό, αν ο Ένις Τσοκάι έκανε καλύτερο σουτ στο 70’ έπειτα από ωραία συνεργασία των Ζίνι, Όζμπολτ στα αριστερά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναγιώτης Λιάγκας έπεσε σωτήρια στα πόδια του Θανάση Ανδρούτσου ενώ η κεφαλιά του Ελ Κααμπί (73’) μετά τη σέντρα του Μασούρα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκροφ. Στο 79’ ο Χοσέ Ρόμο πήρε την κεφαλιά βγάζοντας απέναντι από τον Τζολάκη τον Τζάλοου Λαμαράνα, αλλά ο τελευταίος πάτησε άσχημα κι έχασε το κοντρόλ.

Ο Γκροφ απέκρουσε το σουτ του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με το 2-2 να μένει μέχρι τέλους, με τον Λεβαδειακό να παίρνει και πάλι θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 1993 – και τότε 2-2 είχε λήξει το ματς. Οι Βοιωτοί ναι μεν έμειναν χωρίς «τρίποντο» αλλά πήραν έναν πολύτιμο βαθμό, στερώντας από τους Πειραιώτες την ευκαιρία να περάσουν, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της κατάταξης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (73’ Κοστίνια), Ελ Κααμπί, Έσε (73’ Γκαρθία), Τσικίνιο (62’ Ανδρούτσος), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (62’ Κωστούλας), Μασούρας (85’ Γιάρεμτσουκ), Μουζακίτης, Ντόη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Λαμαράνα, Παπαδόπουλος (35’ Κάτρης), Πλέγας (35’ Ζίνι), Μορέιρα, Τσοκάι, Λιάγκας, Πεντρόζο, Γιαννιώτας (62’ Ρόμο), Τσάπρας, Όζμπολτ (78’ Βήχος).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Δεν είχε νικητή το ντέρμπι των δικεφάλων

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι των δικεφάλων

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι των δικεφάλων

«Απόδραση» με υπογραφή Τετέ από το Ηράκλειο, αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

«Απόδραση» με υπογραφή Τετέ από το Ηράκλειο, αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

«Απόδραση» με υπογραφή Τετέ από το Ηράκλειο, αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

Nτεμπούτο ως επιθετικός ο Μανωλάς και με πέντε γκολ!

Nτεμπούτο ως επιθετικός ο Μανωλάς και με πέντε γκολ!

Nτεμπούτο ως επιθετικός ο Μανωλάς και με πέντε γκολ!

Ολυμπιακός: Για τη νίκη και το θέαμα

Ολυμπιακός: Για τη νίκη και το θέαμα

Ολυμπιακός: Για τη νίκη και το θέαμα