Υποβιβάστηκε η Τσαπεκοένσε τρία χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα

Στις 28 Νοεμβρίου 2016 η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη υπέστη σοκ στο άκουσμα της είδησης του τρομερού αεροπορικού δυστυχήματος στο Μεντεγίν, εκεί όπου 71 άτομα (από τα 77 συνολικά που επέβαιναν στην μοιραία πτήση) έχασαν τη ζωή τους και μεταξύ των οποίων ήταν όλη σχεδόν η αποστολή της Τσαπεκοένσε.

Τρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση τριών ετών από την τραγωδία, η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα υπέστη πλήγμα εντός γηπέδου καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της -από το 2014 και μετά που είχε ανέβει για πρώτη φορά- αποχαιρέτησε την κορυφαία κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Η Τσάπε ηττήθηκε 1-0 από την Μποταφόγο στην Conda Arena και έμεινε στην 19η θέση του πίνακα, εννέα πόντους κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, γεγονός που την υποβίβασε και μαθηματικά, με τους ανθρώπους του βραζιλιάνικου συλόγου να στέλνουν το ακόλουθο μήνυμα μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter στο φινάλε του -καταδικαστικού για το σύλλογο- αγώνα:

“Τέλος αγώνα. Πλέον, δεν υπάρχουν μαθηματικές πιθανότητες παραμονής στην Serie A. Παρα τη δύσκολη στιγμή δεν θα τα παρατήσουμε. Η υπερηφάνεια της Τσάπε παραμένει παρά τον υποβιβασμό. Με τη δουλειά και τη δύναμη των οπαδών μας, θα επιστρέψουμε σύντομα”!

Πηγή: www.sport24.gr