ΒΙΝΤΕΟ: Ξανά στον τελικό του Euro η Αγγλία με ανατροπή στο 90΄!

Δημοσιεύθηκε 10.7.2024
ΒΙΝΤΕΟ: Ξανά στον τελικό του Euro η Αγγλία με ανατροπή στο 90΄!

Η Αγγλία βρέθηκε ξανά με την πλάτη στον τοίχο, όμως αντέδρασε και πάλι, «λυγίζοντας» με ανατροπή και γκολάρα του Γουότκινς στο 90' την Ολλανδία (2-1) για να κλείσει ραντεβού με την Ισπανία στον τελικό και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του «It's Coming Home».

Ολοζώντανο το όνειρο του «It's Coming Home» για την Αγγλία! Βήμα-βήμα τα Τρία Λιοντάρια τα κατάφεραν και εξασφάλισαν την παρουσία τους σε back to back τελικό EURO.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ στην καλύτερη βραδιά της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έμεινε ξανά (για τρίτο σερί ματς!) πίσω στο σκορ, όμως βρήκε τη δύναμη να αντιδράσει και... βρυχήθηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Γουότκινς στο 90' η Αγγλία επικράτησε με ανατροπή της αξιόμαχης Ολλανδίας (2-1) και έκλεισε ραντεβού με την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του EURO 2024.

«Οβίδα» Σίμονς, απάντηση Κέιν και... δοκάρια

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το ματς για τους Οράνιε. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Τσάβι Σίμονς έκλεψε την μπάλα από τον Ράις, την κουβάλησε και με απίθανη «οβίδα» εκτός περιοχής εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το 1-0. Η Ολλανδία πάντως δεν πρόλαβε να... χαρεί το προβάδισμά της.

Οι Άγγλοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και αντέδρασαν άμεσα. Στο 18' ο Κέιν κέρδισε το πέναλτι από το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ντάμφρις και ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ γέμισε αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση και πίεσε για την ανατροπή, όμως είδε τον Ντάμφρις στο 23' να σταματά σωτήρια το πλασέ του Φόντεν πάνω στη γραμμή, μετά τη φοβερή ενέργεια του Μέινου. Επτά λεπτά ο μπακ των Ολλανδών σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά από κόρνερ και στο 32' ο Φόντεν τον... αντέγραψε, βλέποντας την τύχη να μην του χαμογελά στο απίθανο φαλτσαριστό πλασέ του εκτός περιοχής.

Ήρωας στο 90' ο Γουότκινς και στον τελικό η Αγγλία

Κι αν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες χάρισαν απλόχερα θέαμα και η Αγγλία εμφανίστηκε πιο καλή από ποτέ στο τουρνουά, στο δεύτερο 45λεπτο αμφότερες έδειξαν να... μετανιώνουν για την προσέγγισή τους. Ο ρυθμός έπεσε, οι καλές στιγμές ελαχιστοποιήθηκαν και οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο Φαν Ντάικ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όμως στο 65' ο Πίκφορντ απέκρουσε την προβολή του μετά από εκτέλεση φάουλ του Σχάουτεν. Προς την εκπνοή του ματς πάντως, και η Αγγλία φλέρταρε με το γκολ της νίκης. Το τέρμα του Σάκα ωστόσο στο 80' ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ στον Γουόκερ, ενώ στο 88' ο Πάλμερ έκανε πολύ κακό τελείωμα από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή. Το... χρυσό τέρμα πάντως «μύριζε» και εν τέλει ήρθε στο 90'. Ο Γουότκινς - που είχε περάσει αλλαγή στο ματς - πήρε την πάσα του Πάλμερ στην περιοχή, ρόλαρε πάνω στον Ντε Φράι και με διαγώνια σουτάρα έστειλε την εθνική του ομάδα στο Βερολίνο!

MVP: Ποιος άλλος; Ο Όλι Γουότκινς φυσικά που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι και όρισε τη μοίρα του παιχνιδιού με το φοβερό τέρμα του.

Στο ύψος τους: Ο Μέινου και ο Φόντεν. Οι δυο τους ήταν οι πιο δραστήριοι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας στο εξαιρετικό πρώτο της μέρος.

Αδύναμος κρίκος: Ίσως να είναι... σκληρό, αλλά ο Ντόνιελ Μάλεν. Πήρε φανέλα βασικού από τον Κούμαν αντί του Μπέργκβαϊν αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Γκάφα: Την έκανε ο Ράις στη φάση του γκολ της Ολλανδίας.

Στραγάλι: Ακούστηκαν πολλά για τον Γερμανό Τσβάιερ αλλά σε γενικές γραμμές είχε μια καλή διαιτησία. «Έχασε» τη φάση του πέναλτι - ήταν αφελές αλλά το έκανε ο Ντάμφρις - όμως έδειξε την άσπρη βούλα μετά από έλεγχο στο VAR. Σωστές οι κάρτες του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Αγγλία προέταξε ξανά την ανθεκτικότητά της και πήρε μια δίκαιη πρόκριση στην ίσως καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά. Τρεις προκρίσεις σε τρία νοκ-άουτ στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ. Κάτι λέει αυτό για την ομάδα του Σάουθγκεϊτ.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ