Η ιστορία τους εμπνέει!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 8.3.2024
Η ιστορία τους εμπνέει!

Μέρες του 2012 έζησαν χθες, από το πρωί, οι χιλιάδες φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Όλα σχεδόν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και εκατοντάδες οπαδοί, με αναρτήσεις τους υπενθύμισαν εκείνη τη θρυλική μέρα για τον σύλλογο αλλά και ολόκληρο το κυπριακό ποδόσφαιρο. Ήταν το βράδυ της 7ης Μαρτίου, στο ΓΣΠ, όταν ο ΑΠΟΕΛ, αφού προηγήθηκε στην κανονική διάρκεια του αγώνα με 1-0, με ήρωα τον Διονύση Χιώτη, κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι και απέκλεισε τη Λιόν για να περάσει στην προημιτελική φάση του Champions League.

Η πιο σημαντική δήλωση που βγήκε εκείνον τον καιρό προς τα έξω ήταν η δήλωση του Ζοζέ Μουρίνιο, ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να αντιληφθούν οι Κύπριοι τι έχουν πετύχει! Κι όντως, μετά από τόσα χρόνια, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ το συζητούσαν μεταξύ τους χθες και δεν το πίστευαν, ακόμα! Η ιστορία σίγουρα εμπνέει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ και παράλληλα γεμίζει με ευθύνες τους παίκτες της ομάδας για να επανέλθουν σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Χθες, όλοι πήραν μια ιδέα για το τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ!

Προσοχή στον Άρη

Κατά τα άλλα, η προσοχή όλων στην ομάδα στρέφεται στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη. Είναι μία αναμέτρηση που, αν κερδίσουν οι γαλαζοκίτρινοι, θα κάνουν και το μεγαλύτερο βήμα για κατάκτηση του τίτλου αφού θα ξεφύγουν εννιά βαθμούς από την ομάδα που πέρσι τους στέρησε την κούπα. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, από τη στιγμή που σίγουρα θα έχει την επιστροφή του Πέτροβιτς, αισθάνεται καλύτερα όσον αφορά τις επιλογές του. Από εκεί και πέρα, για το αρχικό σχήμα θα αποφασίσει ίσως και την τελευταία στιγμή.

Επιστρέφοντας ο Πέτροβιτς θα αγωνιστεί, είτε ως κεντρικός αμυντικός, είτε ως μέσος, αν δεν είναι 100% έτοιμος ο Κοσταντίνοφ. Να υπενθυμίσουμε, βέβαια, ότι η τριάδα στον χώρο του κέντρου, δηλαδή οι Ντάλσιο, Σαρφό, Βιγιαφάνες, τα πήγε πολύ καλά, τουλάχιστον στα ανασταλτικά της καθήκοντα, στο ντέρμπι με την Πάφο.

Από εκεί και πέρα, άγνωστες είναι οι προθέσεις του Σα Πίντο και για την επιθετική τριάδα. Με την Πάφο είχαμε, Μαρκίνιος, Εντονγκαλά και Δώνη σε θέση φορ. Είχε μείνει δηλαδή εκτός ο Κβιλιτάια και εάν και εφόσον ο Γεωργιανός ξεπέρασε τα μικροπροβλήματα που είχε, τότε ίσως επανέλθει για να φύγει ένας από τους τρεις. Όπως και να το κάνουμε, ο αγώνας είναι εξαιρετικά δύσκολος, όμως οι επιλογές υπάρχουν, η αποφασιστικότητα είναι διάχυτη στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, οπόταν στόχος είναι ένας και μοναδικός, η νίκη!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»