Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός για τον Ράινερ Σπάνκουχ

Δημοσιεύθηκε 25.6.2024
Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός για τον Ράινερ Σπάνκουχ

Ο Λούκα Μόντριτς είναι ο γηραιότερος σκόρερ της διοργάνωσης και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει παίξει πλέον σε έξι Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά κανένας από τους δύο δεν μπορεί να πλησιάσει τον γηραιότερο εθελοντή του Euro 2024.

Με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, ο 89χρονος Ράινερ Σπάνκουχ βοηθάει καθοδηγώντας τους φιλάθλους από όλη την Ευρώπη στις θέσεις τους στο Στάδιο της Λειψίας. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον εθελοντισμό το 2006, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λειψίας», είπε στο Reuters. «Όταν έφτασα σε ηλικία συνταξιοδότησης, ήθελα να έχω δουλειά, να μείνω απασχολημένος, να κυκλοφορώ και να είμαι ανάμεσα σε ανθρώπους. Και έγινε αυτό που είναι σήμερα», πρόσθεσε.

Ο Σπάνκουχ έχει από τότε κερδίσει μια πληθώρα εμπειριών, ο ρόλος τον οδήγησε μέχρι το Λας Βέγκας για να γίνει εθελοντής σε ένα τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ένα άθλημα που εξακολουθεί να παίζει ο ίδιος.

«Δουλεύω σε αυτές τις διοργανώσεις σχεδόν κάθε χρόνο από το 2006, έξι με επτά εκδηλώσεις το χρόνο. Και εξακολουθώ να είμαι στην Λειψία, εθελοντής στη διαχείριση φιλάθλων και είμαι συνοδός για ταξίδια με λεωφορείο σε εκτός έδρας παιχνίδια», είπε. «Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η σύνδεση με τον κόσμο, τους οπαδούς. Αυτό είναι που ζωντανεύει το πνεύμα και έχω υπέροχες εμπειρίες.»

Ο Σπάνκουχ, ο οποίος γίνεται 90 τον Αύγουστο, πιστεύει ότι αυτό το τουρνουά είναι πιο ευχάριστο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. «Η διάθεση είναι ακόμα καλύτερη από το 2006. Αυτό που έκαναν οι Ολλανδοί εδώ, επίσης και οι Γάλλοι. Υπάχρει πραγματικά διάθεση, παρά τη βροχή στην αρχή. Η διάθεση είναι υπέροχη και στους ντόπιους. Το νιώθεις ως εθελοντής. Και θα αυξάνεται όσο καλύτερη γίνεται η γερμανική ομάδα».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ