Απόλλων-ΑΕΛ: Σηκώνουν μανίκια οι δικηγόροι

Δημοσιεύθηκε 6.12.2022
Απόλλων-ΑΕΛ: Σηκώνουν μανίκια οι δικηγόροι

Σε αντίθεση με τους οπαδούς τους, Απόλλωνας και ΑΕΛ δεν έδωσαν μάχη στο Τσίρειο και η τύχη του μεταξύ τους αγώνα θα κριθεί από τον αθλητικό δικαστή της ΚΟΠ.

Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης καλείται να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη Τετάρτη (14/12), εάν θα μηδενίσει την ΑΕΛ, εάν θα μηδενίσει αμφότερες τις ομάδες, η εάν ο αγώνας θα παιχτεί, σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Κι από χθες, τα νομικά επιτελεία των δύο ομάδων έπιασαν ήδη δουλειά, κάνοντας την απαραίτητη προεργασία ώστε να παρουσιάσουν ενώπιόν του τα επιχειρήματά τους με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία, με σκοπό να τον πείσουν για τις θέσεις της ομάδας τους.

Η ΑΕΛ κατέστησε σαφές μέσα από τη χθεσινή της ανακοίνωση πως (όπως αναμενόταν μιας και είναι η ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο) επιθυμία της είναι ο αγώνας να παιχτεί στο γήπεδο. Χαρακτηρίζει την απόφαση για αναβολή του αγώνα «λανθασμένη και ατεκμηρίωτη» και θεωρεί ότι «τα γεγονότα και ο τρόπος που αποχώρησαν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων από τις κερκίδες δίνει την απάντηση στην Αστυνομία κατά πόσον θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας ή όχι ή πόσο επικίνδυνο ήταν να γίνει ο αγώνας», προσθέτοντας πως η απόφαση της Αστυνομίας έκρυβε άλλες προθέσεις και ότι η ΑΕΛ δεν φέρει καμία ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του. «Η ΑΕΛ θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του αγώνα επειδή οι βαθμοί πρέπει να κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι με παράξενες νουθεσίες και αποφάσεις», τονίζει.

Από πλευράς του, ο Απόλλωνας χαρακτηρίζει ως πιο σοβαρό κι επικίνδυνο περιστατικό, το οποίο «αποτέλεσε την αίτια για την μη διεξαγωγή του αγώνα», το ότι, όπως ανέφερε η Αστυνομία, «οπαδοί της ΑΕΛ […] φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο τσιμεντένιο στρώμα της κερκίδας και στις καρέκλες, ενώ κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ μετά την προθέρμανση, αυτοί δέχθηκαν πέτρες από μπετόν που αφαιρέθηκαν προηγουμένως από την κερκίδα της ΑΕΛ». Οι κυανόλευκοι ποντάρουν ουσιαστικά -και- στην αστυνομική ανακοίνωση για να δείξουν ότι η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα ανήκει στους γαλαζοκίτρινους. «Από την πλευρά μας, ως γηπεδούχοι, έχουμε κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα», σημειώνει ο Απόλλωνας ενώ κάνει αναφορά στο ότι δεν απειλήθηκε κανένα μέλος της ΑΕΛ όταν οι αναπληρωματικοί και το τεχνικό της τιμ βρισκόταν μπροστά από την εξέδρα των κυανολεύκων για περισσότερα από 40 λεπτά.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο αθλητικός δικαστής θα έχει μπόλικη δουλειά μπροστά του όταν του παρουσιαστούν οι θέσεις των δύο ομάδων, τα επιχειρήματά τους και το υλικό. Δεδομένα όποια απόφαση κι αν πάρει θα προκαλέσει αντιδράσεις από μία εκ των δύο πλευρών (ή από αμφότερες) και τα νεότερα στην υπόθεση αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Fotbolldirekt: «Η ΑΕΚ έρχεται να δει Πίττα»

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Στις 18:00 θα αρχίσει ο αγώνας ΑΕΖ - Απόλλων (8/5)

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Αλλαγή στην ώρα έναρξης του ΑΕΖ - Απόλλων

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού

Κακά μαντάτα για Άδωνη - Υπέστη ρήξη χιαστού