Η ΑΕΚ το χρωστάει και στον κόσμο της

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 29.3.2024
Η ΑΕΚ το χρωστάει και στον κόσμο της

Να κερδίσει όχι μόνο τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και τον κόσμο της, που σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις επιστρέφει μαζικά στο γήπεδο… Είναι διπλό το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η ΑΕΚ την Κυριακή (31/3), εξού και στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ διακυβεύονται πολλά. Πρωτίστως, πρέπει να ξεπεράσει ανώδυνα την πίεση και το άγχος και να πάρει το υπερπολύτιμο τρίποντο ώστε να ανέβει στην πρώτη θέση και να γίνει το «αφεντικό» στη μάχη του τίτλου. Παράλληλα, όμως, χρειάζεται τη νίκη για να «κερδίσει» και τις χιλιάδες των οπαδών της που αναμένεται να κατακλύσουν την «Αρένα».

Ο κόσμος της ΑΕΚ διψά για ένα πρωτάθλημα. Αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έφθασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Φέτος ευελπιστεί να είναι η χρονιά του. Γι’ αυτό και η ομάδα δεν πρέπει να τον απογοητεύσει αυτή τη φορά. Άλλωστε, θα είναι κρίμα να πάει στράφι η τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Μια εντυπωσιακή πορεία πρωταθλητισμού! Στον επόμενο αγώνα, όμως, το «σίδερο θα καίει». Θα χρειαστούν να έχουν πολλές αντοχές, μέταλλο και χαρακτήρα.

Την Κυριακή εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων της ΑΕΚ κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Στα μέχρι σήμερα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, ο μέσος όρος φιλάθλων στις εξέδρες ήταν περίπου δυόμισι χιλιάδες. Αριθμός όχι ικανοποιητικός για το εκτόπισμα που έχει η ΑΕΚ στη Λάρνακα. Ενόψει του ντέρμπι κορυφής, οι ενδείξεις αναφέρουν ότι η προσέλευση θα είναι η διπλάσια, πιθανόν και μεγαλύτερη. Η ατμόσφαιρα στην «Αρένα» θα θυμίζει τα περσινά (ιστορικά) ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ μέχρι τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ.

Παρατηρείται ένας γενικός ξεσηκωμός φιλάθλων στη Λάρνακα για το παιχνίδι αυτό και ήδη ανακοινώθηκε ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια στη δυτική εξέδρα, ενώ sold out αναμένεται στην ανατολική και νότια κερκίδα. Η δυναμική στήριξη και βοήθεια από την κερκίδα είναι δεδομένες. Το ζήτημα είναι οι ποδοσφαιριστές να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών. Αυτοί θα κοντραριστούν με τον ΑΠΟΕΛ. Όχι ο κόσμος…

Πάει πλήρης

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραν Μπεν Σιμόν είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές του. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στις προπονήσεις ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς Κέναν Πίριτς και Φράνκο Τόνγκια. Παρόλο που ο Ισραηλινός τεχνικός δεν συνηθίζει ν’ αποκαλύπτει τα πλάνα του, δεν αναμένονται σοβαρές διαφοροποιήσεις στην αρχική ενδεκάδα σε σύγκριση με τα τελευταία παιχνίδια. Ο βασικός κορμός δεν αλλάζει. Η μοναδική, ίσως, θέση που «παίζεται» είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή, κατά πόσο δηλαδή θα προτιμηθεί ο Γκάμα ή ο Ντίμερς στη θέση πίσω από τον φορ. Δεν αποκλείεται, όμως, στη συγκεκριμένη θέση να παίξει ο Σολ, που δεν είναι καθαρόαιμος στράικερ.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

H δική τους μάχη

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Tελικός πρωταθλήματος που οδηγεί σε... «over 2,5»

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Η «ΑΕΚ Αρένα» αποτέλεσε... πληγή

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»

Ανακοίνωση ΑΕΚ: «Αν εγκριθεί το αίτημα του ΑΠΟΕΛ, θα αντιδράσουμε με ένταση»