Οι «μαχαιριές» ήρθαν στο… σπίτι της

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 3.4.2024
Οι «μαχαιριές» ήρθαν στο… σπίτι της

Ήταν μια… διαβολοεβδομάδα για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ η περασμένη (25-31 Μαρτίου), όπου η μια αποτυχία και απογοήτευση διαδεχόταν την άλλη. Μέσα σε μερικές μόνο μέρες η ΑΕΚ έχασε δύο τίτλους και κινδυνεύει να χάσει και τρίτον. Το κακό ξεκίνησε με την απώλεια του κυπέλλου στην καλαθόσφαιρα από τον Κεραυνό, ακολούθησε η απώλεια του κυπέλλου στο φούτσαλ από την ΑΕΛ, ενώ για πολλούς η οδυνηρή ήττα από τον ΑΠΟΕΛ την περασμένη Κυριακή σήμανε και την απώλεια του φετινού πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, παρόλο που όλα μπορούν να συμβούν στις επόμενες πέντε αγωνιστικές. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι εκεί που η ΑΕΚ, μέχρι το 75΄ του ντέρμπι, ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2, πλέον είναι στο -4, που στην ουσία είναι -5, καθότι ο ΑΠΟΕΛ υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά από τον καιρό που εγκαινιάστηκε η «ΑΕΚ Αρένα», που η έδρα των κιτρινοπρασίνων «πληγώνει» την ομάδα, αφού στα δύο εντός έδρας παιχνίδια πλέι οφ έχει κερδίσει μόλις έναν βαθμό (ισοπαλία με Άρη, ήττα από ΑΠΟΕΛ). Αντίθετα, σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια πανηγύρισε ισάριθμα διπλά. Κρίμα για τον κόσμο της ΑΕΚ που γέμισε την «Αρένα» ελπίζοντας ότι φέτος θα ήταν η χρονιά της Λάρνακας. Δυστυχώς για τους χιλιάδες υποστηρικτές της ομάδας, που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, γύρισαν πικραμένοι στα σπίτια τους. Το ζήτημα είναι πώς θα ξαναφέρει τόσο κόσμο στο γήπεδο η ΑΕΚ…

Πού ήταν το μέταλλο;

Στην εκπληκτική πορεία που πραγματοποίησε από τον Νοέμβριο και μετέπειτα η ΑΕΚ, είχε ως όπλα τον κυνισμό και την αποτελεσματικότητα. Ο Ραν Μπεν Σιμόν τη μετέτρεψε σε μια συμπαγή και καλά οργανωμένη ομάδα που ήξερε πώς να παίρνει τα αποτελέσματα, παρόλο που δεν ενθουσίαζε με τις εμφανίσεις της. Στο πιο κομβικό όμως παιχνίδι, τα πιο πάνω στοιχεία έλειψαν. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν επέδειξαν μέταλλο και χαρακτήρα επίδοξης πρωταθλήτριας στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της συνάντησης. Εξού και όλα ήλθαν τούμπα γι’ αυτούς εντελώς ανέλπιστα, μέσα σε διάστημα μερικών μόνο λεπτών. Η ΑΕΚ καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της, να συνέλθει από το σοκ της ήττας από τον ΑΠΟΕΛ και να σηκώσει κεφάλι. Ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου εναντίον της Πάφος FC θεωρείται must win παιχνίδι, καθότι, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μπορεί να έχουν λιγοστέψει οι πιθανότητές της για τον τίτλο, αλλά ούτε για μια θέση στην Ευρώπη δεν είναι πια βέβαιη η ΑΕΚ. Ο Σολ, που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών, θα παίξει με την Πάφο και θα απουσιάσει με τον Άρη.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»