Υπονοούμενα Νέας Σαλαμίνας: «Πίσω από την πρόταση της Ανόρθωσης είναι και οι Γεωργιανοί…»

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν αρνητική, ως γνωστό, στο αίτημα της Ανόρθωσης για να αλλάξει η ημέρα του μεταξύ τους αγώνα κι από Σάββατο να πάει Κυριακή. Οι ερυθρόλευκοι παραθέτουν κάποιους λόγους που παρουσιάστηκαν αρνητικοί, ενώ τονίζουν ότι αν γινόταν συζήτηση για να διεξαχθεί το παιχνίδι την Παρασκευή πολύ πιθανόν να το δεχόταν.

Σε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM του αντιπροέδρου της ομάδας της Αμμοχώστου, Γιάννος Χρυσοστόμου αφήνεται να εννοηθεί ότι στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και το ενδεχόμενο η Ανόρθωση να ζήτησε αλλαγή όχι τόσο για την εκδήλωση στο οδόφραγμα Δερύνειας για διαμαρτυρία, αλλά σκεπτόμενη και την καθυστέρηση στην άφιξη των τεσσάρων Γεωργιανών της ομάδας από τις υποχρεώσεις τους με το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Επιπλέον, κατέγραψε τους λόγους που η Νέα Σαλαμίνα ήταν αρνητική, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στον αγώνα θα γίνουν εκδηλώσεις καταδίκης των χειρισμών του τουρκικού κράτους.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, όπως ενημέρωσε, πλέον έχουν επιστρέψει όλοι όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και εξαρτάται από τον προπονητή Πάμπο Χριστοδούλου ποιους θα χρησιμοποιήσει κόντρα στη συμπολίτισσα.

Για το αίτημα της Ανόρθωσης: «Πρώτα είχε δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και έπειτα επικοινώνησε η Ανόρθωση μαζί μας για μια εκδήλωση που δεν είναι υπό την αιγίδα τους Δήμου Αμμοχώστου. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα και θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε. Να σημειώσουμε πως κόσμος της Ανόρθωσης δεν θα υπάρχει στο γήπεδο, επίσης προγραμματίζουμε τη δική μας εκδήλωση, ενώ αν μας έλεγαν για Παρασκευή τότε θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά. Πίσω απ’ την πρόταση αυτή υπάρχει και το θέμα των τεσσάρων ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης που τελειώνουν την Τετάρτη το βράδυ τις υποχρεώσεις και θα κάνουν αγώνα δρόμου. Από εκεί και πέρα αν πάμε την Κυριακή, μετά θα έχουμε και παιχνίδι την Τετάρτη».

Για το αν θεωρεί πως η Ανόρθωση έκανε το αίτημα καθαρά για τους Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές: «Αυτό το αφήνω στη δική σας κρίση και του φίλαθλου κοινού. Εμείς βάζουμε τα δεδομένα κάτω και αποφασίζουμε. Δεν υπήρχε λόγος να μεταφερθεί το παιχνίδι Κυριακή και όχι την Παρασκευή».

Για το αν ήταν εκδικητική πράξη απ’ τη Νέα Σαλαμίνα για τη ψήφο της Ανόρθωσης για την μη αναβολή των αγώνων της Νέας Σαλαμίνας: «Σε καμιά περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι. Σας είπα και πριν τους τέσσερις λόγους και δεν σκεφτόμαστε εκδικήσεις».

Για το αν τελείωσε το θέμα κορωνοϊού στη Νέα Σαλαμίνα: «Δεν υπάρχει θέμα. Βλέπουμε μπροστά πλέον και πάμε χωρίς προβλήματα αλλά σίγουρα υπάρχει το θέμα της φυσικής κατάστασης. Υπάρχουν αρκετές επιλογές στο ρόστερ. Πάμε να διεκδικήσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Επίσης στον αγώνα θα γίνουν εκδηλώσεις καταδίκης των χειρισμών του τουρκικού κράτους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ότι κάνει η Τουρκία στα κατεχόμενα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα».