Ζορίστηκε, αλλά… όλα καλά!

Βρήκε το…μονοπάτι να φύγει από το Μακάρειο με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στις αποσκευές του ο Απόλλωνας. Όπως και στον προηγούμενο αγώνα με τον Εθνικό, οι κυανόλευκοι ζορίστηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Ολυμπιακού.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν βλεπόντουσαν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια! Στην επανάληψη παρουσίασαν σχετική βελτίωση, με το ωραίο τέρμα του Νικολά Ντινγκινί να αποδεικνύεται αρκετό για να τους δώσει τη νίκη.

«Απάντησε» ο Αυγουστή

Μία μερίδα οπαδών «γκρίνιαξαν» σε σχέση με την εικόνα που είχε η ομάδα στο Μακάρειο, χωρίς φυσικά να αγνοούν το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο Σωφρόνης Αυγουστή φρόντισε να τους «απαντήσει», κατά κάποιο τρόπο, στη συνέντευξη Τύπου. Άφησε να εννοηθεί ότι προτιμά η ομάδα να μην παίζει τόσο καλά και να παίρνει το τρίποντο παρά να «βγάζει μάτια» (σ.σ. όπως έκανε πριν τρεις σεζόν) και να μην πετυχαίνει τον ουσιαστικό της στόχο.

Βεβαίως, οι κυανόλευκοι θα πρέπει στην πορεία να αποκτήσουν καλύτερη ισορροπία ως ομάδα, πολύ περισσότερο στα παιχνίδια που θεωρούνται ντέρμπι. Θα χρειαστεί να φτάνουν σε πιο υψηλά επίπεδα απόδοσης για να παίρνουν αυτό που θέλουν. Στον Απόλλωνα προτάσσουν, επίσης, το ότι και οι άλλες δυο ομάδες που είναι (στην παρούσα φάση) φαβορί για το πρωτάθλημα, Ομόνοια και Ανόρθωση, δεν παίζουν σπουδαίο ποδόσφαιρο. Πριν έναν μήνα, στο μοναδικό ντέρμπι που έπαιξαν, αν και δεν «έλαμψαν», κατάφεραν να σπάσουν την έδρα της Ανόρθωσης. Αυτό είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Πολύ περισσότερο στα ματς με τις άλλες ομάδες που κυνηγούν το πρωτάθλημα.

Απογοητευτικός

Για πρώτη φορά ήταν στη βασική ενδεκάδα ο Ντανιέλ Λάρσον. Ήταν απογοητευτικός ο Σουηδός μεσοεπιθετικός, γι’ αυτό και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο από τον Σωφρόνη Αυγουστή. Πολύ περισσότερα πράγματα έδωσε ο Ιωάννης Πίττας που μπήκε στη θέση του.

Αγωνιστικά

Κάποιες πιθανότητες να προλάβει τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα έχει ο Μπακαλί Νταμπό. Ο Γιάννης Γιαννιώτας, το πιθανότερο είναι να μείνει ξανά εκτός. Θα εκτίσει την ποινή του ο Εστεμπάν Σακέτι, αφού προτιμήθηκε να αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό.