Αλκαράθ vs Ζβέρεφ, η μάχη για ένα νέο πρωταθλητή στο Παρίσι

Δημοσιεύθηκε 9.6.2024
Αλκαράθ vs Ζβέρεφ, η μάχη για ένα νέο πρωταθλητή στο Παρίσι

Ο τελικός του «Ρολάν Γκαρός» (9/6-16:00) μεταξύ του Κάρλος Αλκαράθ και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα στέψει έναν νέο πρωταθλητή στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά τον Σταν Βαβρίνκα το 2015.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από το 2004, τελικός στο «Ρολάν Γκαρός» θα διεξαχθεί χωρίς κανένα από τα μέλη των Big 3, Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, παρόλο που οι δύο τελευταίοι ήταν στο τουρνουά.

Οι καιροί αλλάζουν και στο τέλος ενός δεκαπενθήμερου που είδε τον αποκλεισμό του Ναδάλ στον πρώτο γύρο-από τον Ζβέρεφ- και την αποχώρηση του Τζόκοβιτς λόγω τραυματισμού πριν από τον προημιτελικό, ο 21χρονος Αλκαράθ και ο πιο έμπειρος Ζβέρεφ (27 ετών) είναι εκείνοι που θα παλέψουν για τον τίτλο.

Το...παρελθόν «μιλά» σε μεγάλο βαθμό υπέρ του Ισπανού: κέρδισε στο US Open 2022 τον πρώτο τελικό Grand Slam που έπαιξε και στη συνέχεια κέρδισε το Wimbledon 2023 νικώντας τον Τζόκοβιτς αήττητο στο τερέν του Λονδίνου από τότε τα προημιτελικά το 2017, όταν αποχώρησε λόγω τραυματισμού (δηλαδή 34 αγώνες στη σειρά).

Απέναντι, ο Γερμανός έχει παίξει μόνο έναν τελικό Grand Slam, στο US Open 2020, τον οποίο έχασε. Εν μέσω Covid-19, σε ένα στάδιο άδειο από τους συνηθισμένους 25.000 θεατές του, κανείς δεν μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι πώς ο Γερμανός κυριάρχησε απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ.

«Είμαι 27 ετών, δεν είμαι πια παιδί. Αν δεν κερδίσω αυτή τη φορά πότε λοιπόν;» λέει ο Ζβέρεφ.

Αυτή η σιγουριά που χαρακτηρίζει τις ομιλίες του δεν συμβάλλει στη δημοτικότητά του. Αλλά είναι σαφές ότι τα γεγονότα έχουν αποδείξει πρόσφατα ότι έχει δίκιο. Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε τραυματίσει σοβαρά τον αστράγαλό του και αποσυρόταν στους ημιτελικούς του 2022 ενώ έκανε τη ζωή δύσκολη για τον Ναδάλ; Μετά από πολλούς μήνες ανάρρωσης, επέστρεψε το 2023 και έχασε μόνο στον ημιτελικό από τον Ρούουντ. Αλλά την Παρασκευή, ήταν αυτός που κυριάρχησε αποκλείοντας τον Νορβηγό για να φτάσει τελικά στον τελικό.

«Επιτέλους! Η τέταρτη προσπάθεια είναι η σωστή», είπε.

Με τον τίτλο του στη Ρώμη λίγο πριν έρθει στο Παρίσι, δεν θα έχει πλέον το βάρος της δίκης που έγινε παράλληλα στο Βερολίνο αφού η υπόθεση έκλεισε την Παρασκευή με φιλική διευθέτηση.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σημαίνει αθωότητα, δεν θέλω να ξανακούσω την παραμικρή ερώτηση για αυτό το θέμα», προειδοποίησε.

Ο Αλκαράθ, από την πλευρά του, έμεινε με την πικρή γεύση της κακής απόδοσης στα ημιτελικά πέρυσι κόντρα στον Τζόκοβιτς, όπου λύγισε από τον Σέρβο.

Αυτή τη φορά, ήξερε πώς να διαχειριστεί την περίσσεια ενέργεια που ήταν απαραίτητη για να αποκλείσει τον μελλοντικό-από τη Δευτέρα- Νο. 1 στον κόσμο Γιανίκ Σίνερ.

Το ρίσκο θα ήταν να σκεφτεί κανείς ότι έχει κερδίσει τον τελικό πριν από την ώρα του . Όμως ο Αλκαράθ διαβεβαιώνει ότι δεν θα πέσει στην παγίδα:

«Δεν έχω απολύτως την εντύπωση ότι κέρδισα τον τελικό πριν από την ώρα του. Ο αγώνας της Κυριακής θα είναι πολύ δύσκολος και τον προσεγγίζω όπως αυτόν με τον Σίνερ, γνωρίζοντας ότι θα είναι δύσκολο και ότι θα πρέπει να αγωνιστώ. Κ έρδισα μια μεγάλη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση έναν τελικό πριν από την ώρα του», επέμεινε.

Και όπως ο αντίπαλός του, ο Αλκαράθ, φαντάζεται τον εαυτό του να σηκώνει το τρόπαιο: «Είναι μια όμορφη εικόνα...», σχολιάζει.

«Προφανώς, καθώς φαντάζομαι τον εαυτό μου με το κύπελλο, είμαι μόνο ένα μικρό βήμα μακριά. Το να κερδίσεις έναν τελικό είναι το πιο δύσκολο βήμα, αλλά επαναλαμβάνω αυτή τη φράση στον εαυτό μου "οι τελικοί γίνονται για να κερδίζονται, όχι για να παίζονται". Λοιπόν ναι, έχω αυτή την εικόνα στο κεφάλι μου με το τρόπαιο, αλλά ξέρω ότι ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος.

Σε περίπτωση τίτλου, ο Αλκαράθ θα βρισκόταν επίσης μπροστά από τον Τζόκοβιτς στην κατάταξη, για να γίνει Νο.2 στον κόσμο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup: Καθάρισε και το Κόσοβο με 3-0 η Κύπρος - Με Μολδαβία για την πρωτιά

Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup: Καθάρισε και το Κόσοβο με 3-0 η Κύπρος - Με Μολδαβία για την πρωτιά

Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup: Καθάρισε και το Κόσοβο με 3-0 η Κύπρος - Με Μολδαβία για την πρωτιά

Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Πρωτιά στον Όμιλο για την Εθνική Γυναικών

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Αρχή ήμισυ του παντός με Αζερμπαϊτζάν και νίκη με 3-0

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών

Τένις: Κλήρωση στα μέτρα της Εθνικής Ανδρών