Για το όνειρο αλλά και τον Μπεν Σιμόν

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 27.4.2024
Για το όνειρο αλλά και τον Μπεν Σιμόν

Για δύο βασικούς λόγους, η νίκη σε βάρος της Ανόρθωσης στο αυριανό (19:00) παιχνίδι είναι επιτακτική ανάγκη για την ΑΕΚ. Πρωτίστως, η ομάδα της Λάρνακας χρειάζεται απαραίτητα το τρίποντο, προκειμένου να πάει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις (βαθμολογικές, ψυχολογικές) στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής στο ΓΣΠ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, είτε με νίκη, είτε με ισοπαλία.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, θα είναι… τεράστιο χαρακίρι για την ΑΕΚ, χωρίς να υπάρχει ίχνος υποτίμησης της Ανόρθωσης. Παράλληλα, όμως, ο αγώνας εναντίον της «Κυρίας» έχει ιδιαίτερη σημασία και για τον Ραν Μπεν Σιμόν, καθότι θα είναι το τελευταίο του Ισραηλινού κόουτς μέσα στην «Αρένα» προτού αναχωρήσει από την Κύπρο για να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας του. Ως εκ τούτου, όλοι οι Λαρνακείς φίλαθλοι επιθυμούν όπως η τελευταία εντός έδρας παρουσία του 53χρονου τεχνικού στον κιτρινοπράσινο πάγκο συνοδευτεί με νίκη, ώστε ο κόσμος (αναμένεται και πάλι μαζική παρουσία) να αποχαιρετήσει μέσα σε ιδανικές συνθήκες έναν σπουδαίο προπονητή, ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο έχει μεταμορφώσει την ομάδα, μετατρέποντάς την σε βασική διεκδικήτρια του τίτλου. Προς το παρών, όμως, η ΑΕΚ καλείται να αφήσει στην άκρη τον «τελικό πρωταθλήματος» με τον ΑΠΟΕΛ, διότι για να θεωρείται το τελευταίο παιχνίδι «τελικός πρωταθλήματος», θα πρέπει πρώτα να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Ανόρθωση.

Αγωνιστικά δεδομένα

Στο μεταξύ, απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο ο Γκουστάβο Λέδες ν’ αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Ο Πορτογάλος μέσος δεν μπόρεσε να προπονηθεί ούτε χθες, για αυτό η τεχνική ηγεσία δεν πρόκειται να ρισκάρει την συμμετοχή του, θέλοντας να προφυλάξει τον έμπειρο ποδοσφαιριστή ενόψει ΑΠΟΕΛ. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Τόνγκια να διατηρείται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίπλα στον Πονς, παρόλο που την συγκεκριμένη θέση διεκδικεί και ο Ντίμερς. Από κει και πέρα, ο Μπεν Σιμόν καλείται να αποφασίσει κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει ή όχι τους Ντιουνκού, Ρομπέρζ και Γκαρσία στον αγώνα εναντίον της Ανόρθωσης ή θα τους προφυλάξει για το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής, καθότι και οι τρεις είναι στο όριο καρτών. Πιθανοί αντικαταστάτες τους, εφόσον μείνουν στον πάγκο, θα είναι οι Σάντσες, Κάσας και Τόμοβιτς. Δεν αποκλείεται, πάντως, να χρησιμοποιηθεί ο Τόνγκια σε θέση ακραίου μπακ, ώστε η ομάδα να έχει περισσότερη ταχύτητα στην ανάπτυξή της από τις πτέρυγες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Μπορούμε να γράψουμε ιστορία στο ΓΣΠ, πριν μερικούς μήνες αυτό έμοιαζε όνειρο»

«Μπορούμε να γράψουμε ιστορία στο ΓΣΠ, πριν μερικούς μήνες αυτό έμοιαζε όνειρο»

«Μπορούμε να γράψουμε ιστορία στο ΓΣΠ, πριν μερικούς μήνες αυτό έμοιαζε όνειρο»

Mε γεμάτη φαρέτρα η ΑΕΚ

Mε γεμάτη φαρέτρα η ΑΕΚ

Mε γεμάτη φαρέτρα η ΑΕΚ

Προπόνηση και μετά οικογενειακές στιγμές

Προπόνηση και μετά οικογενειακές στιγμές

Προπόνηση και μετά οικογενειακές στιγμές

Κωδικός... free Franco Tongya

Κωδικός... free Franco Tongya

Κωδικός... free Franco Tongya