«Δεν γνωρίζει η ΚΕΔ τι έκανε στην Κύπρο ο Ρέντερ;»

Δημοσιεύθηκε 28.3.2024
«Δεν γνωρίζει η ΚΕΔ τι έκανε στην Κύπρο ο Ρέντερ;»

Με αφορμή τον ορισμό του Μίκελ Ρέντερ στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ ελλαδικό δημοσίευμα θυμίζει πως σε πρόσφατο αγώνα του στην Κύπρο ο Δανός διαιτητής προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με τις αποφάσεις του.

Πρόκειται για τον ρεφ ο οποίος σφύριξε το ισόπαλο 1-1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Άρη στην «Αρένα» τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και με τον οποίον τα έβαλε η ομάδα της Λάρνακας μετά τον αγώνα.

Το δημοσίευμα του monobala.gr τονίζει πως ο Δανός δεν έχει εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια εκτός της πατρίδας του και ακολούθως αναλύει όσα είχαν γίνει στο ΑΕΚ-Άρης και την αντίδραση των κιτρινοπράσινων, διερωτώμενο αν δεν γνωρίζει η ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) «τι έκανε στην Κύπρο ο Ρέντερ».

Αναλυτικά όσα αναφέρονται...

Το παιχνίδι στην Κύπρο που τα έκανε μπάχαλο ο διαιτητής του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Η ΚΕΔ όρισε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ τον Μίκελ Ρέντερ από τη Δανία. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του.

Δεν έχει την εμπειρία για τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, υπάρχει πρόσφατη απόδειξη γι’ αυτό. Πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, διηύθυνε το παιχνίδι ΑΕΚ Λάρνακας – Άρης Λεμεσού 1-1 για το κυπριακό πρωτάθλημα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε για τα αποδυτήρια και η εξέδρα των γηπεδούχων «έβραζε» από θυμό και αγανάκτηση. Ο Ρέντερ αποδοκιμάστηκε έντονα. Αιτία ήταν ότι δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ στον Ντίμερς. Έπρεπε να αφήσει τον περσινό πρωταθλητή με παίκτη λιγότερο και δεν το έκανε!

Οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τη λήξη του ματς, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

Δείτε την επίμαχη φάση:

Γιατί φέρνει τον Δανό διαιτητή η ΚΕΔ;

Αυτά συνέβησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην Κύπρο. Όχι πέρσι ή παλαιότερα. Δεν τα γνωρίζει η ΚΕΔ; Μέχρι και ο προπονητής του Άρη Λεμεσού έκανε αλλαγή τον Μουσούντα στο ημίχρονο για να μην αποβληθεί! Ο Αλεξέι Σπιλέφκσι έσπευσε να προλάβει τα χειρότερα, αναγνωρίζοντας ότι ο Ρέντερ χαρίστηκε στον ποδοσφαιριστή του με τη μη σωστή εφαρμογή του κανονισμού!

Κάντε τώρα την προσομοίωση στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ. Παίκτης των φιλοξενούμενων δεν αποβάλλεται στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και το παιχνίδι λήγει 1-1. Μετά θα έχει πανηγύρι… «Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο;», αναρωτήθηκαν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ Λάρνακας. «Γιατί τον φέρνουν στην Ελλάδα;», συμπληρώνουμε. Ας ελπίσουμε να μην κάνει παρόμοιο λάθος την Κυριακή στην έδρα του Παναθηναϊκού. Σε βάρος της μίας ή της άλλης ομάδας.

  • Κλείσε… δωρεάν εισιτήριο διαρκείας στο δικό μας ΓΗΠΕΔΟ, ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
BINTEO: «Μην νομίζετε ότι θα είναι εύκολο» προειδοποιεί ο Μπεν Σιμόν

BINTEO: «Μην νομίζετε ότι θα είναι εύκολο» προειδοποιεί ο Μπεν Σιμόν

BINTEO: «Μην νομίζετε ότι θα είναι εύκολο» προειδοποιεί ο Μπεν Σιμόν

Για το όνειρο αλλά και τον Μπεν Σιμόν

Για το όνειρο αλλά και τον Μπεν Σιμόν

Για το όνειρο αλλά και τον Μπεν Σιμόν

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Υπέταξε τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ κι έκανε το 1-0 στα ημιτελικά

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών

Γιοβάνοβιτς στο «αιώνιο» - Οι ορισμοί διαιτητών