«Ξηλώθηκε» η γραμμή κρούσης – Το πολυεργαλείο Νταμπό

Αλλάζει σημαντικά η επιθετική γραμμή του Απόλλωνα τη νέα σεζόν. Έφυγαν οι Παπουλής, Φακούντο Περέιρα, Σαρδινέρο, Γκακπέ ενώ ακόμα δεν είναι εντελώς σίγουρο ότι συνεχίζει ο Τσάρλι Μπέντσοπ.

Μετά τους Ντιγκινί και Λάρσον, την Παρασκευή (29/5), διέρρευσε ότι είναι μια ανάσα από την ένταξή του στον Απόλλωνα ο 31χρονος Σενεγαλέζος (με γαλλικό διαβατήριο) Μπακαλί Νταμπό. Παίζει και ως κεντρικός επιθετικός αλλά και ως ακραίος επιθετικός και δείχνει να έχει αρκετά καλή «σχέση» με τα αντίπαλα δίχτυα (ΕΔΩ) και εάν «κλείσει» θα είναι μία εξαιρετική κίνηση.

Σε περίπτωση που παραμείνει ο Μπέντσιοπ, θα πάρουν άλλον έναν κεντρικό επιθετικό στην ομάδα. Ιδιαίτερη σημασία δίδει η τεχνική ηγεσία στην εξεύρεση ενός παίκτη που να κινείται πίσω από τον επιθετικό κορυφής. Τα τελευταία χρόνια τον συγκεκριμένο ρόλο έπαιζε ο Φώτης Παπουλής. Την προηγούμενη διετία ήταν στην ομάδα και ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος ήταν σούπερ για μισή σεζόν πέρσι, αλλά στη φετινή χρονιά ήταν πενιχρή η προσφορά του. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν του έγινε πρόταση παραμονής.

Επιτελικός χαφ είναι φυσικά ο Ρουμάνος Φλορεντίν Ματέι αλλά επειδή διακόπηκε πρόωρα η σεζόν, δεν προλάβαμε να τον κρίνουμε αυστηρά. Είχε οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μόνο τρεις ως βασικός, σκοράροντας δύο τέρματα. Περιμένουν οι τεχνικοί υπεύθυνοι ότι ο Ματέι θα αποτελέσει μια ποιοτική μονάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής για τη νέα περίοδο.