Ξενέρα; Ούτε καν!

Ήθελαν στην Ομόνοια να αγωνιστούν στους ομίλους του Champions League; Μα, βεβαίως! Σαν τρελοί.

Ξενέρωσαν που δεν τα κατάφεραν; Ούτε καν…

Ο Χένινγκ Μπεργκ, οι ποδοσφαιριστές του και όλοι όσοι αποτελούν το οικοδόμημα των πρασίνων έχουν γράψει με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία της ομάδας τους, που θα παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Κι αυτό δεν… επιτρέπει καμία πίκρα στα ενδότερα της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Μια σχετική απογοήτευση για το ότι δεν έγινε η υπέρβαση, ίσως σε κάποιους να υπάρχει. Όμως κανείς δεν παραβλέπει το γεγονός ότι αντίπαλος δεν ήταν όποια κι όποια ομάδα, αλλά μία με πολλαπλάσιο μπάτζετ και με πραγματικά πολλή ποιότητα, τόση που θα καθιστούσε αδύνατο για οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα αυτή τη στιγμή να την αποκλείσει.

Παράλληλα στο τριφύλλι δεν τους… αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τα υποτιμητικά σχόλια εξ Ελλάδος για το πώς αγωνίστηκε η ομάδα στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Στην Ομόνοια ξέρουν πως αν είχαν κάποιες ελπίδες να τα καταφέρουν, αυτός ήταν ο τρόπος, με αυτόν προσπάθησαν και καλά έκαναν.

Οι αγώνες με τον Ολυμπιακό αποτελούν παρελθόν και από σήμερα στην Ομόνοια τους ξεχνούν και, με χαμόγελο στα χείλη, προσμονούν την Παρασκευή. Μεθαύριο (2/10), λίγα λεπτά μετά τις 14:00, το όνομα της ομάδας θα βρεθεί για πρώτη φορά σε… χαρτάκι κλήρωσης της UEFA για φάση ομίλων. Με την ελπίδα η κληρωτίδα να φέρει στο τριφύλλι ομάδες απέναντι στις οποίες θα μπορεί να παλέψει και με στόχο το πρώτο αυτό ταξίδι να γίνει ακόμη πιο γλυκό, με… νέες υπερβάσεις πάνω στην υπέρβαση.

Την ίδια ώρα φυσικά στην Ομόνοια στρέφουν θέλοντας και μη το μυαλό τους και στο πρωτάθλημα, αφού την Κυριακή ακολουθεί ντέρμπι με την ΑΕΛ στο ΓΣΠ. Ένα πρωτάθλημα το οποίο μετά την πρώτη πρόκριση σε ομίλους είναι πλέον ο μεγαλύτερος στόχος των πρασίνων και τον οποίον… χρειάζεται να πετύχουν για να ακούσουν το επόμενο καλοκαίρι σε αγώνα τους ξανά τον ύμνο του Champions League.