Η μεταγραφή του Σουάρεθ και το... μήνυμα στον Πονς (σήμερα το πρώτο τεστ για την ΑΕΚ)

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 29.6.2024
Η μεταγραφή του Σουάρεθ και το... μήνυμα στον Πονς (σήμερα το πρώτο τεστ για την ΑΕΚ)

Δεν περιμένει άλλο τον Πέρε Πονς η ΑΕΚ. Αυτό δείχνει η μεταγραφή του Ισπανού κεντρικού μέσου Χάιμε Σουάρεθ, με τον οποίο, όπως είναι γνωστό, η ομάδα της Λάρνακας ήλθε σε κατ' αρχήν συμφωνία για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο περί τα τέλη της επόμενης εβδομάδας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του. Θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας όταν η αποστολή θα επιστρέψει από την Ολλανδία όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ο 27χρονος κεντρικός αγωνίζεται στις θέσεις «6» και «8», δηλαδή στις ίδιες θέσεις που έπαιζε ο Πονς. Ο Σουάρεθ προορίζεται ως παρτενέρ του Λέδες (μαζί βέβαια και με τον Καπτούμ) στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Real Oviedo, με τη δεύτερη ομάδα της οποίας πραγματοποίησε 23 συμμετοχές. Mε την πρώτη ομάδα ξεκίνησε να αγωνίζεται τη σεζόν 2019-20, πραγματοποιώντας συνολικά 145 εμφανίσεις, σκοράροντας κι ένα γκολ. Την περίοδο 2023-24 αγωνίστηκε με τη Real Oviedo σε 33 παιχνίδια της La Liga 2 (δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας), στα 31 ως βασικός. Με την ομάδα του έφτασε στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου στη La Liga, αλλά ηττήθηκε από την Espanyol. Μένει ελεύθερος από τη Real Oviedo την 1η Ιουλίου. Ο Σουάρεθ θα αποτελέσει την 4η μεταγραφική καλοκαιρινή προσθήκη της ΑΕΚ μετά την απόκτηση των Εκπολό, Αλομέροβιτς και Μ. Δημητρίου.

Από Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του 24χρονου Αργεντινού επιθετικού Έντσο Καμπρέρα, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη (3/6).

Πρώτο φιλικό τεστ

Στο μεταξύ, σήμερα η ΑΕΚ θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Ντεν Μπος, ομάδα Β΄ κατηγορίας της Ολλανδίας. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 17:00. Θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τετάρτη (3/7), στις 19:00, το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Ο κύκλος των φιλικών στην Ολλανδία θα ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο (6/7) με αντίπαλο τη βελγική Σερκλ Μπριζ.

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου, η αποστολή της ΑΕΚ θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής και θα ακολουθήσει η επιχείρηση μονταρίσματος ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών της αγώνων που θα γίνουν 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου, στο πλαίσιο της Β΄ προκριματικής φάσης του Κόνφερενς Λιγκ. Η ΑΕΚ θα παίξει, είτε με την Πάκσι Ουγγαρίας, είτε με την Κόρβινουλ Ρουμανίας.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Παίρνει κι άλλο φορ ο Τσάβι Ρόκα

Παίρνει κι άλλο φορ ο Τσάβι Ρόκα

Παίρνει κι άλλο φορ ο Τσάβι Ρόκα

«Πρόταση από Κύπρο στον Καρέλη»

«Πρόταση από Κύπρο στον Καρέλη»

«Πρόταση από Κύπρο στον Καρέλη»

Την Τετάρτη η κλήρωση του Πρωταθλήματος Α

Την Τετάρτη η κλήρωση του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας

Την Τετάρτη η κλήρωση του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας

ΑΕΚτζής με βούλα ο Καμπρέρα!

ΑΕΚτζής με βούλα ο Καμπρέρα!

ΑΕΚτζής με βούλα ο Καμπρέρα!