Ξιούρουππας στο «Derby»: «Δεν ξαναείδα τέτοιο ροτέισιον – Κτίζει παντοκρατορία η Ομόνοια»

Για τη νέα… τάξη πραγμάτων στην Ομόνοια, τον Χένινγκ Μπεργκ, το ροτέισιον που έκανε κόντρα στην ΑΕΚ και τους τρομερούς νεαρούς των πρασίνων μίλησε ανάμεσα σε άλλα ο Πανίκος Ξιούρουππας, που ήταν καλεσμένος του Πανίκου Χατζηλιασή στην εκπομπή «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6

Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων, ο οποίος θα κατέβει με το ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές, τόνισε πως δεν είδε ξανά ανάλογο ροτέισιον και είπε πως το τριφύλλι εξασφάλισε τουλάχιστον επτά νεαρούς που τα επόμενα χρόνια θα είναι βασικοί, προσθέτοντας πως η Ομόνοια κτίζει παντοκρατορία.

Με αφορμή τα διθυραμβικά σχόλια για τον Λοΐζου ανέφερε πως ο 17χρονος άσος κι οι υπόλοιποι νεαροί πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί καθώς η πολλή διαφήμιση που γίνεται είναι επικίνδυνη, ενώ εξέφρασε την άποψή του για τους αγώνες των πρασίνων με τον Ολυμπιακό.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Zoύμε ένα όνειρο. Ήταν ένας στόχος που έλειπε από την Ομόνοια. Ελπίζω να ολοκληρωθεί με πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Ανεξάρτητα ποια ομάδα υποστηρίζεις… δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ροτέισιον. Ο Μπεργκ βασίζεται σε όλους τους παίκτες του, δεν φοβάται, δεν νιώθει πίεση. Πέτυχε τον πρώτο στόχο, παίζει με άνεση. Το πιο σημαντικό είναι η παρουσία απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, απέδειξαν οι πιτσιρικάδες πως μπορεί να τους εμπιστευτεί. Με όποιον και να παίξει έχει την ίδια φιλοσοφία, ίδια τακτική, δεν αλλάζει τόπο παιχνιδιού.

Θα έλεγα ότι με την παρουσία των μικρών θα ήταν άδικο να έχαναν το παιχνίδι. Πριν τον αγώνα όλοι φοβηθήκαμε φαίνεται όμως ότι ο προπονητής ξέρει καλύτερα από όλους. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις την ΑΕΚ. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά γήπεδα και παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν νεαρούς Κύπριους που μπορούν να βγάλουν καλό πρόσωπο.

Η Ομόνοια έχει εξασφαλίσει τουλάχιστον επτά νεαρούς που σε ένα-δυο χρόνια θα είναι βασικοί. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό και οικονομικά. Κτίζει παντοκρατορία η Ομόνοια. Την οδηγεί άστρο λαμπρό, όλα βαίνουν καλώς. Έχει περάσει στο Europa League, διεκδικεί είσοδο στο Champions League. Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την αγάπη.

Δεν φοβάται τίποτα, κάνει αλλαγή στην αλλαγή γιατί έτσι έκρινε. Αυτός ξέρει καλύτερα την ομάδα, την προπονεί καθημερινά, ξέρει τον καθένα ξεχωριστά, είναι γελοίο για τον καθένα από εμάς να έχει άποψη και να λέει κάτι διαφορετικό.

Εκεί που όλοι πιστέψαμε μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ ότι θα μπορούσε να κλέψει το παιχνίδι, η παρουσία των μικρών, το θάρρος και το θράσος τους, κατάφεραν και πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και χειροκροτήθηκαν από 7.000 κόσμο. Η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή».

Για τον Λοΐζου: «Νομίζω πρέπει να είναι ταπεινός. Όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιδιά αυτά, είναι νεαροί. Αυτή η διαφήμιση είναι πολύ επικίνδυνη. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής θα δουλέψει αρκετά σε αυτό. Είναι εύκολο να ανέβεις όμως δύσκολο να μείνεις στην κορυφή. Απέδειξαν τα παιδιά ότι έχουν πάστα ποδοσφαιρική πολύ καλή, ψηλού επιπέδου, αλλά επαναλαμβάνω ότι θα πρέπει να υπάρξει ταπεινότητα και πολλή δουλειά».

Για τον Ολυμπιακό: «Εννοείται πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, ήταν φανταστικός πέρσι. Δεν θα αποκλείσω όμως ο,τιδήποτε. Συμφωνώ ότι σε μονό παιχνίδι θα ήταν πιο πολλές οι πιθανότητες της Ομόνοιας, οι διπλοί αγώνες ευνοούν το φαβορί».

Για τις άλλες τρεις ομάδες μας στην Ευρώπη: «Και οι τρεις ομάδες έχουν ισάξιες πιθανότητες να περάσουν στους ομίλους. Η Ανόρθωση με βαθμό δυσκολίας στη Βασιλεία, παρότι δεν είναι η παλιά Βασιλεία, έχουν προβλήματα. Με τη γνωστή τους παρουσία, αυτή που ξέρουμε, θα περάσουν και οι τρεις ομάδες μας».