AΠΟΕΛ: Ξεκίνησε λάθος από την αρχή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 8.10.2024
AΠΟΕΛ: Ξεκίνησε λάθος από την αρχή

Το πιο εύκολο πράγμα όταν η ομάδα δεν πάει καλά, ειδικά στον ΑΠΟΕΛ, είναι να επιρρίπτεις την ευθύνη στον προπονητή. Αυτό το πράγμα έγινε δεκάδες φορές στο παρελθόν, θα γίνει όπως όλα συνηγορούν για δεύτερη φορά φέτος. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, θα θεωρηθεί μεγάλη έκπληξη αν συνεχίσει στον γαλαζοκίτρινο πάγκο, ο Ζοσέ Ντομίνγκες, ο οποίος πριν περίπου 1,5 ήλθε ως «σωτήρας» μετά την αποδέσμευση Γκαγιέγο, όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελαν στον ΑΠΟΕΛ. Στο μεταξύ, κυκλοφόρησαν ήδη τα πρώτα ονόματα, όπως αυτά του Γκουστάβο Πογιέτ, του Μανόλο Χιμένεθ και Βλάνταν Ίβιτς.

Εμείς, όπως πάντα, δεν θα μείνουμε στην εύκολη λύση του προπονητή αλλά θα πάμε και πάρα κάτω, δηλαδή σε αυτούς που είχαν την ευθύνη για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού. Αυτοί λοιπόν μαζί με τις επιλογές των προπονητών, «κατάφεραν» να δημιουργήσουν μια από τις πιο γερασμένες ομάδες στην Ευρώπη, τουλάχιστον όσον αφορά τις αρχικές ενδεκάδες. Για παράδειγμα, στον αγώνα με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, ο μέσος όρος ηλικίας για την αρχική ενδεκάδα ήταν 32,5 χρονών! Έτσι εξηγούνται και οι διεθνείς έρευνες που τονίζουν ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο είναι από τα πιο γερασμένα στην Ευρώπη!

26 ο μικρός, 37 ο μεγάλος!

Στον αγώνα με την ΑΕΚ ο πιο νεαρός παίκτης του ΑΠΟΕΛ ήταν ο 26χρονος Αμπάνια και ο μεγαλύτερος ο Ελ Αραμπί, ο οποίος βαδίζει στα 37 του χρόνια. Βασικά κάτω των 30, εκτός του Αμπάνια, ήταν οι Ντβάλι (29) και Μαρκίνιος (27). Οι ηλικίες στην ενδεκάδα δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο ΑΠΟΕΛ θέλει ηλικιακή ανανέωση γιατί όπως και να το κάνουμε, παίκτες μεγάλης αξίας όπως ο 35χρονος Πίζι και ο 38χρονος Ελ Αραμπί, χωρίς προετοιμασία, είναι αδύνατο να ακολουθήσουν τους γρήγορους ρυθμούς που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο για ολόκληρο το 90λεπτο.

Εφόσον υπάρξει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο νέος προπονητής που θα έρθει, θα πρέπει να βρει τη φόρμουλα ώστε στην ενδεκάδα να γίνεται ένας συνδυασμός έμπειρων με νέους ηλικιακά αλλά ταλαντούχους παίκτες (Κόρμπου, Σατσιάς, Καττιρτζής), έτσι ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλα κενά διαστήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων

Μάγιερ - Δώνης

Κατά τη διάρκεια της διακοπής η τεχνική ηγεσία θα μπορέσει να δουλέψει με όλους τους παίκτες και ειδικότερα αυτούς που έμειναν πίσω για διάφορους λόγους. Παίκτες όπως ο Δώνης, ο Μάγιερ αλλά και ο Ντράζιτς τον οποίο η νυν τεχνική ηγεσία διέλυσε ψυχολογικά με την απόφαση της να μη το συμπεριλάβει στον ευρωπαϊκό κατάλογο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συμπαράσταση και πάθος για ένα «όχι» στον καναπέ

Συμπαράσταση και πάθος για ένα «όχι» στον καναπέ

Συμπαράσταση και πάθος για ένα «όχι» στον καναπέ

Μπεργκ VS ΑΠΟΕΛ σε 10 ματς

Μπεργκ VS ΑΠΟΕΛ σε 10 ματς

Μπεργκ VS ΑΠΟΕΛ σε 10 ματς

Δημοσίευμα: «Ο António Oliveira εξετάζει την πρόταση του ΑΠΟΕΛ»

Δημοσίευμα: «Ο António Oliveira εξετάζει την πρόταση του ΑΠΟΕΛ»

Δημοσίευμα: «Ο António Oliveira εξετάζει την πρόταση του ΑΠΟΕΛ»

Έμεινε μόνο η ανακοίνωση

Έμεινε μόνο η ανακοίνωση

Έμεινε μόνο η ανακοίνωση