Ξεκουράζονται κι έρχονται

Δεν αναμένεται να χάσουν μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές με τη Βόρειο Μακεδονία, Ιβάν Τρισκόφσκι και Στέφαν Σπιρόφσκι, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική ομάδα της χώρας τους για το Euro 2020. Ο αποκλεισμός της Β. Μακεδονίας (όπως άλλωστε αναμενόταν) από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, δίνει την ευχέρεια στους δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να ξεκουραστούν και να «γεμίσουν τις μπαταρίες τους» ενόψει της καλοκαιρινής προετοιμασίας των κιτρινοπράσινων.

Θυμίζουμε ότι η πρώτη προπόνηση της ομάδας της Λάρνακας είναι προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου, ενώ λίγες μέρες προηγουμένως θα ξεκινήσουν οι εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών. Οι Τρισκόφσκι (έκλεισε ο κύκλος του με την Εθνική ομάδα της χώρας του) και Σπιρόφσκι λογικά θα πάρουν ακόμα μερικές μέρες άδεια για να ξεκουραστούν καθότι συμμετείχαν στην προετοιμασία της Εθνικής Β. Μακεδονίας, και θα ενταχθούν στα αρχικά στάδια της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Είναι, δε, πιθανόν να βρίσκονται στην αποστολή των κιτρινοπράσινων που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, παρ’ όλο που ακόμα δεν ανακοινώθηκε η χώρα και το αθλητικό κέντρο.

Όπως πληροφορούμαστε, στο πλάνο του τεχνικού επιτελείου είναι η ομάδα να μεταβεί στο εξωτερικό για περίπου ένα 10ήμερο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και προς τούτο ήδη εξετάζονται συγκεκριμένα αθλητικά κέντρα σε διάφορες χώρες. Πολύ σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για το αθλητικό κέντρο όπου θα «κτιστεί» η νέα ΑΕΚ, καθώς και για το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Νέα Σαλαμίνα ανακοίνωσε χθες την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον κεντρικό αμυντικό Κύπρο Χριστοφόρου. Ο 28χρονος στόπερ αναμένεται να ενταχθεί στην ΑΕΚ και να αποτελέσει μία από τις επιλογές του νέου προπονητή Νταβίντ Καταλά για το κέντρο της οπισθοφυλακής, μαζί με τους Μιγκέλ Γκονζάλεθ και Χουάν Τρουγιόλς.

Θεωρείται βέβαιο, πάντως, ότι ο Τσάβι Ρόκα ψάχνει στην αγορά για ακόμα έναν ικανό κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα είναι σε θέση να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι για τον ίδιο σκοπό είχαν αποκτηθεί πέρσι το καλοκαίρι ο Ισπανός Έκτορ Μαρτίνες Τόρες και τον περασμένο Ιανουάριο ο Κέβιν Λαφράνς από την Αϊτή, δύο περιπτώσεις που αποδείχθηκαν πλήρως αποτυχημένες.