Υπάρχουν ελλείψεις…

Πριν λίγα χρόνια, μια ήττα του Απόλλωνα από την Ομόνοια θα ήταν απογοητευτικό αποτέλεσμα. Φέτος το αντιμετωπίζουν διαφορετικά καθώς η ομάδα χτίζεται. Ξέροντας ότι χρειάζεται χρόνος για να αποκτήσουν ξανά οι κυανόλευκοι το μέταλλο και τη νοοτροπία που είχαν την τελευταία πενταετία, ανεξαρτήτως αν πήγαιναν κοντά στην πηγή, αλλά δεν ξεδιψούσαν με το νέκταρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η πραγματικότητα είναι ότι λείπουν πράγματα από τον φετινό Απόλλωνα για να είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος μέχρι το φινάλε. Το ότι ήρθαν συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Γιατί οι πλείστες άλλες ομάδες, που παραδοσιακά «χτυπάνε» τον τίτλο, έχουν χάσει βαθμούς.

Μιλώντας για τις… ελλείψεις της ομάδας της Λεμεσού, η βασικότερη σχετίζεται με την αμυντική της συμπεριφορά. Δεν ήταν τόσο χάλια το σκηνικό, αλλά πέραν από τη φάση του γκολ της Ομόνοιας, υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις που φαινόντουσαν τα… κενά. Δεν τα πήγε τόσο άσχημα ο Μαλεκκίδης σε ρόλο στόπερ. Αν και από δική του «τυφλή» απόκρουση με το κεφάλι πήγε η μπάλα στον Ζαχαρίου, δεν μπορεί να του επιρριφθεί ευθύνη για το ότι «έχασε» τον Κύπριο εξτρέμ των πρασίνων ο Χαμάς, ούτε για το ότι στην εξέλιξη της φάσης ο Τσέποβιτς τρύπωσε σωστά στη μικρή περιοχή νικώντας τον Γιοβάνοβιτς.

Ξεκαθαρίστηκε πάντως από ραδιοφώνου χθες, από τον εκπρόσωπο Τύπου Φανούρη Κωνσταντίνου, ότι ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς ήταν έτοιμος και ότι ήταν επιλογή του προπονητή να μην τον βάλει δίπλα από τον Ρομπέρζ.  Ένας παίκτης ο οποίος συνεχίζει να πιστεύει ο «Τσόρνι», αλλά δεν τον δικαιώνει, είναι ο Νταμπό. Ακόμη ψάχνει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ο Σενεγαλέζος επιθετικός.

Από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή έγραψε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ο Αλμπάνης. Ο Ελλαδίτης επιθετικός και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε θετικό πρόσημο. Ενδεχομένως στον επόμενο αγώνα με την Πάφο (23/10, 19:00) να πάρει φανέλα βασικού.

Μερικοί οπαδοί του Απόλλωνα, που συνεχίζουν να «χτυπάνε» με άδικη κριτική στον Πίττα, καιρός είναι να ηρεμήσουν. Τον κατηγορούν ότι δεν είναι τόσο ομαδικός κι άλλα συναφή. Προχθές δεν πήγε τόσο καλά το παλικάρι, ωστόσο επειδή είναι γηγενής, δεν πρέπει να του φορτώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, μετά από κάθε αποτυχία της ομάδας.