Ο Σα Πίντο τον έκανε… Εντονγκαλά!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 7.3.2024
Ο Σα Πίντο τον έκανε… Εντονγκαλά!

Κανένας προπονητής δεν βρήκε το κουμπί του, μόνο ο Σα Πίντο. Έτσι, μέσα σε μια σεζόν, από τις τέσσερις που βρίσκεται στην Κύπρο, μετατράπηκε από ασχημόπαπο σε πανέμορφο κύκνο. Ναι, η πορεία του 33χρονου επιθετικού στον ΑΠΟΕΛ μοιάζει σαν παραμύθι. Ήλθε στην Κύπρο για να γίνει ο νέος Αλ Τάμαρι, καθώς παρουσίαζε ένα καλό βιογραφικό από την πολύχρονη παρουσία του στο Βέλγιο. Κι όμως, δεν έβγαζε στο γήπεδο όσα ήθελε και περίμενε ο κόσμος, μέχρι που ανέλαβε ο Ρικάρντο Σα Πίντο κι όλα άλλαξαν. Για να καταλάβετε, στο τέλος των τριών προηγούμενων σεζόν γίνονταν σκέψεις για αποδέσμευσή του!

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Σα Πίντο αντιλήφθηκε ότι ο Εντονγκαλά θα αποτελούσε ένα πολύ δυνατό «εργαλείο» για την ομάδα του στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και τον εμπιστεύθηκε δίνοντας του θέση βασικού. Από τον πάγκο όπου συνήθως καθόταν τις προηγούμενες χρονιές, ο Εντονγκαλά, με άριστη ψυχολογία και τεχνική, έγινε αναντικατάστατος στην ομάδα, σημειώνοντας καθοριστικά τέρματα. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία, στις νίκες με Άρη και Πάφο (ένα από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος), κρίνονται καθοριστικά στην πορεία της ομάδας προς κατάκτηση του τίτλου.

Ο Κονγκολέζος ήδη έχει καταρρίψει τρία προσωπικά ρεκόρ στην Κύπρο. Το γκολ που πέτυχε με την Πάφο είναι το έκτο του στην τρέχουσα σεζόν στον θεσμό του πρωταθλήματος και αποτελεί ρεκόρ, όχι μόνο κατά την παρουσία του στους γαλαζοκιτρίνους, αλλά σε όλη την καριέρα του. Με αυτό ξεπέρασε τα πέντε τέρματα που είχε πετύχει τη σεζόν 2011-12, όταν αγωνιζόταν στο Λουξεμβούργο με τη φανέλα της Ζενές Ες, στην κορυφαία μέχρι την περασμένη Κυριακή επίδοσή του. Ακόμη είχε συμβολή σε άλλα οκτώ τέρματα της ομάδας της Λευκωσίας καθώς μετράει ισάριθμες ασίστ. Με συνολικά 14 εμπλοκές σε γκολ του ΑΠΟΕΛ είναι δεύτερος στη σχετική λίστα μετά τον Μαρκίνιος (8+7). Επιπλέον, έχει καταγράψει μέχρις στιγμής 1.848 λεπτά συμμετοχής.

Ο Εντονγκαλά έγινε πλέον ένας από τους αγαπημένους παίκτες της κερκίδας και αξίζουν πολλά μπράβο στον ίδιο για την προσπάθειά του, αλλά σίγουρα και στον προπονητή του που βρήκε τον τρόπο και του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του…

Προετοιμασία για Άρη

Από χθες ξεκίνησε στον Αρχάγγελο η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη, και μέσα από τις επόμενες δυο προπονήσεις θα διαφανεί αν ο Κονσταντίνοφ θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. Μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν οι Κβιλιτάια και Εντονγκαλά, οπόταν η εξέλιξη της προετοιμασίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζουμε ότι επανέρχεται ο Πέτροβιτς.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «ΟΧΙ» μετρούν, ειδικά τώρα

Τα «ΟΧΙ» μετρούν, ειδικά τώρα

Τα «ΟΧΙ» μετρούν, ειδικά τώρα

Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

Ο γαλαζοκίτρινος κόσμος έστειλε το μήνυμα σε παίκτες και τεχνική ηγεσία

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα

Αυτός ο αγώνας δεν σηκώνει... πειράματα