Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Το πρόγραμμα της κυπριακής αποστολής

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 24.7.2024
Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Το πρόγραμμα της κυπριακής αποστολής

Με αγώνες σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι ανοίγει σήμερα (24/06) η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024». Από κυπριακής πλευράς, ο πρώτος από την 15μελή αποστολή που θα ριχθεί στη μάχη είναι ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου, ο οποίος το Σάββατο 27 Ιουλίου θα αγωνιστεί στα προκριματικά της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Tην επόμενη (28/07), θα πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιάδα η τζουντόκα Σοφία Ασβεστά, που θα αγωνιστεί στα -52kg, με το πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει όλες τις φάσεις από τα προκριματικά μέχρι τον τελικό. Την Κυριακή θα αρχίσει, επίσης, η ιστιοπλόος Νατάσα Λάππα την προσπάθειά της στο IQFOil, αγώνισμα που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου.

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης θα καταγράψει την πρώτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, με το πρόγραμμα του Foil στη Ξιφασκία να είναι προγραμματισμένο για τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου.

Έπειτα, τα αδέλφια Νικόλας και Κάλια Αντωνίου θα κάνουν την προσπάθειά τους στα 100μ ελεύθερο στην κολύμβηση στις 30 Ιουλίου, οπότε είναι προγραμματισμένα τα προκριματικά και τα ημιτελικά, με την ευχή να βρεθούν στους τελικούς της επόμενης ημέρας (31/07).

Από την 1η Αυγούστου θα κάνουν αρχή οι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή στην κατηγορία ILCA 7 και ILCA 6 της ιστιοπλοΐας αντίστοιχα, με τα αγωνίσματά τους να έχουν διάρκεια μέχρι τις 6 του ίδιου μήνα. Ο τέταρτος ιστιοπλόος της αποστολής, ο Ντένις Ταραντίν, θα αγωνιστεί από τις 4-8 στο Kite.

H Oλίβια Φωτοπούλου θα έχει διπλές υποχρεώσεις, καθώς θα λάβει μέρος στα 100μ και τα 200μ. Στις 2 Αυγούστου είναι τα προκριματικά των 100μ. και στις 03/08 τα ημιτελικά και ο τελικός. Το επόμενο τριήμερο θα ακολουθήσουν ανά ημέρα ο πρώτος γύρος (04/08), τα ρεπεσάζ (05/08) και τα ημιτελικά και ο τελικός στις 6 Αυγούστου.

H σκοπεύτρια Kωνσταντίνα Νικολάου θα αγωνιστεί στις 3 Αυγούστου στα προκριματικά του Σκητ, με τον τελικό να είναι την επόμενη ημέρα (04/08). Στις 4 Αυγούστου θα μπει στο στίβο και ο Μίλαν Τράικοβιτς στα 110μ. εμπόδια, με τη διεξαγωγή του α' γύρου. Στις 6 του μήνα είναι προγραμματισμένα τα ρεπεσάζ, την επομένη τα ημιτελικά και στις 8 Αυγούστου ο τελικός.

Η Έλενα Κουλιτσένκο θα μετέχει στα προκριματικά του Άλμα εις Ύψος στις 2 Αυγούστου και εφόσον εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό, τότε θα αγωνιστεί και δυο ημέρες αργότερα. Την ίδια ημέρα (04/08) θα λάβει μέρος και η Άντρη Χριστοφόρου στην ποδηλασία δρόμου.

Τελευταία συμμετοχή για την Κύπρο θα είναι με την Βέρα Τουγκολούκοβα στη Ρυθμική Γυμναστική, όπου τα προκριματικά είναι ορισμένα για τις 9 Αυγούστου και την επόμενη ο τελικός, μία ημέρα πριν από την τελετή λήξης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ